صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۱۷ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱
دانشمندان فاش کردند؛

چرا باید پنجره‌های کثیف خود را تمیز کنید

این مطالعه نشان داد که پنجره‌های کثیف می‌توانند آلاینده‌های بالقوه سمی را در خود جای دهند.
کد خبر : 812933

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، پنجره‌های کثیف ممکن است آلاینده‌های بالقوه مضری را در پشت لایه‌های محافظ اسید‌های چرب ناشی از گاز‌های گلخانه‌ای پخت و پز وجود داشته باشد که می‌تواند برای مدت زمان طولانی باقی بماند.

مطالعه‌ای که اخیرا توسط دانشمندان دانشگاه بیرمنگام انجام شد نشان داد که اسید‌های چرب موجود در گاز‌های گلخانه‌ای پخت و پز بسیار پایدار هستند و به سختی در جو تجزیه می‌شوند.

این بدان معناست که هنگامی که آن‌ها با یک سطح جامد مانند یک پنجره برخورد می‌کنند، یک لایه نازک و خودسازمانده ایجاد می‌کنند که به آرامی جمع می‌شود و تنها می‌تواند به تدریج توسط سایر مواد شیمیایی موجود در جو تجزیه شود.

فیلم در طول این فرآیند خشن‌تر می‌شود و آب بیشتری از رطوبت موجود در هوا می‌گیرد. علاوه بر این، آلاینده‌های مضر این پتانسیل را دارند که در این پوسته انعطاف پذیر به دام بیفتند، جایی که از تجزیه در جو محافظت می‌شوند.

دکتر کریستین پرفرنگ، نویسنده ارشد این فیلم گفت: اسید‌های چرب موجود در این فیلم‌ها به خودی خود مضر نیستند –، اما از آنجایی که تجزیه نمی‌شوند، به طور موثری از هر آلاینده دیگری که ممکن است در زیر آن به دام افتاده محافظت کنند.

این تیم روی «پراکسی‌های» آزمایشگاهی کار کردند - نمونه‌هایی از مواد مهندسی شده در آزمایشگاه برای تقریبی نمونه‌های «دنیای واقعی». این‌ها به لایه‌های بسیار نازکی از آلودگی تبدیل شدند که ضخامت آن‌ها فقط چند ده نانومتر بود.

محققان از نوترون‌ها و اشعه ایکس برای مطالعه ترکیبات در مقیاس نانو لایه‌ها و تغییرات ساختار سطحی آن‌ها استفاده کردند. با تغییر رطوبت و مقدار ازن - یک آلاینده کلیدی در داخل و خارج از خانه - محققان همچنین توانستند رفتار فیلم‌ها را در طول زمان تقلید کنند.

آن‌ها دریافتند که آرایش خودسازماندهی درون لایه‌ها در صفحات مولکولی تکراری - به اصطلاح فاز لایه‌ای - دسترسی مولکول‌های کوچک‌تر مانند ازن را به بخش‌های واکنش‌دهنده اسید‌های چرب در این ساختار‌ها دشوار می‌کند.

پس از ته نشین شدن و قرار گرفتن در معرض ازن، سطوح لایه‌ها کمتر صاف می‌شوند و احتمال جذب آب به طور فزاینده‌ای افزایش می‌یابد، این اثر همچنین پیامد‌هایی بر شکل گیری و طول عمر ذرات معلق در هوا در جو دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: آلایندگی
ارسال نظر