صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۷ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱

جهش آبله میمون باعث انتشار سریع ویروس می شود

دانشمندان نشان می‌دهند که چگونه جهش‌های آبله میمون باعث تکثیر و انتشار سریع‌تر ویروس می‌شوند.
کد خبر : 812926

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، در حال حاضر شیوع آبله میمون در سال ۲۰۲۲ بیش از ۲۸۰۰۰ نفر را در ایالات متحده و بیش از ۷۸۰۰۰ نفر را در سراسر جهان در بیش از ۱۰۰ کشور در سراسر جهان مبتلا کرده است.

مشابه کووید-۱۹، جهش‌ها به ویروس این امکان را داده است که قوی‌تر و هوشمندتر شود و از دارو‌ها و واکسن‌های ضد ویروسی در مأموریت خود برای آلوده کردن افراد بیشتر دوری کند.

شریکش ساچدف می‌گوید: این ویروس در حال هوشمندتر شدن است، می‌تواند از هدف قرار گرفتن دارو‌ها یا آنتی‌بادی‌های پاسخ ایمنی بدن ما جلوگیری کند و همچنان به افراد بیشتری سرایت کند.

اکنون، جهش‌های خاصی در ویروس آبله میمون که در ادامه عفونی بودن آن نقش دارند، توسط تیمی از محققان دانشگاه میسوری شناسایی شده‌اند. این یافته‌ها می‌تواند منجر به نتایج متعددی شود، از جمله نسخه‌های اصلاح‌شده دارو‌های موجود که برای درمان افراد مبتلا به آبله میمون استفاده می‌شوند یا ساخت دارو‌های جدیدی که جهش‌های فعلی را برای افزایش اثربخشی آن‌ها در کاهش علائم و گسترش ویروس به حساب می‌آورند.

پزشک و محقق اصلی مرکز علوم زندگی کریستوفر اس بیان داشت: برای تجزیه و تحلیل توالی DNA بیش از ۲۰۰ سویه ویروس آبله میمون که چندین دهه را در بر می‌گیرد، از سال ۱۹۶۵، زمانی که ویروس برای اولین بار گسترش یافت، تا شیوع در اوایل دهه ۲۰۰۰ و دوباره در سال ۲۰۲۲.

ساچدف گفت: با انجام یک تجزیه و تحلیل زمانی، ما توانستیم ببینیم که ویروس در طول زمان چگونه تکامل یافته است و یک یافته کلیدی این بود که ویروس در حال حاضر جهش‌هایی را به‌خصوص در جایی که دارو‌ها و آنتی‌بادی‌های واکسن‌ها قرار است متصل شوند، جمع می‌کند.

بنابراین، ویروس در حال هوشمندتر شدن است، می‌تواند از هدف قرار گرفتن توسط دارو‌ها یا آنتی بادی‌های پاسخ ایمنی بدن ما جلوگیری کند و همچنان به افراد بیشتری سرایت کند.

سوزن در انبار کاه

سینگ نزدیک به ۳۰ سال است که در حال مطالعه ویروس شناسی و تکثیر ژنوم DNA است. وی گفت: تشابه یا ساختار ویروس آبله میمون بسیار شبیه به ویروس واکسینیا است که به عنوان واکسنی برای درمان آبله استفاده می‌شود.

این امر سینگ و همکارانش را قادر می‌سازد تا یک مدل کامپیوتری دقیق و سه بعدی از پروتئین‌های ویروس آبله میمون بسازند و هم مکان جهش‌های خاص را شناسایی کنند و هم عملکرد آن‌ها در کمک به عفونی شدن این ویروس اخیراً چیست.

سینگ گفت: تمرکز ما روی بررسی ژن‌های خاصی است که در کپی کردن ژنوم ویروس نقش دارند و آبله میمون یک ویروس بزرگ با تقریباً ۲۰۰۰۰۰ پایگاه DNA در ژنوم است. ژنوم DNA آبله میمون به نزدیک به ۲۰۰ پروتئین تبدیل می‌شود، بنابراین تمام زره‌ای را که برای تکثیر، تقسیم و ادامه آلوده کردن دیگران نیاز دارد، به همراه دارد. ویروس‌ها میلیارد‌ها نسخه از خود می‌سازند و فقط قوی‌ترین آن‌ها زنده می‌مانند، زیرا جهش‌ها به آن‌ها کمک می‌کند سازگار شوند و به گسترش ادامه دهند.

کانان و کانداسمی، پنج پروتئین خاص را هنگام تجزیه و تحلیل سویه‌های ویروس آبله میمون بررسی کردند: DNA پلیمراز، DNA هلیکاز، پروتئین پل زدن A۲۲R، DNA گلیکوزیلاز و G۹R.

سینگ گفت: زمانی که آن‌ها داده‌ها را برای من ارسال کردند، دیدم که جهش‌ها در نقاط مهمی رخ می‌دهند که بر اتصال ژنوم DNA تأثیر می‌گذارند، همچنین جایی که دارو‌ها و آنتی‌بادی‌های ناشی از واکسن قرار است متصل شوند. این عوامل مطمئناً به افزایش عفونت‌پذیری ویروس کمک می‌کنند. این کار مهم است، زیرا اولین قدم برای حل یک مشکل، شناسایی محل وقوع مشکل در وهله اول است و این یک تلاش گروهی است.

تکامل ویروس‌ها

دانشمندان همچنان به بررسی چگونگی تکامل ویروس آبله میمون در طول زمان ادامه می‌دهند. اثربخشی دارو‌های مورد تایید CDC برای درمان آبله میمون کمتر از حد مطلوب بوده است.

این احتمالاً به این دلیل است که آن‌ها در ابتدا برای درمان HIV و تبخال ساخته شده بودند، اما از آن زمان مجوز استفاده اضطراری را در تلاش برای کنترل شیوع اخیر آبله میمون دریافت کردند.

سینگ گفت: یک فرضیه این است که وقتی بیماران برای HIV و تبخال با این دارو‌ها درمان می‌شوند، ممکن است بدون اینکه بدانند به آبله میمون مبتلا شده‌اند و ویروس آبله میمون برای فرار از دارو‌ها هوشمندتر و جهش یافته است. فرضیه دیگر این است که ویروس آبله میمون ممکن است پروتئین‌هایی را که در بدن ما داریم ربوده و از آن‌ها برای عفونی‌تر شدن و بیماری زا شدن استفاده کند.

سینگ و کانان از زمان شروع همه‌گیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ با یکدیگر همکاری کرده‌اند. این امر منجر به شناسایی جهش‌های خاص ایجادکننده انواع کووید-۱۹ از جمله دلتا و اومیکرون شده است.

کانن اخیراً به دلیل حمایت از «اهداف توسعه پایدار» که به مقابله با بزرگترین چالش‌های جهان کمک می‌کند، توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شد.

سینگ گفت: من نمی‌توانستم این تحقیق را بدون اعضای تیمم انجام دهم، تلاش‌های ما به دانشمندان و توسعه‌دهندگان دارو کمک کرده است تا با شیوع این ویروس کمک کنند، بنابراین مشارکت در آن باعث افتخار است.

انتهای پیام/

ارسال نظر