صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۴ - ۱۴ آبان ۱۴۰۱
مدیرکل پشتیبانی فناوری و نوآوری وزارت علوم مطرح کرد:

عمر معدل فناوری‌ و نوآوری‌ در دنیا چقدر است؟/ عقب‌افتادگی جدی در حوزه مالکیت فکری

امید رضایی‌فر عنوان کرد: عمر معدل فناوری‌ها و نوآوری‌ها در دنیا به 45 دقیقه رسیده و ثابت شده به لحاظ آماری وقتی به یک موضوع ناب نوآورانه فکر می‌کنید همزمان 17 نفر دیگر به آن موضوع می‌اندیشند.
کد خبر : 812832

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دامغان، امید رضایی‌فر در رویداد فناورانه «پسته شو» دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان اظهار کرد: وظیفه تشکیل و توسعه زیرساخت‌های نوآوری و فناوری برعهده معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم قرار گرفته و در یک سال گذشته با احیای این معاونت سعی کردیم یک حلقه واسط بین فضای دانش و فناوری ایجاد کنیم.

وی اضافه کرد: فعالیت‌های وزارت علوم کم و بیش از طریق پارک‌های علم و فناوری (۵۰ پارک در کشور) و برنامه‌های حمایتی عمدتاً از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل می‌گرفت و از سال گذشته برنامه‌های متعددی برای حمایت از فضا‌های فناوری و نوآوری طراحی کردیم که یکی از آن‌ها طرح دستیار فناوری بود و در استان سمنان به خوبی ایجاد شد.

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: برای دانشجویانی که علاقه داشتند در شرکت‌های فناور مستقر در پارک علم و فناوری یا شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت کنند، کمک هزینه‌ای توسط وزارت علوم پرداخت می‌شد و شرکت‌های فناور می‌توانستند از مجموعه دانش دانشجویان استفاده کنند.

این مسئول عنوان کرد: در حوزه مالکیت فکری درحال طراحی گرنت‌هایی هستیم و در مجموعه مالکیت‌های فکری و ثبت طرح‌های صنعتی و ثبت اختراعات به‌شدت از باب فرهنگ‌سازی، توجه، تمایل و دغدغه دچار عقب‌افتادگی جدی هستیم.

رضایی‌فر، اهمیت مالکیت معنوی را برای حضور در عرصه‌های بین‌المللی بااهمیت دانست و تأکید کرد: عدم پیگیری رویکرد ثبت مالکیت معنوی چالش‌های متعددی را اقتصاد و دنیای کنونی در آینده ایجاد خواهد کرد و این موارد در ۱۵ سال گذشته در حوزه‌های گسترش‌یافته مانند حوزه فرش، پسته و ... که در کشور‌های دیگر به صورت توسعه‌ای در حال حرکت است؛ اگر در حوزه مالکیت فکری رقم می‌خورد شاید بسیاری از مسیر‌هایی که از طریق واردات ارز و صادرات محصول برای ایران اتفاق می‌افتاد برای کشور‌های دیگر ممکن نمی‌شد.

وی خاطرنشان کرد: عمر معدل فناوری‌ها و نوآوری‌ها در دنیا به ۴۵ دقیقه رسیده و ثابت شده به لحاظ آماری وقتی به یک موضوع ناب نوآورانه فکر می‌کنید، همزمان ۱۷ نفر دیگر به آن موضوع می‌اندیشند؛ بنابراین این مسیر یک مسیر پیوسته و یک زنجیره ارزش فناوری است که باید از سمت تولید دانش تا محصول یا بازار به یک فرآیند منسجم به آن نگاه کنیم و وظایف دانشگاه، پژوهشگران، صنعت، بازار و تسهیل‌گران باید به‌درستی تبیین شود.

**مشخص کردن ۶۰۰ عنوان موضوع در یک حوزه کار آسانی نیست

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز خرسندی از تبیین ۶۰۰ عنوان موضوع در حوزه پسته از سوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مشخص کردن ۶۰۰ عنوان موضوع در یک حوزه کار آسانی نیست و امروز بیش از نیاز به شرکت‌های دانش‌بنیان باید شرکت نیازپرداز داشته باشیم و به جای ارائه تکنولوژی از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان، نیاز‌ها را به این شرکت‌ها ارجاع کنیم و این فضا باید در صنعت شکل بگیرد.

رضایی‌فر تبیین کرد: این رویکردی است که در ارتباط با صنایع دنبال می‌کنیم تا مجموعه نیاز‌ها یک‌جا ارائه شود.

وی افزود: سامانه‌ای در این باره با نام سامانه «نظام ایده‌ها و نیازها» که به‌صورت مخفف سامانه «نان» است که هم ایده‌های پژوهشگران و شرکت‌های فناور و نیاز‌های صنعت وارد این سامانه می‌شود و با تعامل با سازمان ثبت اسناد و املاک، مرکز مالکیت معنوی کشور در قوه قضائیه و وزارت ارشاد فراهم می‌کنیم کمک می‌کند انسجام مالکیت فکری از ایده تا محصول مهیا شود.

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حمایت دستگاه‌های مسئول از کارآفرینان را ضروری دانست و بیان کرد: فضای تعاملی باید رخ دهد و فضای زیست بوم فناوری و نوآوری ما از شباهت به ورزش دو، شبیه ورزش فوتبال شود و با یک تیم پیش‌زمینه و پشتیبان با وظایف مشخص به تیم درون زمین کمک کند، دراینصورت خروجی مثبتی می‌تواند شکل بگیرد.

رضایی‌فر به شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگران پیشنهاد کرد که دربخشی از قانون جهش تولید دانش‌بنیان هر هزینه در تحقیق و توسعه هزینه شود به‌عنوان اعتبار مالیاتی در نظر گرفته خواهد شد و تسهیلات فراوانی که در این قانون ارائه شده است.

وی با ارائه پیشنهاداتی عنوان کرد: برپایی نمایشگاه دائمی پسته در دامغان و صندوق فناوری و نوآوری در حوزه پسته می‌تواند از مشوق‌های مناسب پژوهشگران این حوزه در راستای رفع دغدغه فعالین این حوزه را فراهم آورد و نیاز یک چارچوب حمایتی جدی برای این محصول استراتژیک حس می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر