مهمترین وظیفه نسل جوان در«گام دوم انقلاب» چیست؟
گروه سیاست و حکمرانی آنا- مریم بیکیحسن: در آستانه ۱۳ آبان_ روز دانشآموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی_ رهبر معظم انقلاب با جمعی از دانشآموزان کشور دیدار و نکاتی را بیان کردند. یکی از نکات مطرح شده، مسئله جنگ ترکیبی دشمن علیه ملت ایران بود. جنگ ترکیبی، آمیزهای از جنگ سیاسی، نظامی، رسانهای، مجازی و حتی تقابل حقوقی است و گستره متنوع روشهای آن، از دخالت در انتخابات کشورها تا تغییر ترکیب جمعیتی کشورها و تهاجم فرهنگی و نشر اخبار دروغ و حمله به باورهای دینی ملتها و بسیاری امور دیگر را در بر میگیرد.
دشمنی نظام سلطه و در راس آن، آمریکای جنایتکار با ملت و موجودیت ایران، مسئله جدیدی نیست. چنان که رهبر انقلاب اشاره کردند، آمریکا نقطه آغاز این نزاع را به دروغ و از موضع طلبکارانه، تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ۵۸ عنوان میکند. اما واقعیت این است که کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و سرنگون کردن دولت ملی «محمد مصدق» با وجود علاقه و اعتماد وی به آمریکا، نقطه شروع این منازعهی سلطهجوییِ آمریکا و سلطهستیزیِ ملت ایران بود.
ریختن خون دانشجویان ایرانی به پای «ریچارد نیکسون» رئیسجمهور وقت آمریکا در همان سال، عزم ملت ایران را در ایستادگی برابر زورگوییِ آمریکایی، مستحکمتر کرد. در تمام چهل و چهار سالی که از عُمر پربرکت نهضت اسلامی مردم ایران میگذرد، آمریکا از هیچ جنایتی علیه ملت ایران خودداری نکرد.
حمایت از تجزیهطلبان، تحریک صدام به تجاوز نظامی علیه خاک ایران و حمایت همهجانبه از او، جنگ نفتکشها، ساقط کردن عمدی هواپیمای مسافری و تجلیل از عاملین آن، تحریم دارو، ترور مردم و مسئولان و دانشمندان، جاسوسی و خرابکاری، تنها بخشی از فهرست عناوین الطاف آمریکایی هستند. از نگاه رهبر انقلاب، هر آنچه که آمریکاییها در حق این ملت نکردند، در توانشان نبود یا برای آنها به صرفه نبود وگرنه حتما انجام میشد...
با فراگیری رسانههای ماهوارهای و با توسعه سرویسهای اینترنتی و به خصوص، شبکههای اجتماعی در دهههای اخیر، دشمنی نظام سلطه با ایران وارد فاز جدیدی شد و تهاجم فرهنگی و جنگ روانی و شناختی، وسعت و عمق نفوذ بیشتری پیدا کرد. تهاجمی که هدف از آن، یارگیری از قلوب و اذهان ایرانیان بود.
در غائله اخیر، دشمن به طرز عجیبی تمام توان خود را به کار گرفت. تمام رسانههای جریان اصلی به خط شدند. شبکههای فارسیزبانِ حکومتهای انگلیس و سعودی با نمایان کردن بیسابقه حرص و غضب خود، تتمه ادعای حرفهایگری را به زبالهدان سپردند و از هیچ حرکت سخیفی خودداری نکردند.
سلبریتیهای ریز و درشت آمریکایی و بعضا، دیگر ملیتهای غربی، به طرز مضحکی به کار گرفته شدند تا صدای این بازی «صورتی» بلندتر شود. در داخل کشور هم، جریانی که طی سالها، سلبریتیها را بدل به ابزار اعمال نفوذ خود کرده بودند، از بهکارگیری نادیدهترین سیاهیلشکرهای عالم سینما هم در این سیرک نگذشتند.
نکته قابل توجه در هجمه اخیر علیه کشورمان، تمرکز دشمن بر روی نوجوانان و به خصوص، دهه هشتادیها است. طبق تاکید رهبر انقلاب، نوجوان امروز با نوجوان قدیم، تفاوت بسیاری دارد و اهل فکر و تحلیل است و البته این، از برکات انقلاب اسلامی است: "نوجوان امروزی فکر میکند، تحلیل میکند، تحلیل را درست میفهمد، نکاتی به نظرش میرسد. جوان امروزی اهل تحلیل است، این خیلی نکته مهمی است، این خیلی قابل توجه است. بچههای ما و جوانهای ما حرف دارند و این خاصیت انقلاب اسلامی است... "
به بیان رهبر انقلاب، در صورتی که انقلاب اسلامی واقع نمیشد، بیهودهکاریها و شهوترانیها، مجال فکر کردن به مسائل اساسی کشور و احساس تعهد و مسئولیت در قبال کشور و آینده آن را از جوان و نوجوان ایرانی، سلب میکرد.
به برکت انقلاب اسلامی، جوانان ایرانی روز به روز رشد کردند و قدرت تحلیل و فهم حوادث را دارند و این حقیقتی است که دشمن را نگران کرده و به تکاپو انداخته است: "دشمن هم میفهمد که چشم و گوش جوان امروز باز است، حواسش جمع است، هوشمند است، قابل تحلیل است؛ چه کار میکند؟ دشمن که بیکار نمیماند؛ دشمن برای این که این حالت جوان ما را خنثی کند، شروع میکند محتوای ذهنی برای جوان درست کردن؛ این حجم عظیم دروغها در شبکههای مجازی به خاطر این است... "
رهبر انقلاب در همین راستا بار دیگر بر ضرورت «جهاد تبیین» تاکید کردند و همچنین با خطاب قرار دادن مسئولان رسانهها و امور ارتباطات کشور، بر ضرورت تولید و انتقال محتوای دارای حقیقت و صحیح، قبل از محتوای غلط و انحرافی و دروغ دشمن، تاکید کردند. بر این اساس، باید بپذیریم که توان رسانهای نظام به رغم وجود عناصر مخلص و دغدغهمند، هنوز با رسانهی بایستهی "ایران قوی" فاصله قابل توجهی دارد....
اما دلیل هجم سنگین و شاید بیسابقه آتش دشمن در هجمه اخیر چیست و چرا تمرکز خاص دشمن بر روی نوجوانان و جوانان کشور است؟ به بیان رهبر انقلاب، همان گونه که برخی تحلیلگران غربی معترفند، نظم کنونی جهان رو به فروپاشی است و نظم و نظام جدیدی در حال حاکم شدن بر روابط بینالملل است.
افول آمریکا که نشانههای فراوانش در مقابل چشم همگان است، یکی از اصلیترین ویژگیهای نظم جدید است. همچنین، انتقال قدرت سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و علمی از غرب به آسیا حتمی است و به تدریج در حال وقوع است؛ قدرتی که قریب به سه قرن، پایه و اساس استیلای غرب بر کشورهای جهان بود. ویژگی دیگر نظم جدید، گسترش گفتمان مقاومت در جهان خواهد بود؛ گفتمانی که مبتکر آن، جمهوری اسلامی ایران است.
این تغییرات و پایان کرنش ملتها در برابر تقسمبندی ناعادلانه کشورها به سلطهگر و سلطه پذیر، قدرتهای جهانی و در راس آنها آمریکا را به وحشت انداخته است. خواب باطل به زانو در آوردن ملت ایران و محوِ اندیشه مقاومت، روزنه امید نظام سلطه برای حفظ بقاست. از این رو، نظام سلطه، نوجوانان را هدف بمباران تیلیغاتی خود و آماج اخبار جعلی و انواع نفرتپراکنی و البته، مخاطبِ ترویج رویای پوچ آمریکایی قرار داده است.
در حقیقت، به زانو در آوردن ملت ایران، در گروِ تغییر نظام فکری و ارزشی نسل جوان و نوجوان و جایگزینی نظام فکری و ارزشی غربی است و این، دلیل توجه دشمنان ایران به این نسل است. در مقابل، قدرت روزافزون «ایران قوی» و آینده آن، در گروِ رشد و بالندگی فکری نوجوانان امروز است. در حوادث اخیر، ملت ایران، در دهانِ دشمن زد و خواب باطل دشمن، وارونه تعبیر شد.
اما در شرایط کنونی، وظیفه نسل جوان و نوجوان در بیانات رهبر انقلاب، تلاش برای تشخیص حرف درست از دروغ و تحریف و نیز، مراقبت و ارشاد نسبت به کسانی است که از روی غفلت با دشمن همصدایی میکنند.
همچنین، پیامی که باید از طرف ملت و جوانان ایران به دشمن منتقل شود، قدرت مقاومت ملت ایران و عزم راسخ برای ایستادگی در مقابل زورگویی است. به همین ترتیب، وظایف سنگینی بر عهده دولتمردان است و باید کوتاهیهای گذشته را جبران کنند و چنانچه هر کس در هر بخشی از جامعه، به وظایف خود به درستی عمل کند، مشکلات کشور حل خواهد شد.
انتهای پیام/