صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۳ - ۱۳ آبان ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد؛

بزرگترین پروژه «نقض نظام‌مند حقوق بشر» جهان، در ایران اجرایی می‌شود

با نگاهی واقع بینانه متوجه این واقعیت خواهیم شد که اعمال گسترده‌ترین تحریم‌های غرب علیه ملت ایران به طور مستقیم بر زندگی مردم تاثیرگذار بوده و می‌توان آن را بزرگترین پروژه نقض نظام‌مند حقوق بشر جهان نامید.
کد خبر : 812552

گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا: ایران هم‌اکنون مشمول گسترده‌ترین تحریم‌ها است و آمریکا تحریم‌های مالی و تجاری بزرگی را از دهه ۱۹۷۰ علیه این کشور اعمال کرده است و اقداماتی را انجام داده است که ایران را از نظام مالی و تجاری جهان منزوی کند، در همین راستا در سال ۲۰۱۰ بسیاری از بخش‌های اقتصادی را هدف قرار داد، تحریم آمریکا هدفش بانک مرکزی ایران بود.

این‌ها جملات «النا دوهان» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره تأثیر منفی اقدامات یکجانبه قهرآمیز بر بهره‌مندی از حقوق بشر است که پس از سفری که به تهران داشت و طی آن با بسیاری از اقشار مختلف مردم دیدار و گفتگو داشته بیان کرده است. 

به عبارتی میتوان «سیاست اعمال تحریم» از سوی آمریکا را به عنوان نوعی ابزار و اهرم فشار از سوی مقامات کاخ سفید نسبت به کشور‌های مستقل جهان قلمداد کرد که به وسیله آن تلاش می‌کنند با زور و تهدید به خواست مطالبات خود دست یابند. 

فشار تحریم‌های گسترده آمریکا نسبت به کشور‌های مستقل همواره بوده و هست، اما در قبال ایران با توجه به سابقه تخاصم و بی اعتمادی زیادی که میان دو طرف در چهار دهه گذشته وجود داشته، این مساله بیش از دیگر کشور‌ها است و با در نظر گرفتن جزییات بسیار، به صورت «عمیق و گسترده» تحریم‌ها اعمال می‌شود. 

هر چند بنا به گفته برخی از کارشناسان و تحلیل گران غربی و عربی، شاید اگر نیمی از این تحریم‌ها نسبت به کشور دیگری (از بُعد اقتصادی) غیر از ایران اعمال شده بود آن کشور بیشتر از یکسال نمی‌توانست دوام آورد و سقوط می‌کرد که این نیز بیانگر به کارگیری سیاست تقابل با تحریم‌ها از سوی ایران است، اما نمی‌توان «آسیب‌های جدی» تحمیل شده به زندگی مردم و مشکلات متعدد معیشتی و اقتصادی آن‌ها را نادیده گرفت.

طرف آمریکایی با همراهی کشور‌های اروپایی هم در اعمال تحریم‌ها علیه ایران سنگ تمام گذاشته است و هم آنکه با بهره گیری از شبکه‌های گسترده رسانه‌ای که در اختیار دارند، به نوعی «تروریسم رسانه ای» ایران را نیز در ماه‌های اخیر در دستور کار خود قرار داده است. 

آن‌ها با استفاده از فضاسازی‌های رسانه‌ای نسبت به آنچه که آن‌ها نقض حقوق بشر توسط ایران می‌نامند، هزینه‌های بسیاری را به ایران تحمیل کرده اند که البته در این میان نباید از نقش دو متحد غربی و عربی آمریکا یعنی «انگلیس» و «سعودی» نیز عبور کنیم.

در همین خصوص «علی باقری» معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان هم این طور گفت: «آیا تاکنون از خود پرسیده‌اید که با وجود اینکه در چند هفته گذشته بار‌ها و بار‌ها نام دختر ایرانی «مهسا امینی» را در مواضع مقام‌های غربی و اخبار و گزارش‌های رسانه‌های غربی شنیده‌اید، اما چرا تاکنون هیچ اسمی از «زهرا پاپی»، دختر ۱۰ ساله اهل لرستان و «امیرحسین نارویی»، پسر ۱۰ ساله اهل زابل و ده‌ها کودک مبتلا به بیماری خاص که به خاطر تحریم‌های ظالمانه یکجانبه و محرومیت از دسترسی به دارو‌های مورد نیاز به قتل رسیده‌اند، به گوشتان نخورده است؟ پاسخ روشن است! تحریم‌کنندگان حاضر نیستند به جنایت‌های ناشی از تحریم اعتراف کنند؛ چه برسد به این که بخواهند برای آن فضاسازی سیاسی و رسانه‌ای کنند.»

در خاتمه آنکه، امیدواریم که «مجامع بین المللی حقوق بشر» که مداوم نسبت به تحولات ایران واکنش نشان داده و ابراز نگرانی می‌کنند، مانع از ادامه تحریم‌های آمریکا علیه مردم ایران شوند تا بلکه زندگی و معیشت آن‌ها اصلاح گردد که این نیز آزمونی جهت مشخص شدن صحت و سقم اظهارات بشر دوستانه سازمان‌ها و فعالین حقوق بشری در قبال مردم ایران است.

انتهای پیام/

ارسال نظر