صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۱۱ آبان ۱۴۰۱
در کنفرانس ملی فضای سایبر مطرح شد؛

قدرت سایبری در گرو استقلال سایبری است/ سایبرنتیک و باز طراحی نقشه علم مدرن

نخستین کنفرانس ملی فضای سایبر به همت دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران در قم آغاز شد، این کنفرانس تا ۱۲ آبان ادامه دارد.
کد خبر : 812382

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، نخستین کنفرانس ملی فضای سایبر به همت دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران در قم آغاز شد و این کنفرانس تا ۱۲ آبان ادامه دارد.

کاظم فولادی قلعه، دبیر علمی کنفرانس و معاون دانشکده فنی مهندسی دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران در توضیح اینکه امروز نقشه علم به واسطه دانش سایبرنتیک عوض شده گفت: امروز تقسیم‌بندی فنی، انسانی و تجربی علم به فیزیکی و سایبرنتیکی تبدیل شده و بر این اساس مراکز متعددی در جهان بر روی نقشه جدید علم کار می‌کنند.

فولادی افزود: سایبرنتیک اولین دانشی است که مرزهای بین هنر، فلسفه و فنی را برداشته و همه را یکپارچه کرده و از همه آنها در مفهوم حاکمیت استفاده می‌کند، لذا جنبه فنی سایبرنتیک تکنیکی است، اما در سطوح بالاتر یعنی مدیریتی و استراتژیکی و ایدئولوژیکی هم مطرح است.

دبیر علمی کنفرانس فضای سایبر در ادامه بیان کرد: تصمیماتی که گرفته می‌شود از جمله در کشور ما، پدید‌ه‌ها رویه فیزیکی دارند اما آنچه برای آنها طراحی می‌کند سایبرنتیکی است مانند پول. لذا اتفاق منفی می‌افتد و ما با تصور فیزیکی با این پدیده‌ها برخورد می‌کنیم. مثلا مسئولی درباره رمز ریال در رسانه صحبت می‌کند که رمز ریال همان اسکناس است و با آن تفاوتی ندارد. این موضوع نشان می‌دهد که سایبرنتیک شناخته نشده و نمی‌دانند اسکناس در دست مردم است و به طرق شرعی و قانونی به دست آنها رسیده در مالکیت آنها است و کسی نمی‌تواند آن را از مالکیت مردم خارج کند اما ریال دیجیتال در ازای کار به مردم حقوق داده می‌شود، قابل برنامه‌ریزی است و هر لحظه امکان سلب مالکیت آن وجود دارد و حتی می‌توان برای آن تاریخ انقضا گذاشت به نحوی که دیگر امکان پس‌انداز پول وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه سایبرنتیک دانش حکمرانی است گفت: کسانیکه در حوزه‌های مختلف به ویژه علوم انسانی و اجتماعی پژوهشگر هستند باید نسبت خود را با دانش سایبرنتیک از جنبه آثاری که این دانش در حوزه تخصصی آنها می‌گذارد مشخص کنند وگرنه از اصل موضوع باز می‌مانند.

همچنین در این کنفرانس آیت الله محسن اراکی بیان کرد: موضوع علوم انسانی مطالعه رفتارهای اداری انسان است و جامعه صرفا از کنار هم بودن افراد  شکل نمی‌گیرد، بلکه هدایت و تنظیم اراده‌های افراد توسط حاکمیت واحد است که جامعه را می‌سازد.

این استاد فقه و حکمت ادامه داد: حکمرانی یک مقوله کلان مربوط به رفتارهای اجتماعی است و همه رفتارهای کلان اجتماعی مانند فرهنگ مربوط به حاکمیت است، و بدون حاکمیت رفتار کلان اجتماعی شکل نمی‌گیرد.

آیت‌الله اراکی در ادامه گفت: فضای سایبر یک نوع مقوله حاکمیتی و اجتماعی است، فضای سایبر نوعی از قدرت است که می‌تواند قدرت نظامی، اقتصادی و فرهنگ را بسازد یا از بین ببرد. یکی از تکالیف حاکمیت این است که مصالح مردم را تامین کند و این همان معنای ولایت یعنی به عهده گرفتن تامین مصالح و منافع مردم است، منافع مردم هم باید در چارچوب عدالت تامین شود.

وی افزود: یکی از مهمترین مصالح هر جامعه‌ای امنیت است و مردم در امنیت مالی، جانی و آبرویی زندگی کنند. تامین امنیت فرهنگی هم از تکالیف حاکمیت است، فرهنگی که در منابع دینی به عنوان دین مطرح شده است و مراد از این رفتارهای اجتماعی مبتنی بر یک باور است.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه تصریح کرد: یکی از مقوله‌های کلان اجتماعی رسانه است، و رفتارهای رسانه‌ای نیز رفتارهای کلان است که لازم است در پرتو حاکمیتی نظم پیدا کنند و حاکمیتی که بتواند به رفتارهای کلانی مثل رسانه نظم‌دهی کند حاکمیت قوی است و آنچه امروز می‌تواند قدرت اقتصادی، نظامی و علمی را به دنبال خود بیاورد قدرت رسانه است. اگر حاکمیتی فضای سایبر را که اراده ساز است در اختیار دشمن قرار دهد به نوعی استعمار پذیر شده است و مقدمه قدرت سایبری، استقلال سایبری است و بدون استقلال سایبری اراده جامعه تحت حاکمیت دیگری خواهد بود و جامعه، جامعه مستقلی نخواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر