صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۵۴ - ۰۹ آبان ۱۴۰۱
وزیر بهداشت:

کمبود واکسن آنفلوآنزا در کشور نداریم/ تلاش دولت بر عدم تعطیلی مدارس است

بهرام عین‌اللهی با تاکید بر اینکه کمبود واکسن آنفلوآنزا در کشور نداریم، گفت: با توجه به اینکه پیش بینی آنفلوآنزا را می‌کردیم بنابراین به مقدار کافی واکسن وارداتی و تولیدی تامین کردیم و در داروخانه‌ها موجود است و مردم می‌توانند برای خرید مراجعه کنند.
کد خبر : 812100

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از حضور در نشست روز دوشنبه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه کمبود واکسن آنفلوآنزا در کشور نداریم، گفت: با توجه به اینکه پیش بینی آنفلوآنزا را می‌کردیم بنابراین به مقدار کافی واکسن وارداتی و تولیدی تامین کردیم و در داروخانه‌ها موجود است و مردم می‌توانند برای خرید مراجعه کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: البته نیاز نیست همه واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند بلکه می‌طلبد گروه‌های پرخطر و افرادی که مشکل سیستم ایمنی داشته یا دیالیز می‌شوند نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

عین اللهی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا برای دانش آموزان با توجه به سیستم ایمنی بالا توصیه نمی‌شود، ادامه داد: در دوران کرونا دانش آموزان آخرین گروهی بودند که واکسن زدند البته بهتر است دانش آموزان دارای بیماری زمینه‌ای واکسن بزنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد مشکل کمبود آنتی بیوتیک و دارو در کشور، گفت: به طور معمول بیماری آنفلوآنزا در نیمه آبان شروع می‌شود، اما امسال زودتر از موعد آغاز شد البته با مصرف بی رویه آنتی بیوتیک هم مواجه شدیم در حالی که درمان آنفلوآنزا تنها با مصرف آنتی بیوتیک انجام نمی‌شود بلکه بیماری با استراحت و نوشیدن مایعات گرم بهبود می‌یابد؛ مصرف آنتی بیوتیک در کشور افزایش یافت و با کمبود مواجه شدیم که برای رفع کمبود‌ها نسبت به افزایش تولید داخل اقدام و کارکنان سه شیفت در حال تولید و کار هستند. همچنین از کشور هند هم ۵۰ تن وارد کردیم و در صورت کمبود واردات را افزایش خواهیم داد.

عین اللهی در مورد احتمال تعطیلی مدارس با توجه به شیوع آنفلوآنزا، افزود: تلاش دولت بر عدم تعطیلی مدارس است، زیرا در کرونا صدمات و آسیب‌های زیادی به سیستم آموزش کشور وارد و منجر به افت تحصیلی شد البته اگر شرایط سخت شود نسبت به تعطیلی مدارس اقدام می‌شود و در حال حاضر تصمیمی برای تعطیلی مدارس نداریم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالی مبنی بر حفظ نخبگان و جلوگیری از مهاجرت پزشکان، گفت: تلاش کردیم که شرایط خوبی را در دانشگاه‌های علوم پزشکی برای نخبگان ایجاد کنیم و سقف کارانه آن‌ها را افزایش دادیم و همچنین سقف کارانه پزشکان در مناطق محروم برداشته شد همچنین امکانات مورد نیاز نخبگان مانند شهرک‌های علم و فناوری و دانش بنیان را راه اندازی کردیم و به طور قطع اقدامات انجام شده برای حفظ و ماندگاری نخبگان در کشور است؛ در رشته‌های تخصصی هم ۴ هزار نفر را پذیرش کردیم تا بتوانند در آینده نزدیک در مناطق کشور به ویژه مناطق محروم فعالیت کنند.

وی در مورد برخی آمار‌ها مبنی بر کمبود ۱۰۰ هزار پزشک در کشور، تصریح کرد: ظرفیت پذیرش نیروی پرستاری در دانشگاه‌ها بسیار بالا است و همه ۶۶ دانشگاه علوم پزشکی در کشور پرستار تربیت می‌کنند البته ممکن است برخی از آن‌ها جذب بیمارستان‌ها نشوند یا خودشان علاقه‌ای به فعالیت در این حوزه نداشته باشند؛ خدمات پرستاری در منزل را هم مورد توجه قرار دادیم و نهایت اهتمام خود را برای تربیت نیروی پرستاری و به تبع آن رفع نیاز‌های مردم به کار خواهیم برد.

عین اللهی یادآور شد: مساله مهم در پرستاری، پرستاری تخصصی است تا بتوانند با دستگاه‌های آی سی یو و قلب کار و در عمل‌های پیچیده کمک کنند؛ سرعت ما در رابطه با افزایش تعداد پرستاران خوب است و امیدواریم بتوانیم کمبود‌ها را برطرف کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر