صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۳ - ۰۹ آبان ۱۴۰۱
گامی بلند در توسعه کشاورزی نوین؛

تولید کود‌های زیستی ایران‌ساخت توسط فناوران ایرانی

شرکت‌های دانش‌بنیان با فعالیت در زمینه توسعه فناوری‌های نوین کشاورزی و تولید کود‌های ریزمغذی و سموم زیستی باعث توسعه بخش کشاورزی در کشور شده‌اند.
کد خبر : 811975

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، کشور‌ها برای گذر از بحران‌های عدم توسعه باید به سراغ بخش کشاورزی خود رفته و ضمن تلاش برای گسترش تولیدات کشاورزی در تفکر آن باشند که این بخش را با فناوری‌های پیشرفته آمیخته سازند.

زراعت و باغداری از مهم‌ترین فعالیت‌های اقتصادی جوامع بشری است که از زمان قدیم وجود داشته و به‌عنوان محرک جامعه به‌حساب می‌آید. کشاورزی عبارت است از بهره‌برداری زمین و اهلی کردن گیاه و حیواناتی که برای انسان سودمند است و از قدیمی‌ترین اشکال فعالیت تولیدی اقتصادی در جامعه بشری محسوب می‌شود.

شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در زمینه تأمین نهاده‌های کشاورزی از جمله بذر، نهال، کود، سم و دارو در کشور توانسته‌اند تولیدات خوبی داشته باشند. این شرکت‌ها با فعالیت در زمینه توسعه فناوری‌های نوین کشاورزی و تولید کود‌های ریزمغذی و سموم زیستی باعث توسعه حوزه کشاورزی، زراعت و باغداری شده‌اند.

با توجه به این‌که جهان آینده به علت تنوع نیاز‌ها و افزایش جمعیت نیاز بیشتری به تأمین مواد غذایی دارد، توسعه‌ی بخش کشاورزی در هر منطقه‌ای باید در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد. کود‌های زیستی فسفاته بارور، ازتوبارور، پتابارور و سولفوبارور از جمله محصولات ایران‌ساخت در این حوزه هستند.

استفاده از کود برای تولید محصولات کشاورزی و باغی از گذشته تابه‌حال یک روند جهانی محسوب می‌شده و همچنان نیز هست. کود‌ها با هدف بهبود کیفیت و رشد محصولات به کار می‌روند، استفاده از کود‌های زیستی روشی تقریباً نوین برای کاهش عوارض استفاده از این کود‌ها است.

کود‌های زیستی فسفاته بارور جایگزین نصف کود شیمیایی فسفاته مصرفی در مزارع، کود زیستی ازتوبارور جایگزین حداقل نصف کود شیمیایی ازته و اوره، کود زیستی پتابارور جایگزین حداقل نصف کود شیمیایی پتاسه و همچنین کود زیستی سولفوبارور در کنار کود‌های گوگردی بهترین تنظیم‌کننده میزان قلیایی بودن خاک هستند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌منظور توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری در بخش‌های مختلف از قبیل حوزه کشاورزی، زراعت و باغداری همواره سعی داشته از روش‌های نوین و محصولات ایران ساخت حمایت‌های لازم را انجام بدهد. حوزه کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی با بیش از ۳۲۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور در مسیر توسعه قرار گرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر