صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۰۸ آبان ۱۴۰۱
در پاسخ به آنا مطرح شد؛

آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) و ضرورت حمایت از صنایع و سوغات فرهنگی +فیلم

آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با توجه به ظرفیت‌های فراوان خود می‌تواند به صورت جدی وارد عرصه صنایع فرهنگی و سوغات فرهنگی موردنیاز زائران شود.
کد خبر : 811653

به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، هر کالا و خدماتی که ساخته ذهن و دست بشر بوده و در پس شمایل ظاهری خود، واجد ارزش‌ها، پیشنه تاریخی و یا معنا‌های قابل‌انتقال (چه ساده و چه چندلایه) بوده و قابلیت تکثیر را داشته باشد در دایره صنایع فرهنگی قرار می‌گیرد.

صنایع فرهنگی از یک‌سو با تولید در مقیاس صنعتی و از سوی دیگر با خلق و نشر «معنای اجتماعی» سروکار دارند و اساساً به کار «خالقان نمادها» وابسته‌اند؛ طبق این تعریف، صنعت فیلمسازی، اینترنت، پوشاک، اسباب‌بازی، نوشت‌افزار، صنایع دستی، زیور آلات، صنایع موسیقی، چاپ و نشر (کتاب، ویدئو و بازی‌های رایانه‌ای) در گستره صنایع فرهنگی قرار می‌گیرند.

یکشنبه هشتم آبان ۱۴۰۱ برابر با چهارم ربیع الثانی ۱۴۴۴ قمری سالروز میلاد باسعادت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) است. عالم و محدث بزرگ شیعی که با سه امام معصوم همعصر بود و در سال‌های اختناق و ظلم خلفای عباسی نقشی موثر در انتقال صحیح روایات و توصیه‌های ائمه اطهار (ع) داشت و امروز نیز مرقد مطهرش در شهرری میعادگاه عاشقان است؛ مرقدی که از آن به عنوان قبله تهران یاد می‌کنند و طبق حدیث نقل شده از امام هادی (ع) ثواب زیارت آن با زیارت بارگاه امام حسین (ع) در کربلا برابر است.

نوآوری در تولید کالا‌های مرتبط با آموزه‌های دینی، از بنیادی‌ترین نیاز‌های جامعه امروز ایران است. در این میان فرهنگ زیارت و تکریم امام زادگان واجب‌التعظیم با انبوهه‌ای از مفاهیم، شخصیت‌ها، رخداد‌ها و  خاطرات و فضا‌های خاطره‌ساز، معدن بکر و پرباری از سوژه‌های موضوعی برای فعالان این عرصه است. جایی که می‌توان با طراحی و تولید سوغات فرهنگی، تمثال، زیورآلات و افزونه‌ها (اکسسوری)، نوشت‌افزار، تندیس‌های رومیزی، پوشاک، اسباب‌بازی و... با محوریت حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، تاریخ شهر ری، امامزادگان مدفون در حرم و... گامی درجهت ترویج این مفاهیم برداشت.



این موضوعی است که خبرنگار خبرگزاری آنا در آستانه زادروز این شخصیت دینی برجسته با معاون فرهنگی و روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در میان گذاشت. عباس سلیمی اگرچه به برخی اقدامات فرهنگی و قرآنی و  فعالیت‌های عام‌المنفعه آستان حضرت عبدالعظیم (ع) اشاره کرد، اما به نظر می‌رسد  حمایت از صنایع خلاقه فرهنگی در حوزه زیارت هنوز در اولویت‌های آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) نیست و یا آن‌گونه که سلیمی می‌گوید حجم بالای نیازمندانی که تحت پوشش فعالیت‌های خیریه معاونت فرهنگی این آستان هستند مجال پرداخت بیشتر به حمیات از ایده‌ها و تولیدات صنایع فرهنگی را نمی‌دهد.

با این حال لازم است که این نهاد مذهبی با توجه به ظرفیت‌های فراوان و مقبولیت قابل‌توجه در میان مردم به صورت جدی وارد این فضا و تولید سوغات فرهنگی برای زائران و مجاوران حرم حضرت عبدالعظیم (ع) شود.

در ادامه، پاسخ معاون فرهنگی و روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) درباره برنامه‌های این نهاد در حمایت از طراحی، تولید و توزیع محصولات مرتبط با صنایع فرهنگی را از نظر می‌گذرانید.

انتهای پیام/

ارسال نظر