جمعآوری و غربالگری 493 معتاد خیابانی در 48 ساعت/ نگهداری از هر 18 فرزند با یک مادریار
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، احمد دلبری، مدیر کل بهزیستی استان تهران با اشاره به برنامههای سال 95 بهزیستی افزود: در سال 94، 800 نفر ساعت کار کارشناسی روی آسیبهای اجتماعی و چالشهای استان تهران صورت گرفت، بر همین اساس برنامهریزی و برنامههای عملیاتی برای سال جاری طراحی و تدوین شد به طوریکه برای توانمندسازی و توانبخشی مددجویان حدود 340 عنوان برنامه اجرایی در نظر داریم.
وی افزود: چالش اصلی استان تهران بحث اعتیاد خصوصاً بحث معتادان خیابانی ماده 16 است که بر اساس آمار غیر رسمی حدود 10 تا 15 هزار معتاد در استان تهران وجود دارد. نخستین فاز جمعآوری و ساماندهی معتادان خیابانی که از 20 آذر سال گذشته آغاز شد حدود 4 هزارو 403 معتاد جمعآوری و مورد غربالگری قرار گرفتند که از این تعداد حدود 3 هزارو 389 نفر در 129 مرکز بهبود اقامتی میانمدت جانمایی شدند. فاز دوم جمعآوری و ساماندهی معتادان نیز از دو روز قبل آغاز شده و در روز اول 343 معتاد به بهزیستی استان تهران ارجاع داده شدند اما 107 معتاد واجد شرایط نگهداری در کمپ های ترک اعتیاد و مراکز اقامتی میانمدت نبودند و تنها 219 معتاد به مراکز اقامتی میان مدت استان تهران ارجاع داده شدند. همچنین امروز نیز 150 نفر به غربالگری ارجاع داده شدند.
وی افزود: بهزیستی استان تهران آمادگی نگهداری و حمایت از دو هزار و 200 معتاد را دارد و بر همین اساس پس از غربالگری از معتادان دو هزار مرد و 200 زن در مراکز اقامتی میانمدت بهزیستی تهران نگهداری خواهند شد. همچنین به دو مرکز خاورشهر و سعیدآباد در شهرداری تهران نیز مجوز نگهداری معتادان داده شد که هر کدام از این مراکز ظرفیت نگهداری 400 معتاد را دارند بر همین اساس امیدواریم معتادان پس از طی دوره درمانی بهبود یافته و دیگر به سطح جامعه بازنگردند.
وی همچنین یکی دیگر از چالشهای بهزیستی استان تهران را موضوع فرزند خواندگی دانست و گفت: ورودی استان تهران در شیرخوارگاهها بسیار زیاد بود به طوری که ماهانه 57 کودک به بهزیستی استان تهران ارجاع داده میشد. بر اساس استاندارد سازمان بهزیستی هر 6 فرزند به یک مادر یار نیاز دارد در حالیکه با توجه به امکانات و منابع محدود مالی در استان تهران برای هر 15 تا 18 فرزند یک مادر یار در نظر گرفته شده بود که این موضوع نیازمند اقدام و حمایت جدی بهزیستی است.
سپردن بیش از 300 فرزندخوانده به خانوادهها
وی ادامه داد: سال گذشته هزارو 600 خانواده پشت نوبت فرزندخواندگی بودند که خوشبختانه با تعاملات خوب با قوه قضائیه در سال 94، 326 فرزندخوانده به خانوادهها واگذار شد. همچنین قوه قضائیه اعلام کرد که به هر تعداد کودک و پرونده واجد شرایط که به آنها ارجاع شود در کمتر از یک ماه رأی صادر میکنیم و قول صد در صدی دادند که به این پروندهها سریعتر رسیدگی میکنند زیرا در سنوات گذشته تأخیر در صدور رأی فرزندخواندگی سبب میشد سن کودک از فرزندخواندگی خارج شود.
وی همچنین از برگزاری جلسهای با قوه قضائیه و استانداری تهران در راستای طرح تحکیم خانواده و خانواده متعالی خبر داد.
انتهای پیام/