ساخت ۲ نوع حسگر در مرکز تحقیقات بیوفوتونیک
حبیب تجلی مسئول مرکز تحقیقات بیوفوتونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در حاشیه دهمین نمایشگاه فناوری ربع رشیدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تبریز، اظهار کرد: امسال نظم بیشتری در ننایشگاه وجود داشت و از نظر مفیدبودن علمی هم هیچ شکی در آن وجود نداشت و از موضوعات مطرح شده و دستگاههای تولیدی واقعا لذت بردم و عملکرد مفیدی است که امیدوارم تداوم داشته باشد.
وی درباره طرحهای مرکز تحقیقات بیوفوتونیک در نمایشگاه ربع رشیدی توضیح داد: با ۶ طرح در این نمایشگاه شرکت کردیم. بر اساس تحقیقاتی که در مرکز بیوفوتونیک انجام میگیرد در طرحهای لیزر در ناباروری و لیزر در فوتودینامیک تراپی سرطانها، دستگاههایی را تولید کردیم که میتوانند به عنوان حسگرهای زیستی با دقت بالا عمل کنند.
تجلی با اعلام اینکه در مرکز تحقیقات بیوفوتونیک دو نوع حسگر «الکترو شیمیایی» و «زیست نوری مبتنی بر بلور مایع و پلاسمونی» ساختهایم، ادامه داد: تجهیزاتی نیز بر اساس نیاز طرحها در مرکز تهیه و تولید شدهاند که میتوان LED برای تولید شدت نور یکنواخت به منظور نوررسانی به محیطهای زیستی و گیتهای حسگری مبتنی بر بلور مایع و پلاسمونی را نام برد. این گیتها برای سنجش یا حسگری بیماریها مورد استفاده قرار میگیرند و ساختار بسیار ظریفی دارند و پدیده جدیدی است که سعی کردیم حسگرها را با اعمال میدان الکتریکی قابل تنظیم کنیم.
مسئول مرکز تحقیقات بیوفوتونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در مورد طرح لیزر در ناباروری بیان کرد: در این طرح، لیزر را به صورت آزمایشگاهی روی موشها آزمودیم. بعد از نابارور ساختن موشها، اثر لیزر را در بارورکردن آنها آزمایش کردیم.
وی با بیان اینکه علم بیوفوتونیک از مجموع چهار تکنولوژی؛ علوم زیستی، تکنولوژی لیزر، تکنولوژی فوتونیک و نانو تکنولوژی ایجاد شده است به آنا گفت: تمام افرادی که در این شاخهها تحصیل میکنند با مرکز تحقیقات بیوفوتونیک در ارتباط هستند. اکنون شاخههایی مانند علوم زیستی، مهندسی پزشکی، دانشکده فیزیک و شیمی که دانشگاه آزاد در آنها دانشجو دارد در خدمت دانشجویان هستیم و و علوم پزشکی و دندانپزشکی نیز در این مرکز همکاری دارند و دانشجویان چند طرح تحقیقاتی را در مرکز گذراندهاند.
انتهای پیام/