هدف دشمن از ایجاد بلوا در دانشگاهها چیست؟
گروه سیاست خبرگزاری آنا- ایران در میدان علم خطشکنی میکند و دشمن از این واقعیت وحشت کرده است. جوان دانشجو و پژوهشگر مرزهای علم را درمینوردند و دشمن مستأصل به اغتشاش پناه میبرد که با بیاعتنایی مردم مواجه میشود. آنچه مشخص است، دشمنان و استکبار تمام حیثیت خود را پای اغتشاشات به میدان آورد و از آنجا ناکام ماند به عملیات تروریستی شیراز و نا امنی در دانشگاهها روی آورد.
رهبر معظم انقلاب چهارشنبه ۲۰ مهر ماه نیز در دیدار با اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به همین موضوع، اغتشاشهای پراکنده را طراحی انفعالی و ناشیانه دشمن در مقابل پیشرفتها و حرکتهای ابتکاری و بزرگ ملت ایران خواندند.
** نگذاریم دانشگاهها به انحراف کشیده شود
حضرت روحالله نیز در بخشی از وصیتنامه عبادی سیاسی خود هم اشاره به محیط دانشگاه داشتند و تأکید کردند: «بر همه ما لازم است با متصدیان کمک کنیم و برای همیشه نگذاریم دانشگاهها به انحراف کشیده شود و هر جا انحرافی به چشم خورد با اقدام سریع به رفع آن بکوشیم و این امر حیاتی باید در مرحله اول با دست پر توان خود جوانان دانشگاهها و دانشسراها انجام گیرد که نجات دانشگاه از انحراف، نجات کشور و ملت است.»
به هرحال در رویدادهای اخیر دشمنان و معاندان و تعدادی از نیروهای فریب خورده در داخل عزم خود را جزم کرده بودند که به هرشکل ممکن دانشگاه را تعطیل و آنجا را به مرکز آشوب و اغتشاش بکشانند تا این پیام منتقل شود که مرکز پیشرفت کشور [دانشگاه] در صف معترضین و اغتشاشگران قرار گرفته است و این به منزله متوقف شدن پیشرفت کشور است!
در این راستا میتوان به اتفاقات اخیر در دانشگاه شریف اشاره کرد؛ در روزهای گذشته تعدادی از دانشجویان با حمله به سلف سرویس دانشگاه، درها و پنجرههای سالن غذاخوری البرز این دانشگاه را شکستند و با مسئولین حراست دانشگاه و برخی دانشجویان درگیر شدند و به آنها صدمه زدند.
مطالبه این دانشجویان که اکثریت آنها پسران دانشجو بودند، حضور مختلط در سلف سرویس دانشگاه و غذا خوردن با خانمها بود.
سرانجام با سکوت و همراهی مسئولین دانشگاه، با ورود این دانشجویان به محیط سلف سرویس، تعدادی از آنها به رقص و پایکوبی پرداختند و خوشحالی خود را از این اتفاق بروز دادند.
همزمان با این اتفاقات، دانشجویان دانشگاه شریف با راهپیمایی اعتراضی در صحن دانشگاه، نسبت به حرمت شکنیها و انفعال مسئولین دانشگاه نسبت به این اتفاقات واکنش نشان دادند. دانشجویان با شعارهای الله اکبر و با حمل دست نوشتههایی نظیر «با هتاکی و حیله شریف تعطیل نمیشه» و «جای الفاظ رکیک در دانشگاه نیست» و… اعتراض خود را نشان دادند.
** دشمن از دانشگاه چه میخواهد؟
در این زمینه، رهبر انقلاب در روز چهارشنبه ۲۷ مهر در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی با بیان اینکه نخبه علمی و اساساً دانشگاه، جزو ارکان پیشرفت کشورند، فرمودند: «اینکه شما میبینید در مقاطع مختلف، نه فقط حالا، دیروز و پریروز، تلاش شده که دانشگاهها تعطیل بشود، کلاسها تعطیل بشود، بچّهها سر کلاس نروند، استاد نرود و از این کارها، ناشی از این است؛ چون دانشگاه نقش اساسی دارد. حالا آن کسی که استاد را تلفنی تهدید میکند که اگر بروی، چنین و چنان، معلوم نیست خودش عامل اصلی باشد؛ عامل پشت صحنه مهم است. این به خاطر آن است که دانشگاه مهم است، دانشگاه برای پیشرفت کشور حیاتی است. هر چه دانشگاه را بتوانند لنگ کنند، تعطیل کنند، خراب کنند، ناقص کنند، برای دشمنان کشور و [دشمنان] پیشرفت کشور مغتنم است. پس بنابراین، دانشگاه از ارکان پیشرفت کشور است.»
رئیسجمهور نیز روز گذشته در دیدار رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور توانایی در علم و دانش و فناوری و تبدیل آن به عمل را از دیگر مؤلفههای قدرت کشور دانست و گفت: کشوری که بتواند هم در حوزه «پیشگیری» و هم در حوزه «درمان» موفق و خودکفا باشد، کشور پیشرفته و توانمندی است و همین پیشرفت موجب استیصال دشمن و طراحی توطئه برای تبدیل دانشگاهها از مکانی برای علمافزایی و پرورش نیروهای متخصص و متعهد به مکانی برای آشوب و بلوا است.
** لزوم توجه به کرسیهای آزاد اندیشی
به طور قطع، برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی و گفتگو با دانشجویان میتواند نقش اساسی در خنثی شدن توطئههای دشمن داشته باشند، این اولین توطئه دشمن در قبال دانشگاه و دانشجو نبوده و نیست، اما باید با نسخهای که بارها از سوی رهبر انقلاب برای دانشگاه تجویز شده است، گامهای اساسی جهت مقابله با برنامهها و اهداف دشمن برداشت.
در این چند روز هم برنامههایی در دانشگاه برگزار شده است، در این راستا میتوان به برگزاری نشست اساتید در دانشگاه تهران با حضور سلایق مختلف سیاسی و یا حضور سخنگوی دولت در دانشگاهها اشاره کرد که اقدامی جالب و شایسته بود.
** حضور دولتیها در دانشگاهها ضروری است
حجتالاسلام جواد مجتهد شبستری عضو مجلس خبرگان رهبری ضمن بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار آنا، گفت: به طور قطع حضور مسئولان میتواند مؤثر باشد و به خصوص مسئولان آموزش عالی و افراد مربوطه با حضور خودشان در میان دانشجویان و گفتگو و رسیدگی به مشکلات آنها میتواند به حل ماجرا کمک کند و دانشجویانی که معترض هستند با این شیوه میتوانند نتیجه بگیرند، اما آنهایی که به دنبال آشوب و اغتشاش هستند، به طور قطع برای آنها نتیجهای وجود نخواهد داشت؛ اکثریت دانشجویان که به دنبال اغتشاش نیستند و فقط اعتراض دارند، شیوه گفتگو و بیان نظرات و شنیدن نظرات طرف مقابل میتواند گام مؤثری در جهت کاهش تنشها و مشکلات باشد.
رامین شمسایینیا دبیر پیشین شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی نیز به ارائه راهکاری درباره آرم شدن فضا در محیط دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه محل تضارب اندیشه است نه اغتشاش. آشوب و اقدامات رادیکال و تنشزا در دانشگاه جایی ندارد و به نظر تشکلهای دانشجویی، اساتید و عموم دانشگاه باید با جهاد تبیین و حفظ هوشیاری این اغتشاشات را به نقطه مطلوب و به شکل اندیشهای مدیریت و هدایت کنند.
علاوه بر او، عباس سلیمینمین تحلیلگر مسائل سیاسی نیز میگوید: «ایجاد فضای گفتگو در محیطهای علمی باید بیش از محافل دیگر باشد. به عبارت دیگر کسانی که اهل علم و دانش هستند باید به طور کامل از گفتگو استقبال کنند.»
با این اوصاف، انتظار میرود کرسیهای آزاداندیشی و حضور مسئولان ذیربط و گپ و گفت آنها با دانشجویان با قوت در محیط دانشگاه صورت گیرد. این اقدام میتواند الگوی موفقی از باز شدن باب گفتوگو میان مسئولان و جوانانِ دانشجو باشد و تهدیدهای احتمالی را هم به فرصت تبدیل کنند.
انتهای پیام/