صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۶ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱
در گفت‌و‌گو با آنا عنوان شد؛

بی‌نیازی به تولید خارجی بهترین تجربه برای دانش‌بنیان‌ها/ کولر‌های دوتکه خورشیدی طراحی و اجرا شد

فعال حوزه دانش‌بنیان از طراحی و اجرای کولر‌های دوتکه خورشیدی خبر داد و بیان کرد: با توجه به ظرفیت و توان جوانان و فارغ‌التحصیلان، بهترین تجربه دانش‌بنیان‌ها بی‌نیازی به تولید و دانش خارج از کشور است.
کد خبر : 811495

سیدحسین رضوی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «نیروگستر لیان» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در بوشهر با بیان اینکه آزمایشگاه این شرکت به‌عنوان آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد و شرکت بازرس فنی در زمینه نمونه‌برداری کالا فعالیت می‌کند، اظهار کرد: این شرکت سال ۱۳۸۵ با سرمایه ۱۰۰ میلیون تومانی آغاز به‌کار کرد، محصول تولیدی، دستگاه آزمون کولر‌های گازی بوده و براساس آخرین استاندارد‌های روز دنیا ساخته شده و واحد‌های تولیدی کولر‌های گازی را برای آزمون به سمت شرکت سوق داده است.

فارغ‌التحصیل مدیریت دولتی با بیان اینکه طراحی و اجرای کولر‌های دوتکه خورشیدی از محصولات جدید شرکت است، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان دارای فناوری و نوآوری هستند که برخی از آنها به فعل رسیده و برخی در سطح آزمایشگاهی است که اصطلاحاً نوپا نامیده می‌شود.

وی خدمات شرکت دانش‌بنیان متبوع خود - که در پارک علم و فناوری استان بوشهر مستقر است- را برشمرد و افزود: شرکت قادر به انجام آزمون‌های کیفی براساس استاندارد‌های ملی در زمینه کولر‌های گازی، لوازم خانگی، تجهیزات اداری، ابزارآلات برقی دستی، اسباب‌بازی، لوازم‌التحریر و اندازه‌گیری فلزات سنگین و مایکوتکسین ها در مواد غذایی و آزمون‌های میکروبی مواد غذایی است.


فعال حوزه دانش‌بنیان درباره اینکه تاکنون چه مجوز‌های معتبری اخذ کرده‌اید؟ تشریح کرد: مجموعه شرکت دارای ۶ گواهینامه آزمون در زمینه برق و الکترونیک، مکانیک و مواد غذایی از اداره‌کل استاندارد استان بوشهر و دارای گواهینامه ملی آزمون در زمینه لوازم خانگی، کولر‌های گازی، لوازم‌التحریر و مسواک از مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران است.

**از نمونه‌برداری کالا در حوزه ملی تا اهداف آزمایشگاه‌ها

رضوی افزود: از دیگر مجوز‌های شرکت، پروانه بازرسی است که مربوط به نمونه‌برداری کالا در حوزه ملی است و درباره آزمون مواد غذایی مفتخر به کسب مجوز همکاری با سازمان غذا و دارو هستیم. مهم‌ترین جنبه آزمایش شرکت یا دیگر همکاران، اطمینان از کیفیت و سلامت اجناس وارداتی و صادراتی است.

قادر به انجام آزمون‌های کیفی براساس استاندارد‌های ملی در زمینه کولر‌های گازی، لوازم خانگی، تجهیزات اداری، ابزارآلات برقی دستی، اسباب‌بازی، لوازم‌التحریر و اندازه‌گیری فلزات سنگین و مایکوتکسین ها در مواد غذایی و آزمون‌های میکروبی مواد غذایی هستیم.

وی با معرفی آزمایشگاه‌های شرکت متبوع خود؛ برق و مکانیک، لوازم‌التحریر، اسباب‌بازی و غذایی را ازجمله این آزمایشگاه‌ها دانست و آزمایش‌های انجام‌شده را آزمون‌های ایمنی، معیار مصرف انرژی، عملکرد، فیزیک و شیمیایی، میکروبی، فلزات سنگین و مایکوتوکسین عنوان کرد.

فعال حوزه فناوری و دانش‌بنیان درباره اهداف آزمایشگاه شرکت دانش‌بنیان متبوع خود توضیح داد: یکی از مهم‌ترین اهداف شرکت در راستای پیوستن به شرکت‌های دانش‌بنیان به‌کارگیری متخصصان فنی کشور به‌خصوص استان بوشهر و جلوگیری از خروج ارز به بیرون از کشور با طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز و ارائه خدمات و همکاری با سازمان ملی استاندارد بوده و از اهداف شرکت، دریافت گواهینامه ملی در زمینه‌های مختلف کاری، افزایش دامنه کار و گسترش فعالیت در زمینه نمونه‌برداری و بازرسی است.

این مسئول از مسائل و مشکلات کار در واحد آزمایشگاه نیز گفت و بیان کرد: یکی از معضلاتی که سال‌های اخیر برای آزمایشگاه به‌وجود آمده، تحریم‌ها و جلوگیری از واردات و صادرات بوده که موجب کاهش حجم نمونه‌ها و در نتیجه درآمد آزمایشگاه شده است.

رضوی تأکید کرد: علاوه بر این، تهیه دستگاه‌ها و خرید قطعات مرغوب با کارایی بالا به سختی ممکن است یا با مبالغ هنگفت و در بعضی مواقع غیرممکن است. با توجه به استقبال کم یا نبود حامی برای پیشبرد روند توسعه کولر‌های خورشیدی و بازدید‌ها و جلسات بین دولت‌ها در حوزه خلیج فارس، شرکت‌های دانش‌بنیان کمتر معرفی می‌شوند.

وی درباره اینکه برای راه‌اندازی آزمایشگاه به چه ابزاری نیاز دارید؟ عنوان کرد: اندازه‌گیری فشار، دما، سرعت، صوت‌سنج، طیف‌سنج، نورسنج، مقادیر الکتریکی مانند توان، جریان و ولتاژازجمله این تجهیزات است.

فعال حوزه دانش‌بنیان درباره تجربیات خود برای راه‌اندازی آزمایشگاه بیان کرد: با توجه به ظرفیت و توانمندی موجود بین جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کشور، بهترین تجربه بی‌نیازی به تولید و دانش خارج از کشور است.

**بی‌ثباتی در اقتصاد بزرگ‌ترین ضربه را به تصمیم‌گیری مدیران وارد می‌کند

رضوی تبیین کرد: به‌عنوان نخستین آزمایشگاه کولر که طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی آن کاملاً داخلی است، چالش‌های متنوعی درباره طراحی، ساخت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری با توجه  به استانداردهای مربوط مواجه شدیم که با همکاری و مشاوره کارشناسان شرکت و شرکت سازنده تجهیزات رفع شد.  



وی با بیان اینکه منحصربه‌فرد بودن آزمایشگاه در کشور در زمینه تست راندمان، بازدهی کولرها، مصرف انرژی و جذب نیرو‌های انسانی متخصص بومی ازجمله افتخارات شرکت است، اضافه کرد: نتیجه مطلوب فعالیت مورد نظر، توسعه پایدار و رضایت عوامل انسانی دخیل در فعالیت مورد نظر است.

فعال حوزه فناوری درباره اینکه آیا ابزار مورد نیاز شرکت متبوعش در کشور تأمین می‌شود و نمونه مشابه هم داریم؟ تبیین کرد: متناسب با دقت، تجهیزات اندازه‌گیری، کارایی و میزان کاربرد از داخل یا خارج از کشور تأمین می‌شود؛ البته نیاز به تأمین برخی قطعات برای تکمیل پروژه به‌دلیل دقت بسیار بالا که از خارج کشور تأمین شود و به‌دلیل تحریم به ناچار از مسیر‌های متفاوت برای واردات استفاده و موجب تأخیر در راه‌اندازی شرکت شد.

این مسئول با بیان اینکه بی‌ثباتی در اقتصاد بزرگ‌ترین ضربه را به توسعه و تصمیم‌گیری شرکت وارد می‌کند، عنوان کرد که کارآفرین و اشتغالزا بوده‌ایم، کار شرکت با پنج نفر آغاز شد و اکنون ۱۶ نفر مشغول به کار هستند.

گفتگو: داود نصیری

انتهای پیام/

ارسال نظر