صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۸ - ۰۵ آبان ۱۴۰۱
تازه‌ترین دستاورد دانشمندان؛

جایگزین‌های شکر حافظه شما را بدتر می‌کند/ اثرات طولانی‌مدت و منفی نوشابه‌های رژیمی بر حافظه+عکس

با استفاده از مدل‌های آزمایشگاهی، دانشمندان کشف کردند که مصرف سطوح مورد تایید FDA از ساخارین، ACE-K و استویا در اوایل زندگی ممکن است منجر به تغییرات زیادی در بدن شود، از جمله مناطق مغز مرتبط با حافظه و رفتار با انگیزه پاداش.
کد خبر : 811254

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، رژیم‌های غذایی با قند بالا در اوایل زندگی با اختلال در عملکرد مغز مرتبط است، اما در مورد جایگزین‌های قند کم کالری چطور؟ طبق تحقیقات اخیر، آن‌ها می‌توانند تأثیر منفی بر روده و مغز در حال رشد داشته باشند.

نشانه‌های اولیه

محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی کالج ادبیات، هنر و علوم دورنسایف گزارش دادند که نوجوانانی که شیرین کننده‌های کم کالری ساخارین، ACE-K و استویا مصرف کردند در مطالعه‌ای که اخیراً در مجله منتشر شد، اختلالات حافظه بلندمدت نشان دادند.

نتایج با سایر مطالعاتی که اختلال حافظه پایدار را در موش‌های نوجوانی که شکر مصرف می‌کنند، مطابقت دارد.

مصرف شیرین کننده‌های کم کالری نیز بر سیگنال‌های متابولیک در بدن تأثیر می‌گذارد که می‌تواند منجر به دیابت و سایر بیماری‌های مرتبط با متابولیسم شود.

موش‌هایی که در دوران نوجوانی شیرین‌کننده‌های کم کالری مصرف می‌کردند، در بزرگسالی تمایل کمتری به مصرف شکر داشتند، اما اگر به راحتی در دسترس بود، قند بیشتری می‌خوردند، که عامل دیگری است که ممکن است بر شانس ابتلا به بیماری متابولیک تأثیر بگذارد.

 


نوشابه‌های رژیمی اغلب از جایگزین‌های قند کم کالری مانند استویا و آسه سولفام پتاسیم یا Ace-K استفاده می‌کنند که ممکن است اثرات طولانی مدت بر حافظه، رفتار و عملکرد‌های متابولیک داشته باشد.


چرا مهم است؟

طیف گسترده‌ای از توصیه‌ها در مورد اینکه چه چیزی بخوریم و چه زمانی آن را مصرف کنیم وجود دارد. به گفته محققان، اطلاعات حاصل از مطالعاتی مانند این ممکن است به مصرف کنندگان و متخصصان پزشکی در تصمیم گیری بهتر در تمام مراحل زندگی کمک کند.

اسکات کانوسکی، دانشیار دانشگاه علوم زیستی در USC Dornsife، گفت: «در حالی که یافته‌های ما لزوماً نشان نمی‌دهد که افراد به طور کلی نباید شیرین‌کننده‌های کم کالری مصرف کنند، اما نشان می‌دهند که مصرف همیشگی شیرین‌کننده‌های کم کالری در اوایل زندگی ممکن است تأثیرات ناخواسته و طولانی‌مدتی داشته باشد».

 

چه معنایی برای انسان دارد؟

در حالی که بیشتر مطالعات در مورد شیرین کننده‌های کم کالری بر روی یک ماده تمرکز دارند و از مقادیر بسیار فراتر از حد معمول استفاده می‌کنند، محققان اطمینان حاصل کردند که این مطالعه با شرایط واقعی زندگی افراد مطابقت دارد.

شیرین کننده‌های آزمایش شده شامل ساخارین، آسسولفام پتاسیم (ACE-K) و استویا هستند که معمولا در غذا‌های شیرین استفاده می‌شوند.
میزان شیرین کننده مصرفی مطابق با دستورالعمل‌های مورد تایید FDA برای انسان‌ها بود.

لیندزی شییر، استادیار علوم زیستی گابیلان در USC Dornsife می‌گوید: «تحقیق با استفاده از مدل‌های جوندگان و شیرین‌کننده‌های کم کالری معمولاً شامل سطوح مصرفی است که بسیار بیشتر از سطوح «مصرف روزانه قابل قبول» FDA (ADI) بوده و تنها از یک شیرین‌کننده استفاده می‌کند.

برای اینکه تحقیقات خود را به گونه‌ای طراحی کنیم که برای انسان‌ها کاربرد بیشتری داشته باشد، سطوح مصرف را در ADI نگه داشتیم و از چندین شیرین کننده کم کالری استفاده کردیم تا مشخص کنیم که آیا اثرات خاص یک شیرین کننده خاص است یا کلی در شیرین کننده‌ها.

 

آزمایش روی شیرین‌کننده‌ها

برای تعیین تأثیر مصرف شیرین کننده کم کالری بر حافظه، محققان از روش‌هایی استفاده کردند که تشخیص اشیا و تشخیص فضایی را آزمایش می‌کند.

موش‌ها آب شیرین شده با استویا، ACE-K یا ساخارین یا آب ساده همراه با غذای معمولی خود دریافت کردند.

پس از یک ماه، حافظه موش‌ها با استفاده از دو روش مختلف مورد آزمایش قرار گرفت - یکی آزمایش می‌کند که آیا شیئی را که قبلا دیده‌اند به خاطر می‌آورد و دیگری یک پیچ و خم است.

در پایان، موش‌هایی که شیرین‌کننده مصرف می‌کردند، نسبت به موش‌هایی که فقط آب معمولی می‌نوشیدند، کمتر یک شی یا مسیر عبور را به خاطر می‌آوردند.

 

چه چیزهای دیگری اثر دارند؟

دانشمندان همچنین پس از مصرف شیرین کننده ها، اثرات دیگری را در بین موش‌ها مشاهده کردند.

آن‌ها گیرنده‌های کمتری روی زبان خود داشتند که طعم شیرین را تشخیص می‌داد.

مکانیسم بیولوژیکی در روده آن‌ها که گلوکز را به خون منتقل می‌کند، تغییر یافت.

مغز آن‌ها به ویژه در مناطق مرتبط با کنترل حافظه و رفتار‌های با انگیزه پاداش تغییر کرده بود.

 

 

تحقیقات بعدی چیست؟

کانوسکی و شییِر می‌گویند که این یافته‌ها سؤالات بیشتری را نشان می‌دهد که ارزش بررسی دارند، از جمله: چگونه جایگزین‌های شیرین کننده باعث کاهش گیرنده‌های طعم شیرین می‌شوند و چگونه بر رفتار رژیم غذایی بعدی تأثیر می‌گذارد؟

تغییر در انتقال مواد مغذی در روده چه معنایی برای سلامتی دارد؟

چه مکانیسم‌های بیولوژیکی مصرف شیرین کننده را با تغییرات مغز مرتبط می‌کند؟

محققان می‌گویند که قصد دارند راه‌هایی را برای معکوس کردن اثرات طولانی مدت مصرف شیرین کننده‌های کم کالری در نوجوانان و بررسی چگونگی تأثیر آن بر انتخاب‌ها و ترجیحات غذایی در آینده بررسی کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: نوشابه سلامت
ارسال نظر