صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۷ - ۰۵ آبان ۱۴۰۱
توصیه محققان تغذیه؛

مصرف میان وعده (بادام) سلامت روده را تقویت می‌کند

خوردن یک مشت بادام در روز به میزان قابل توجهی تولید بوتیرات را افزایش می‌دهد، یک اسید چرب با زنجیره کوتاه که سلامت روده را بهبود می‌بخشد.
کد خبر : 811246

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، تیمی از دانشمندان کینگز کالج لندن تاثیر مصرف بادام کامل و آسیاب شده را بر ترکیب میکروب‌های روده بررسی کردند.

میکروبیوم روده انسان متشکل از هزاران میکروارگانیسم است که در روده زندگی می‌کنند. این‌ها نقش حیاتی در هضم مواد مغذی ایفا می‌کنند و می‌توانند تأثیر مثبت یا منفی قابل توجهی بر سلامت ما از جمله سیستم گوارشی و ایمنی ما داشته باشند. 

اگرچه مکانیسم‌های تأثیر میکروبیوم‌های روده بر سلامت انسان هنوز در حال بررسی است، شواهد نشان می‌دهد که خوردن انواع خاصی از غذا می‌تواند به طور مثبت بر انواع باکتری‌ها در روده یا عملکرد آن‌ها در روده تأثیر بگذارد.

محققان ۸۷ فرد بزرگسال سالم را که میان وعده‌های معمولی ناسالم (مانند شکلات، چیپس) مصرف می‌کردند و کمتر از مقدار توصیه شده فیبر رژیمی می‌خوردند، انتخاب کردند. 

شرکت کنندگان به سه گروه تقسیم شدند: یک گروه میان وعده‌های خود را به ۲ اونس (۵۶ گرم) بادام کامل در روز تغییر دادند، گروه دیگر به ۲ اونس (۵۶ گرم) بادام آسیاب شده در روز، و گروه کنترل کلوچه‌های انرژی زا را به عنوان یک مافین مصرف کردند. محاکمه چهار هفته به طول انجامید.

بخشی از تأثیر میکروبیوتای روده بر سلامت انسان از طریق تولید اسید‌های چرب با زنجیره کوتاه مانند بوتیرات است. این مولکول‌ها به عنوان منبع سوختی برای سلول‌های روده بزرگ عمل می‌کنند، جذب سایر مواد مغذی را در روده تنظیم می‌کنند و به تعادل سیستم ایمنی کمک می‌کنند.

محققان دریافتند که بوتیرات در میان بادام خواران در مقایسه با کسانی که کلوچه مصرف می‌کردند، به طور قابل توجهی بالاتر بود. بوتیرات، یک اسید چرب با زنجیره کوتاه، منبع اصلی سوخت برای سلول‌های پوشش دهنده روده بزرگ است.

هنگامی که این سلول‌ها به طور موثر عمل می‌کنند، شرایط ایده آلی را برای رشد میکروب‌های روده، قوی بودن دیواره روده و عدم نشتی یا ملتهب و جذب مواد مغذی فراهم می‌کند.

هیچ تفاوت قابل توجهی در زمان انتقال روده مشاهده نشد زمانی که غذا طول می‌کشد تا تمام مسیر در روده حرکت کند. با این حال، شرکت‌کنندگانی که بادام کامل مصرف می‌کردند، در مقایسه با سایر گروه‌ها، ۱.۵ دفع بیشتر در هفته داشتند. این نتایج نشان می‌دهد که خوردن بادام می‌تواند برای مبتلایان به یبوست نیز مفید باشد.

آزمایش‌ها نشان داد که خوردن بادام کامل و آسیاب شده رژیم غذایی افراد را بهبود می‌بخشد و مصرف اسید‌های چرب تک‌اشباع، فیبر، پتاسیم و سایر مواد مغذی مهم را در مقایسه با گروه شاهد افزایش می‌دهد.

پروفسور ویلان افزود: ما فکر می‌کنیم این یافته‌ها نشان می‌دهد که مصرف بادام ممکن است به متابولیسم باکتریایی کمک کند، به گونه‌ای که پتانسیل تاثیرگذاری بر سلامت انسان را دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: بادام سلامت
ارسال نظر