گلایه مدیرعامل مجمع ناشران از بی مهری صداوسیما به «کتاب باز»
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی طی یک نشست خبری به تشریح فعالیتهای این مجمع پرداخت.
بر اساس این گزارش، میثم نیلی در ابتدا با بیان اینکه مجمع ناشران انقلاب در طول این ۱۲ سال که از عمرش میگذرد، نهال پرتوانی است و قابلیت ثمردهی دارد تصریح کرد: مجمع توانسته قدرت عملیاتی و منطق سازی خود را تشدید کند و این منطق تاثیرگذار در حوزه مدیریت و نشر جا افتاده است.
** تغییر ساختار مجمع ناشران انقلاب اسلامی
وی در این جلسه با ارائه گزارشی از فرآیند تغییر ساختار مجمع ناشران انقلاب اسلامی تشریح کرد: هیأت امنای مجمع ناشران انقلاب در سالهای گذشته مأموریتهایی را برای این مجمع تعریف کردند، هیأت مدیره در سال گذشته تغییر کرد و حتی آقای محمد حمزه زاده که مدیرعامل مجمع ناشران و از پشتوانههای جدی حوزه ادبیات اسلامی و انقلابی بود، جای خود را به آقای زمانی داد. اعضای دیگر مجمع ناشران مدیران انتشارات شهید کاظمی، جمکران، مهرستان و. هستند. امیدوارم نسل آینده مجمع را در آینده نزدیک ببینیم.
رئیس مجمع ناشران انقلاب درباره تشکیلات مجمع و بخش رسانهای گفت: اتصالات ما به ناشران و همکارانمان در موسسات انتشاراتی و تشکلهایی مانند حوزه قلم و اهالی رسانه از این راه انجام میگیرد.
وی افزود: فعالیتهای مجمع ۲ بخش مهم دارد. بخش متصل به مجمع که مؤسسه شیرازه در فضای رسانهای و پخش ترنج در توزیع محصولات که به فعالیتهای خود مشغول هستند. دفتر نرمافزاری هم در مجمع داریم که در این سالها با تلاش دوستان کارنامه خوبی را از خود ارائه داده است. پخش ترنج نیز خوشبختانه در 2 سال گذشته با یک تحول مدیریتی که اتفاق افتاد توانست مشکلاتی را که قبلاً داشت را اصلاح کند.این مجموعه در بازار کتاب خوب جلو میآید و امید است مشکلات ویترین را حل کند. دفتر نرمافزاری «خاک» از دیگر بسترهای مجمع ناشران انقلاب است.
نیلی با بیان اینکه ما یک هیأت علمی برای ساماندهی کارشناسی ایجاد کردیم و۴۰ هزار عنوان کتاب را در آن مورد بررسی قرار دادیم، گفت: بستههای پیشنهادی، سیرمطالعاتی و بسیاری از نقدهای کتابها و خروجیهای محتوایی در سامانه ناشران بوده که نیاز به هیأت علمی برای این موضوع داشت از این رو خوشبختانه امسال شاهد این اتفاق هستیم.
رئیس مجمع ناشران انقلاب ادامه داد: تحول بعدی که در مجمع ناشران در سال ۱۴۰۱ افتاده است، احیا و تجدید قوای ما در حوزه بینالملل است و دفتر بینالملل ما امسال احداث شد و ارتباطات ما با مجمع ناشران مسلمان و انقلابی درحال شکلگیری است. ارتباطات بینالمللی مجمع با ناشران مسلمان، انقلابی و همسو و نیز با اتحادیه ناشران و نویسندگان در سایر کشورها فعال شد.
وی افزود: موضوع بعدی مربوط به چیزی بود که ما آن را در سالهای ۹۶ داشتیم، اما رها شد که خوشبختانه دفتر توانمندسازی و آموزش کاربردی احیا شد که باعث تولید نشر کتاب شد.
** برگزاری ۴۰ پویش بزرگ سراسری کتاب
رئیس مجمع ناشران انقلاب یادآوری کرد: تا امروز مجمع ناشران با همراهی ۲۴ ناشر حدود ۴۰ پویش بزرگ سراسری را برگزار کرده و در آن حدود یک میلیون و ۸۵۰ نسخه کتاب توسط مردم خریداری شده است. اولین پویش ما مربوط به مهرماه مربوط به مهر و آبان ۹۳ بود که در آن زمان برای کمک کردن به بازیابی هویت دختران راه افتاد و خاطرات معصومه آباد بود که میتوانست نقش کمک به مشکلات را داشت.
وی درباره «شیرازه» نیز عنوان کرد: موسسه «شیرازه» در حوزه پویشهای مطالعاتی در مجموع ۳۹ پویش بزرگ را با توزیع یک میلیون و ۷۵۰ هزار نسخه کتاب را با مشارکت ۳۴ ناشر برگزار کرده است. پویش براساس کتابهای «من زندهام»، «تنها گریه کن» که بعد از تقریظ رهبری تقویت شد؛ همچنین تکرار پویش «خداحافظ سالار» درحال حاضر پویش مجدد «خداحافظ سالار» را برای دومین بار راه انداختیم که به دلیل وجود جریان نفاق به وجود آمد و به بیش از ۳۲۰ هزار مشارکت کننده دست یافته است.
وی با بیان اینکه این پویشها با مشارکت قابل توجه و «مهاجر سرزمین آفتاب» برگزار شد، افزود: نشان «کتاب وزندگی» برتمرکز با هویت دختران مسلمان ایرانی چند پویش براساس کتاب «قهرمان» و کتاب «شارژ» برای توجه بیشتر به نوجوانان ونسل راهبردی در نظر گرفته شده بود. امیدواریم در سالهای آتی این دست پویشها ادامه پیدا کند.
** بی مهری رسانه ملی به «کتاب باز»!
رئیس مجمع ناشران انقلاب با اشاره به تشکیل شورای عالی کتاب سازمان صدا وسیما با پیگیری مرکز رسانهای شیرازه ادامه داد: ورود کتاب در بخش بازرگانی با تعرفه فرهنگی که شامل حمایت از تولید برنامههای ویژه کتابی است. اولین کاری که صورت گرفت، تأسیس و بنیانگذاری برنامه «کتاب باز» بود. این دستاورد فکری مجمع ناشران انقلاب مورد بیمهری و بیانصافی مدیران وقت صدا و سیما قرار گرفت و با تغییر جهت محتوایی مواجه شد.
**مجمع ناشران واسطه است تا کتاب خوب را خوب معرفی کند
نیلی افزود: بخشمهم مجموع افتخارات، نتیجه عملکرد نویسندهها وناشران است؛ بهعبارت دیگر فقط واسطه هستیم تا کتاب خوب را خوب معرفی کنیم. اصل کار مربوط به نویسندهها و البته قدرتنمایی ناشران است.
رئیس مجمع ناشران انقلاب گفت: برگزاری نشستها ودورهمیهای فکری صنفی است؛ بیش از ۶۰ نشست با موضعات مختلف ازجمله نشستهای تبیینی، در حوزه تولید و صنفی، ادبی و فکری همچنین درباره کاغذ برگزار شده و برگزار میشود. برگزاری نشستهای مشترک با اتحادیه کتاب عرب و اتحادیه ناشران سوریه ازجمله اقدامات مجمع است.
** برگزاری جایزه ادبی فلسطین درلبنان
وی افزود: نخستین جایزه ادبی فلسطین با محوریت مجمع با همکاری انجمن قلم شهرستان ادب و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران بهزودی در لبنان برگزار خواهد شد. کشورهای اندونزی، لبنان، یمن، ترکیه و پاکستان، در این جایزه مشارکت دارند. «دومین جایزه اندرزگو» نیز برگزار شد و خوشحالم اعلام کنم با استقبال بیشتر و بهتر از دولره نخست برگزار شد. آثار ارسال به دبیرخانه به مراتب غنی وموثر بود. حمایت از نویسندگان در این حوزه جزو وظایف مجموع است که پیگیری میکنیم. اتصال بین مراکز اسنادی، ناشران وم نویسندگان این حوزه موجب شده تا تولیدات موثری تولید شود.
وی درباره برنامههای دیگر نیز در پایان گفت: موضوع بعدی که مورد توجه مجمع ناشران انقلاب قرار گرفته است، در حوزه بزکزدایی از پهلوی و روایت محرفی است که به دروغ در رسانهها شکل گرفت. هر اندازه رسانههای بیگانه سعی در تمجید حکومت پهلوی و تحریف تاریخ پادشاهی پهلوی دارند، انگیزههای نویسندگان ما بیشتر میشود. تجلیل از بزرگان و چهرههای انقلابی ازجمله علامه حسنزاده آملی، آیتالله ری شهری، آیتالله مصباح، همچنین جهانگیر خسروشاهی، مرحوم سعید تشکری که از پیشتازان بزکزدایی از چهره پهلوی بود در دست اقدام است همچنین برنامه برای افرادی چون علی شاملو، مطلبی، انصاریان، دعایی، موید که بهعنوان سیدالشهدا (ع) شعر اهل بیت شناخته میشوند، داریم.
انتهای پیام/