صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۳ - ۱۷ آبان ۱۴۰۱
در گفت‌وگو با آنا عنوان شد؛

طراحی و ساخت دستگاه برش ماهی با لیزر

سرپرست رئیس سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس و دریای عمان گفت: با توجه به اینکه بخش اعظمی از ماهی در کارخانجات فراوری دورریز می‌شود، ساخت دستگاه برش ماهی با لیزر در این سرا طراحی شده است.
کد خبر : 810594

تورج اسدی سرپرست سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس و دریای عمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در گغت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، دلایل انتخاب این واحد دانشگاهی برای ایجاد سرای نوآوری مربوط را تشریح و بیان کرد: با توجه به سیاست‌های کلان دانشگاه و حرکت به سمت حل مسئله و کارآفرینی، قرار شد استان‌ها به صورت تخصصی و بر اساس توانمندی و ظرفیت موجود در مسائل علمی ورود پیدا کنند.

وی افزود: بر این اساس با توجه به موقعیت جغرافیایی استان هرمزگان و ظرفیت تولید فرآورده‌های دریایی، قدمت زیاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه آزاد با وجود رشته شیلات در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و دارابودن استادان علمی و فعال در این گروه باعث شد که مجوز اولیه راه‌اندازی و فعالیت سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس و دریای عمان (امنیت غذا و شیلات) به واحد بندرعباس داده شود.

** تولید فرآورده‌های بهداشتی با جلبک اسپرولینا

اسدی با بیان اینکه سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس و دریای عمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس از سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را آغاز کرده است، تشریح کرد: از آغاز کار سرای نوآوری در بندرعباس، این سرا در مباحث مربوط به تولید فرآورده‌های بهداشتی با جلبک اسپرولینا ورود کرد و دو شرکت فناور با نام‌های تجاری ژائیر و شبنار -که موفق به اخذ موجزهای مربوط شده‌اند- در سرا فعال شده‌اند.

به گفته سرپرست سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس و دریای عمان، واحدی فناور فعال در زمینه تولید فرآورد‌ه‌های بهداشتی با «جلبک دونیلیا» هم در این سرا مشغول فعالیت بوده و جزء واحد‌های فناور منتخب در رویداد بزرگ گام دوم دانشگاه (عصر امید) در مصلای تهران از سوی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.

** راه‌اندازی بانک فیتوپلانکتونی خلیج فارس و دریای عمان

با توجه به اینکه اداره استاندارد و غذا و دارو در استان‌ها براساس بخشنامه خود فقط به واحد‌های معرفی شده از سوی پارک علم و فناوری مجوز می‌دهند، این موضوع و معضل بهتر است در سطح کلان سازمان مرکزی با سازمان استاندارد و غذا و دارو حل و به واحد‌های دانشگاهی هم اعلام شود.

وی بیان کرد: اکنون در مرحله راه‌اندازی بانک فیتوپلانکتونی خلیج فارس و دریای عمان به صورت مشترک با شرکت آرکا پایدار ماهان هستیم و با توجه به اینکه بخش اعظمی از ماهی در کارخانجات فراوری در اثر بی‌دقتی کارگران دورریز می‌شود، طرح طراحی و ساخت دستگاه برش ماهی با لیزر در حال انجام است.

این مسئول نحوه تعامل و همکاری نهاد‌ها و سازمان‌های مربوط با سرای نوآوری را یادآور شد و گفت: با تمام دستگاه‌های متولی و مرتبط با مسائل دریا، شیلات و آبزیان در استان هرمزگان تفاهم‌نامه همکاری در زمینه نوآوری، پژوهش و فناوری و آموزشی امضا کرده‌ایم که ازجمله آنها می‌توان اداره کل شیلات هرمزگان، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، اداره کل محیط زیست و شرکت کشتی‌سازی فراساحل بندرعباس ایزو ایکو و ... را نام برد، این در حالی است که در زمینه ایجاد بانک فیتو پلانکنون هم با سرا قرارداد منعقد شده است.

** استقرار شتابدهنده شیلات

اسدی با توجه به فعالیت‌های متمرکز سرا اظهار کرد: در زمینه زیرساختی اقداماتی شامل هماهنگی به منظور استقرار شتابدهنده استانی فعال در زمینه شیلات و ارئه خدمات فناوری صورت گرفته و جلسات متعددی با منطقه یکم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی مستقر در بندرعباس برای تبادل علمی و فنی برگزار شده است.

سرپرست سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس و دریای عمان درباره برنامه پیش روی این سرا عنوان کرد: تبدیل سرای نوآوری به قطب شیلاتی استان و منطقه با تکیه بر توانمندی اعضای هیئت علمی و تجهیزات آزمایشگاهی، حضور دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی در سرا و ارتباط مؤثر با شرکت‌های بزرگ شیلاتی را می‌توان به عنوان منبع درآمد پایدار برای دانشگاه برشمرد.

وی با توجه به تأثیرگذاری سرای نوآوری بر درآمدهای غیرشهریه، شرکت‌های دانش‌بنیان، کارآفرینی، رونق تولید و ... بیان کرد: امسال دو قرارداد جدید با شرکت‌های مستقر در سرا (شرکت صورتگران گل‌آرا فعال در زمینه تولید فرآورده‌های بهداشتی) و (شرکت آرکا پایدار ماهان در زمینه راه‌اندازی بانک فیتوپلانکتون) منعقد شده که پایان سال منجر به کسب درآمد برای دانشگاه خواهد شد.




این مسئول استقبال دانشجویان، اعضای هیئت علمی و دانشگاهیان از ایجاد سرای نوآوری را مثبت ارزیابی کرد و افزود: با توجه به جلسات توجیهی که برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه به صورت حضوری و وببینار در راستای معرفی سرای نوآوری و تشریح بخشنامه‌های حمایت از اعضای هیئت علمی فناور و دانشجویان فناور صورت گرفته و استارت‌آپ‌های تخصصی در زمینه شیلاتی، باعث شد بیشتر واحد‌ها و شرکت‌های مستقر از اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان باشند.

اسدی یادآور شد: یکی از مشکلات و معضلاتی که در راستای حمایت از شرکت‌های فناور مستقر در سرای نوآوری وجود دارد، اخذ مجوز‌های مربوط برای تجاری‌سازی نمونه‌هاست. با توجه به اینکه اداره استاندارد و غذا و دارو در استان‌ها براساس بخشنامه خود فقط به واحد‌های معرفی شده از سوی پارک علم و فناوری مجوز می‌دهند، این موضوع و معضل بهتر است در سطح کلان سازمان مرکزی با سازمان استاندارد و غذا و دارو حل و به واحد‌های دانشگاهی هم اعلام شود.

** لزوم توصیف مأموریت سراهای نوآوری

به گفته سرپرست سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس و دریای عمان در سطح واحد‌های دانشگاهی هنوز برخی مدیران با سیاست‌ها و اهداف راه‌اندازی سرای نوآوری آشنایی ندارند که بهتر است برنامه‌های مشترک با تمام بخش‌های دانشگاه به منظور توصیف مأموریت سراهای نوآوری انجام گیرد.

وی تأکید کرد: موارد تشویقی در بخشنامه حمایت از اعضای هیئت علمی فناور بهتر و ملموس‌تر در نظر گرفته شود؛ زیرا در بخش اعضای هیئت علمی فناور فاقد مالکیت معنوی، موارد تشویقی چشمگیر و جذاب نیست.

انتهای پیام/

ارسال نظر