صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۴ - ۳۰ مهر ۱۴۰۱
در بیست و ششمین مراسم روز ملی صادرات مطرح شد؛

رئیسی: تمام تلاش باید در جهت رشد تولید دانش‌پایه و فناوری‌پایه باشد/ علی‌رغم تحریم‌ها شاهد رشد صادرات هستیم

رئیس‌جمهور گفت: باید به نظرات صادرکنندگان توجه شود تا ببینیم با چه مشکلاتی روبرو هستند؛ تمام تلاش باید در جهت رشد تولید و آن هم تولید دانش‌پایه و فناوری‌پایه باشد.
کد خبر : 810417

 به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در  بیست و ششمین مراسم روز ملی صادرات که در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، در سخنانی، گفت: امروز علی‌رغم تحریم‌ها و تهدیدات، شاهد رشد صادرات در کشور هستیم.

وی با تأکید بر اینکه ۴۰ درصد رشد صادرات در سال گذشته و ۱۳ درصد رشد صادرات غیرنفتی در سالجاری، نشان‌دهنده عزم فعالین اقتصادی است که می‌خواهند صادرات در کشور رشد یابد، گفت: تولید قابل توجه، لازمه رشد صادرات است و همه تلاش باید در چارچوب رشد تولید باشد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: این نشست نماد و نمودی از توجه به صادرات و صادرکنندگان است، به طور طبیعی در این نشست باید به موانع صادرات توجه و راهکار‌های رشد صادرات در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه بر تولید دانش پایه تأکید داریم و دانشگاه باید در کنار تولید قرار گیرد، گفت: بدون تردید، صادرات یک تولید قابل توجه است و آنچه رهبر انقلاب به عنوان شعار سال به ما فرمودند، یعنی تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌‎آفرین باید اجرایی شود.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: باید به نظرات صادرکنندگان توجه شود تا ببینیم با چه مشکلاتی روبرو هستند. تمام تلاش باید در جهت رشد تولید و آن هم تولید دانش‌پایه و فناوری‌پایه باشد.

حجت‌الاسلام رئیسی افزود: باید فناوری دانشگاه به صنعت کشاورزی و بازار ضمیمه شود و اگر بازار و اقتصاد ما فناوری‌پایه شد، ارزش افزوده، رشد اشتغال، عرضه کالای نام‌آور در جهان و افزایش تولیدات را در نیز پی دارد.

وی با تأکید بر اینکه باید سهم‌مان از اقتصاد منطقه را بگیریم، گفت: ما زیربناهای رشد اقتصادی و تولید را در کشور داریم، دشمن نمی‌خواهد ما رشد کنیم و به همین دلیل آشوب و بلوا ایجاد می‌کنند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: باید برای در این مسیر موانع را از پیش رو برداشت و فعالان اقتصادی هم با انگیزه و همگرایی خود در این مسیر گام بردارند. رشد اقتصادی امری است که اتفاق می‌افتد این، دشمن را عصبانی کرده و تمام این تحریم‌ها نیز برای این است که کشور رشد نکند، تولید و صادرات نداشته باشد و کشوری مصرف‌کننده باشد.

حجت‌الاسلام رئیسی خطاب به صادرکنندگان نیز، گفت:جاهایی که شما باشید و بازاریابی می‌کنید، دشمنان می‌خواهند کاری کنند که کالای شما بازار نداشته باشد، این جنگ اراده‌هاست، یک اراده نمی‌خواهد ملت ایران رشد کند و حرفی در تولیدات و صادرات داشته باشد، اما ایران تلاش می‌کند با عرضه تولیدات با کیفیت، بازار را فتح کند، امروز جنگ اراده‌هاست و نشان دادیم که متوقف نمی‌شویم.

وی افزود: تلاش شما صادرکنندگان نشان می‌دهد که 22 درصد این عرصه فعال است و آنچه برای پیشرفت اقتصاد در این نشست گفتیم نیز دست‌یافتنی است.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: رشد تجهیزات و ابزار تولید، رشد در حوزه شرکت‌های بورسی، کاهش نرخ بیکاری در کشور، ارتباط با زیرساخت‌های اقتصادی سازمان شانگهای آسیا و اتحادیه اوراسیا، برداشتن موانع ارتباط همسایگی و فعال شدن سیاست همسایگی، خبرهای خوبی برای تولید، اقتصاد و پیشرفت کشور هستند.

حجت‌الاسلام رئیسی قابل پیش‌بینی شدن تولید را در گروی ثبات دانست و افزود: هرچه ثبات بیشتر شود و تصمیمات لحظه‌ای کنار رود، به طور  طبیعی تولید رشد بیشتری خواهد یافت، دستورالعمل‌ها و تصمیمات باید متقن و دارای ثباتی باشد که به بازار و عرضه کالا ثبات دهد.  

وی تأکید کرد: امروز کیفیت حرف بالایی را  می‌زند و بسیارمهم است که کار از کیفیت بالایی برخوردار باشد، دستیابی به رشد اقتصادی در گروی صادرات در کشور است‌.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: همانطور که ملت در جنگ تحمیلی سرافراز شد، در این جنگ تحریمی نیز تاکنون سرافراز شده‌ایم، سخنگوی آمریکا اعلام کرد که در فشار حداکثری شکست خورده و این حرف خودشان است.

حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه تا دیروز در صنعت نظامی گرفتار سیم خاردار بودیم، اما امروز در نیویورک و سمرقند یکی از خواسته‌هایشان این است که یکی از صنایع‌ نظامی‌مان را به آن‌ها بفروشیم، گفت: می‌گویند ما شنیده‌ایم که صنایع نظامی شما پیشرفته‌ است و با بقیه کشورها فرق دارد.

وی اظهار کرد: ما افسران و سربازان خنثی‌کردن و دور زدن تحریم‌ها داریم، اگر احیای کارخانجات و کارگاه‌های تولیدی، مثبت شدن تراز تجاری، رشد تولید و صادرات نفتی و غیرنفتی دشمن را عصبانی می‌کند، بگذار عصبانی شود و از این عصبانیت بمیرد؛ ما متوقف نمی‌شویم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: تمرکز دولت بر مقررات‌زدایی است، مقرراتی که دست و پا گیر وصادرکننده را متوقف می کند، باید برداشته شود و در این مسیر مجلس هم اعلام آمادگی کرده که برخی از قوانین مانند تعهدات ارزی که مشکلاتی را برای صادرات ایجاد کرده، اصلاح کند که این خوب است  و وزیر صمت و همکارانش این موضوع را دنبال و با همکاری مجلس مسأله تعهدات ارزی را رفع کنند.

حجت‌الاسلام رئیسی به بازدیدهایش از شرکت‌های دانش‌بنیان و برخی کارخانه‌ها از ابتدای دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: یکی از محورهای نشست‌ها در سفرهای استانی، نشست با تولید کنندگان و صادرکنندگان بوده است و حتی در سفرهای خارج از کشور نیز با فعالان اقتصادی نشست داشته‌ام، آن‌ها مشکلات و دردهای خود را گفتند، ما با دوستان آقای فاطمی امین و همکارانش می‌نشینیم و صحبت‌های آن‌ها را گوش می‌کنیم، بنای ما پیگیری رفع موانع و مشکلات آن‌ها است.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات و موانع، تصمیمات خلق‌الساعه، بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها است، صادرکننده و تولیدکننده باید کارش با پیش‌بینی باشد. یک کشاورز باید بتواند پیش‌بینی کند، بذری که امروز در زمین می‌کارد، وقتی محصول به دست او رسید، خرید آن تضمین شده است و بتواند دخل و خرج خود را کاملا حساب کند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: یکی از نکات مهم در این حمایت آن است که دستورالعمل‌ها، بخشنامه‌ها و تصمیمات کاملا حساب‌ شده، متقن با مشورت خود صادرکننده و تولیدکننده و دارای ثباتی باشد که به بازار، تولید و عرضه کالا ثبات دهد و برای تولیدکننده و صادرکننده قابل پیش‌بینی باشد، زیرا قابل پیش‌بینی بودن به بازار و تولید ثبات می‌دهد.

حجت‌الاسلام رئیسی ادامه داد: من در هر کارخانه و کار دانش بنیانی که وارد می‌شوم، ابتدا سوال می‌کنم که چرا مواد اولیه آن مربوط به خارج از کشور است و می‌گویند 100 درصد برای خودمان است، می‌گوییم آیا کار تجاری‌سازی‌تان انجام شده، به تولید انبوه رسیده‌اید، توانسته‌اید بازار پیدا کنید؟ اینها کارهای دولت است.

وی تأکید کرد: بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی، وزارت صمت، وزارت کشاورزی و همه وزارتخانه‌ها باید مشکلات را پیگیری کنند و کاری که گفتیم یعنی هدایت، حمایت، نظارت صورت گیرد.

رئیس‌جمهور افزود: یقین داریم فعالان اقتصادی، جوانان و زنان و مردان ما در این عرصه خودشان فعال هستند، فقط باید مانع را از پیش راه آن‌ها برداشت.

حجت‌الاسلام رئیسی با طرح این پرسش که چرا امروز صنایع هسته‌ای و نظامی در حوزه‌های مختلف ما به نقطه‌ای رسیده که امروز در منطقه و جهان حرف داریم،؟ گفت: معلوم است که انسان‌های با اراده‌ای و جوانان برومندی و زنان و مردانی بوده‌اند که شبانه‌روز تلاش کرده‌اند؛ مانند یک میدان نبرد در تولید با دشمن نبرد کردند. میدان مبارزه است و آن‌ها نمی‌خواهند شما دست برتر را داشته باشید.

وی تصریح کرد: آن‌ها بسیاری از کالاها را حاضر هستند که به ما بدهند، اما فرمول تولید این کالا را به شما نمی‌دهند. در مذاکرات هم این موضوع را عنوان می‌کنند. ما می‌گوییم می‌خواهیم خودمان تولید کنیم، آن‌ها می‌گویند نمی‌شود و فرمول را به شما نمی‌دهیم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: اینکه چرا کالا را به ما می‌دهند، اما فرمول آن را نمی‌دهند به این دلیل است که نمی‌خواهند شما مستقل باشید. سفره‌ای که ما ایرانی‌ها داریم و کالاهایی که دور سفره ما است، برخی از این کالاها را آن‌ها اراده کنند و جلوی آن را بگیرند از فردا چه کاری می‌خواهیم انجام دهیم؛ وقتی می‌گوییم کالاهای اساسی به همین معنا است، کالای اساسی یعنی چیزی که سفره مردم به آن بند است.

همچنین در آیین گرامیداشت روز ملی صادرات با قدردانی از همه تلاش‌گران عرصه صادرات به ویژه در بخش محصولات غیرنفتی، از ۵ صادرکننده برتر کشور به نمایندگی از ۵۷ صادرکننده برتر سال ۱۴۰۱ با اهدای لوح توسط رئیس‌جمهور تجلیل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر