صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۴ - ۲۸ مهر ۱۴۰۱
بر اساس اعلام دانشگاه استنفورد آمريكا صورت گرفت؛

 انتخاب ۳ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تبریز به عنوان دو درصد دانشمندان برتر جهان

استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در معرفی دو درصد دانشمندان برتر جهان در سال ۲۰۲۲ خوش درخشیدند.
کد خبر : 810224

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تبریز بر اساس داده های منتشر شده توسط تیم تحقیقاتی دانشگاه استنفورد آمريكا، با بررسی و ارزیابی داده‌های پایگاه اسکوپوس و الزوير،  فهرست ۱۰۰ هزار دانشمند پر استناد در تمامی رشته‌ها و نیز دانشمندان دو درصد برتر حوزه‌های علمی جهان در سال ٢٠٢٢ شناسایی و معرفی شد. 

این گزارش در تاریخ ۱۰ اکتبر ۲۰۲۲ در مجله PLOS به چاپ رسیده است. بر این اساس، دو مدل پایگاه داده ارائه شده است. ارزیابی بر پایه مدل اول تا پایان سال ۲۰۲۱ که نمایانگر شاخص عملکرد بلندمدت پژوهشگران پر سابقه است. 

در این گروه سه تن از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبريز، محمدعلي به نژادي استاد تمام رشته شيمي (برای سومین سال متوالی)، حامد عليپور بنائي دانشيار رشته مهندسي الكترونيك (برای سومين سال متوالی) و  علي غفاري دانشيار رشته مهندسي كامپيوتر (براي دومين سال متوالي) در لیست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند.

ارزیابی بر پایه مدل دوم، بر اساس داده‌های یکساله ۲۰۲۱ است که بر این اساس  از اعضای هیات علمی واحد تبريز علاوه بر سه نفر فوق الذکر، اصغر محمدپور فتاحي دانشيار رشته مهندسي هوا و فضا و سعيد رسولي هيكل آباد استاديار رشته مهندسي كامپيوتر، در لیست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند. 

همچنین، در این پژوهش که بر اساس داده‌های پایگاه استنادی اسکوپوس انجام پذیرفته است، دانشمندان را در پنج حوزه موضوعی اصلی، ۲۲ حوزه موضوعی فرعی و ۱۷۶ رشته بر اساس شاخص‌های استنادی استاندارد طبقه‌بندی کرده است. 

شرط ورود پژوهشگران به فرآیند رتبه‌بندی، انتشار حداقل پنج مقاله بود که در مجموع تقریباً هشت میلیون دانشمند مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند که در لیست نهایی علاوه بر یکصد هزار نفر برتر، دو درصد برتر در هر حوزه موضوعی نیز به فهرست نهایی اضافه شد. این دانشمندان بر اساس شاخص‌های زیر ارزیابی و انتخاب شده‌اند:

Citations
H-index
Co-authorship adjusted hm-index
Citations to papers in different authorship positions
A composite indicator

نتایج این پژوهش در مجله Plos Biology در مقاله‌ای با عنوان  “September 2022 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر