صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۴ - ۲۳ مهر ۱۴۰۱
با حضور مسئولان و دانشگاهیان بررسی شد؛

پشه مهاجم «آئدس» ناقل چه بیماری‌هایی است؟

راهکار‌های مقابله با پشه مهاجم آئدس و ویروس کرونا در کارگاه آموزشی با حضور مسئولان و دانشگاهیان بررسی شد.
کد خبر : 809390

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از بندرعباس، کارگاه آموزشی راهکار‌های مقابله با پشه مهاجم آئدس و ویروس کرونا با حضور چند نفر از کارشناسان خبره مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس و جمعی از مسئولان حوزه اداری، خدماتی و علوم پزشکی در راستای آگاه‌سازی و مقابله با آنها برگزار شد.

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در این کارگاه خطر گزیدگی پشه آئدس در این استان را جدی خواند و اظهار کرد: برای مقابله با نیش این پشه و ویروس کرونا باید هشدار‌ها و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت را جدی بگیریم.

رحمان مهدی‌زاده با قدردانی از کارشناسان و تلاشگران عرصه بهداشت درباره آگاه‌سازی و بیان راه‌حل‌های عملی برای مبارزه با پشه آئدس و خطرات مرگبار حاصل از گزیدگی این پشه افزود: همه باید با استفاده از تجربیات آنان، راه‌های مقابله با این پشه را بیاموزیم و برای نابودی لارو‌های آن و پاک‌سازی آن از محیط تلاش کنیم. کنترل و مهار بیماری کرونا به همت و کمک مسسئولان میسر شد و آرامش امروز جوامع بشری، مرهون تلاش‌های بی‌شائبه آنان است.

وی ادامه داد: بیماری کرونا هنوز پایان نپذیرفته و همگی باید در این باره با احساس مسئولیت و هوشیاری عمل کنیم. باید به تبیین مجدد دستورالعمل‌های موجود در زمینه پیشگیری از کرونا پرداخته و بر لزوم اطلاع‌رسانی گسترده در محیط مختلف همت بگماریم.

باید موازین بهداشتی برای مقابله با پشه آئدس رعایت شود

کارشناس حوزه بهداشت شهرستان بندرعباس نیز در این کارگاه با تشریح فعالیت‌های پشه آئدس در مناطق آلوده، مرطوب و زباله‌ها هشدار داد و بیان کرد: همان‌گونه که برای مبارزه با بیماری کرونا، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای پیشگیری از ویروس کووید ۱۹ ضروری بود، امروز نیز در برخی مناطق جنوب برای مبارزه با این پشه باید موازین بهداشتی را رعایت کرد.

یوسف سالاری با پخش تصاویری از پشه آئدس به تشریح مراحل تخم‌گذاری، زادوولد، محل اخفا و عملیات آن پرداخت و اضافه کرد: این پشه می‌تواند ناقل دو بیماری خطرناک ویروسی تب دانگی و زیکا باشد که هر دو در جای خود بسیار خطرناک و کشنده هستند. این دو بیماری فاقد واکسن و دارو بوده و تنها راه آن پیشگیری، کنترل و کاهش این بیماری‌ها را در گروه استفاده از روش‌های بهداشتی در کاهش و نابودی جمعیت این پشه است.

وی عدم کنترل و مراقبت در زمینه بهسازی محیط و ازدیاد جمعیت پشه آئدس را تهدید جدی برای جامعه و نظام سلامت برشمرد و سپس به آموزش عملی و میدانی کارکنان در زمینه از بین بردن زیستگاه‌های این حشره و راهکاری‌های عملی برای بهینه‌سازی و پاک‌سازی محیط از لارو این حشره پرداخت.

انتهای پیام/۴۱۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر