صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۰ - ۲۱ مهر ۱۴۰۱
وزیر ارشاد مطرح کرد؛

ضرورت شکل‌گیری سازوکار دریافت ایده فعالان فرهنگی در استان‌ها

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت ایجاد نظام دریافت ایده و پیشنهاد از فعالان در مجموعه‌های فرهنگی استان‌ها تأکید کرد و گفت: این پیشنهادها ناشی از تجربه‌های خوب است و بخش عمده‌ای از این پیشنهادها، قابل اجرا است.
کد خبر : 809199

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پنجشنبه در دومین روز سفر به شیراز و در نشستی با مسئولان دستگاه‌های هم‌خانواده فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس افزود: همه یک مأموریت مهم داریم و این مأموریت اعتلای حوزه حکمرانی فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

اظهار کرد: در کنار برنامه‌های محتوایی که برای ارتقای وضعیت وزارتخانه داریم اقداماتی صورت گرفته و در یک سال گذشته تلاش شد تا به جای شعاردادن، کارنامه‌ای از عملکردمان ارائه دهیم؛ در حال حاضر بخش‌های مختلف با یک برنامه‌ریزی کاملا مستقل، تحولی و روزشمار رصد می‌شود و کار‌ها به خوبی پیش می‌رود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مأموریت‌های بنیادین محول شده به مجموعه ادارات کل و سایر نهاد‌های تابعه وزارتخانه که مانند مجموعه واحد و به هم متصل هستند بایستی دنبال شود و این مجموعه‌ها باید به عنوان یک شبکه هم‌افزا کار کنند.

اسماعیلی با اعتقاد به اینکه بسیاری از فعالیت‌ها در یک رویکرد همگرایی به پاسخ مثبت می‌رسد، گفت: اگر این رویکرد همگرایی نباشد ما تزاحم‌های درونی پیدا می‌کنیم و مجبور می‌شویم انرژی‌هایی بگذاریم تا تزاحم‌ها برطرف شود.

وی بیان کرد: در گذشته شاهد بودیم که بین مجموعه‌های تابع وزارتخانه در برخی استان‌ها همگرایی و کار مشترک وجود ندارد و این عدم همگرایی در جا‌هایی به تزاحم می‌رسید که باید در استانداری و سازمان‌های دیگر برای رفع این تزاحم‌ها تلاش می‌شد؛ لذا ما در وهله اول در تلاش هستیم تا بستر‌های این تزاحم‌ها را از بین ببریم.

اسماعیلی افزود: در کنار ارتقای مرجعیت حوزه حکمرانی فرهنگ به تعاملات هم‌افزا پرداختیم و در پایتخت نزدیکترین همکاری را با مجموعه‌های فرهنگی حتی مجموعه‌های خارج از دولت داریم. نگاه ما این است که همه باید در کنار هم بایستیم.

وی عنوان کرد: تقویت رویکرد‌های فرهنگی نظام در بخش‌های مختلف از مهمترین مأموریت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد است که بیش از هرچیزی برایمان اهمیت دارد.

این مقام مسئول یادآور شد: در بخش‌های مختلف هر مجموعه و هر فردی یک مأموریت دارد و باید بتواند مأموریت خود را به نحو احسن انجام دهد؛ گستره ماموریت‌ها فرق می‌کند. اما هر کس مطابق با مسئولیتی که دارد باید پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: باید از اختیارات، نیروی انسانی و بیت‌المالی که در اختیارمان است به نحو احسن بهره ببریم؛ در حال حاضر کار‌هایی با هزینه چند میلیارد انجام می‌شود و مجموعه‌های خوب هنری ساخته می‌شود، اما بازخورد این کار‌ها دیده نمی‌شود.

اسماعیلی بیان داشت: بحث تقویت منابع انسانی و مالی ادارات کل را دنبال می‌کنیم و اتفاقات جدیدی در حال رخ دادن است و ما وظیفه داریم همه اقتضائات کار را فراهم کنیم و انشالله شاهد بهبود کمی و کیفی در فعالیت‌ها باشیم.

وی اضافه کرد: همه یک مأموریت مهم داریم و این مأموریت اعتلای حوزه حکمرانی فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

وی در ارتباط با مسایل معیشتی افراد فعال در نهاد‌های تابع وزارت ارشاد گفت: امسال مقرر شد که این حداقل حقوق افزایش یابد و بتوانیم آن را به متوسط حدود ۱۰ میلیون تومان برسانیم. اقدامات در این زمینه شروع شده است؛ به عنوان مثال بحث مسکن را آغاز کردیم و قرار است بحث مسکن در همه شهرستان‌ها اجرا شود.

اسماعیلی افزود: با همه فشار‌هایی که به دولت آمده کمتر موضوعی است که در رابطه با حوزه حقوق و دستمزد مطرح شود؛ این اهتمام به وجود آمده که بحث افزایش حقوق پیگیری شود و به همه یک نسبت مساوی تخصیص یابد.

وی بیان داشت: ممکن است نتوانیم از لحاظ قانونی اصل حقوق پرداختی را خارج از مقررات تلطیف شده امروز افزایش دهیم؛ لذا بایستی در مجموعه از راهکار‌های جبرانی استفاده کنیم و برای پیگیری این امر ارتباط با استان‌ها با حضور در جمع مسئولان استانی ضروری است.

اسماعیلی در رابطه با مشکلات حوزه قرآنی در استان فارس گفت: پیگیری مشکلات حوزه قرآنی در استان فارس در دستورکار است؛ البته فعالیت‌های قرآنی باید به صورت مستمر دنبال شود. هرچند حرکت‌های خیلی خوبی در این زمینه در حال انجام است و اجرای برنامه‌های آموزشی در چهار یا پنج استان کشور به خوبی پیش می‌رود و بازخورد خوبی نیز داشته است.

وی با بیان اینکه چهره‌های برجسته‌ای فعالیت‌های قرآنی را دنبال می‌کنند، بر لزوم اجرای «طرح بشری» در تمامی مدارس تأکید کرد و گفت: تمهیدات لازم برای اجرای برنامه‌های آموزشی در حوزه میراث با توجه به مزیت منطقه‌ای اندیشیده شود. برای تحقق این امر بایستی برنامه‌های ترویجی و تبلیغی در نظر گرفته شود.

اسماعیلی با اشاره به اینکه کتاب جزو مزیت‌های کم‌نظیر حوزه فرهنگی است، گفت: باید حوزه کتاب و کتابخوانی تقویت شود چراکه بین کتاب و کتابخوانی و رشد و توسعه در هر کشوری نسبت کاملا معناداری وجود دارد؛ بنابراین برای پیشرفت کشور نیاز به ارتقا جایگاهمان در حوزه کتاب و کتابخوانی داریم. هرچند در حال حاضر هم از وضعیت خوبی در این زمینه برخوردار هستیم.

وی اضافه کرد: افزون بر وضعیت خوب کشور در زمینه انتشار کتاب ادعیه و کتاب‌های آموزشی در سایر بخش‌ها نیز وضع ما رو به بهبود است و اتفاقات بسیار خوبی در حال رخ دادن است.

وی با بیان اینکه کتابفروشی‌ها باید تقویت شوند، گفت: ما نیاز داریم که از مُدل کاری که سازمان تبلیغات انجام داده است، الگوبرداری کنیم و اعتبارات ویژه‌ای برای توسعه کتاب شهر‌ها در نظر بگیریم؛ هر جا بتوانیم کتابخانه دایر کنیم وزارت فرهنگ و ارشاد از آن استقبال می‌کند.

اسماعیلی با تأکید بر اینکه جشنواره‌ها و رویداد‌ها یک هویت را ایجاد می‌کنند، گفت: برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر درسال گذشته انتقادات بسیاری را به همراه داشت؛ البته من استدلال‌های سازمان سینمایی را پسندیدم و موافقت کردم، اما در عین حال باید تلاش کنیم که برگزاری اینگونه جشنواره‌ها ارتقا پیدا کند و به روز شود. به همان اندازه که برای برگزاری جشنواره‌ها هزینه می‌شود باید خروجی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های بین‌المللی استان فارس و شیراز بسیار بالاست، گفت: شیراز ظرفیت بین‌المللی بسیار بالایی دارد و یکی از افتخارات همیشگی ایرانیان برخورداری این کشور از ظرفیت‌های فرهنگی، هنری و تاریخی شهر شیراز است. توسعه ارتباطات شهر به شهر از اهمیت بسیاری برخوردار است و شهر‌هایی مثل شیراز، اصفهان و تبریز در این رابطه دیده شده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مشکلات بیمه و حقوق فعالان رسانه گفت: در حوزه رسانه و خبر در جریان مشکلات و گله‌مندی خبرنگاران و عکاسان قرار دارم و شرمنده همه افراد فعال در این عرصه هستیم. مطالبات این قشر به حق است و من خودم را موظف می‌دانم که این مشکلات را پیگیری و بخشی از آن را از طریق لایحه جامع روزنامه‌نگاری حل کنم.

وی خاطرنشان کرد: مسایل و مشکلات مربوط به خبرگزاری‌های داخل مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بایستی برطرف شود.

در این نشست حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و مدیران استانی دیگر دستگاه‌های عضو خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشتند و به طرح مسائل و دیدگاه‌های خود پرداختند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه با هدف حضور در آیین گرامیداشت یادروز حافظ به شیراز سفر کرد و روز پنجشنبه نیز از روند تکمیل کارخانه کاغذسازی زاگرس در استان فارس بازدید کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر