صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۹ - ۲۰ مهر ۱۴۰۱
توافق صهیونیست‌ها و لبنان درباره مرزهای دریایی؛

استقبال بایدن، هوشیاری حزب‌الله و ناامیدی نتانیاهو

آمریکا در حالی توافق جدید رژیم صهیونیستی و لبنان درباره مرزهای دریایی را به لحاظ امنیتی و اقتصادی مهم ارزیابی می‌کند که حزب «لیکود»‌ اسرائیل آن را نشانه ضعف تل‌آویو تلقی کرده و از سوی دیگر «سیدحسن نصرالله» هم هشدار داده تا زمان امضای توافق باید هوشیار بود.
کد خبر : 809038

به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در جریان میزبانی از همتای نروژی خود مدعی شد که توافق جدید رژیم صهیونیستی و لبنان پیرامون مرز‌های دریایی، گامی رو به جلو در راستای تأمین رفاه، امنیت و توسعه دو کشور است.

از سوی دیگر، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نیز با طرح این ادعا که توافق مورد نظر دستاوردی تاریخی است، گفت: انرژی به ویژه در مدیترانه شرقی باید به ابزاری برای همکاری، ثبات، امنیت و رفاه تبدیل شود و مایه درگیری نباشد حال آنکه به این  ترتیب، منابع انرژی جدید و حیاتی برای جهان فراهم می‌شود.

بایدن در ادامه این ادعا افزود: این توافق از امنیت اسرائیل و منافع اقتصادی که برای پیشبرد تعامل منطقه‌ای ضروری است، حراست می‌کند و برای لبنان هم فضایی را برای شروع بهره برداری از منابع انرژی اش را فراهم می‌کند.

رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت که روز سه شنبه در تماس‌های جداگانه با «یائیر لاپید» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «میشل عون» رئیس جمهور لبنان، حصول این توافق را به آن‌ها تبریک گفته است.

اهمیت میادین «کاریش» و «قانا»

در همین رابطه وبگاه «آکسیوس» می‌نویسد: امضای این توافق به آغاز بهره برداری از منابع گاز طبیعی در منطقه مورد مناقشه به مساحت ۸۵۴ کیلومتر مربع با ذخایری به ارزش میلیارد‌ها دلار در شرق مدیترانه منجر شده و خطر درگیری را کاهش می‌دهد.

این توافق شامل بخشی از میدان گازی کاریش و بخشی از قانا - یک میدان بالقوه گازی - است. رژیم صهیونیستی از قبل در میادین اطراف مشغول استخراج گاز طبیعی بوده است.

از سوی دیگر، تولید گاز از میدان کاریش - که نسبتا کوچک است - بخشی از برنامه رژیم صهیونیستی برای صادرات گاز به اتحادیه اروپا است که در پی جنگ اوکراین به دنبال منابع جایگزین گاز روسیه است. اسرائیل می‌خواهد حدود ۱۰ درصد گازی که روسیه تا قبل از حمله به اوکراین عرضه می‌کرد را تامین کند.

در همین حال، لبنان - که به دلیل کمبود برق و بحران اقتصادی در وضعیتی بحرانی قرار دارد - امیدوار است در میدان قانا گاز زیادی پیدا کند. گفته می‌شود که شرکت «توتال انرژیز» بعد از اعلام رسمی توافق، عملیات اکتشافی را شروع خواهد کرد.

مذاکرات غیر مستقیم میان بیروت و تل‌آویو اکتبر ۲۰۲۰ با نظارت سازمان ملل و با هدف تعیین مرز‌های دریایی میان دو طرف آغاز شده و پنج دوره برگزار شد که آخرین آن‌ها می۲۰۲۱ بود.

مذاکراتی که در مرحله فعلی جریان دارد و به تائید پیش نویس توافق منتهی شده است، با میانجی گری آمریکا در حال برگزاری است.

موضع‏ گیری حزب الله لبنان

روز گذشته، «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان نیز با اشاره به مساله مرزبندی دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی گفت: ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی ما است.  

وی افزود: ما به عنوان مردم لبنان، منتظر موضع رسمی از سوی رئیس جمهور لبنان و دشمن صهیونیستی درباره این مذاکرات هستیم و زمانی که هیأت‌ها به رأس الناقوره رفتند و توافق را امضا کردند، می‌توانیم بگوییم که توافق حاصل شده است.

دبیرکل حزب الله با اشاره به اظهارات متناقض مسئولان صهیونیستی طی هفته‌های اخیر گفت: در کابینه فعلی صهیونیستی نیز اختلافاتی وجود دارد. ما باید احتیاط کنیم.  

وی افزود: آنچه روز‌های گذشته رخ داد، مذاکرات دشواری بود. ما از ابتدا اعلام کردیم که در کنار حکومت لبنان خواهیم بود. این توافق باید مطالبات و خواسته‌های دولت لبنان را برآورده کند و در این صورت مشکلی با این مسئله نداریم. ما باید هوشیار باشیم. آنچه برای ما اهمیت دارد، این است که در مطالبات مردم لبنان، از دولت دفاع کنیم.

نصرالله اضافه کرد: برخی از رسانه‌های اسرائیلی و عربی  در حال ترویج این ادعا هستند که حزب الله خواستار بر هم خوردن این توافق است، این درحالی است که حزب الله از آغاز این پرونده، رفتار مناسبی داشت.

دبیرکل حزب الله در بخش دیگری از سخنانش گفت: زمانی که فلسطین آزاد شود، بر سر مرز‌های دریایی هیچ اختلافی با آن نخواهیم داشت. دریای ما تا غزه امتداد دارد.

وی افزود: حزب الله نیازی به برگزاری رزمایش و مواردی از این قبیل ندارد و ارسال پهپاد‌ها به سمت کاریش برای این بود که فقط می‌خواست دشمن بداند که مقاومت به آنچه گفته است، عمل خواهد کرد.

نصرالله اضافه کرد: اسرائیل باید بفهمد که ما جدی هستیم. پس از مساله پهپادها، دیگر نیازی به اعزام آن نبود. مجاهدان مقاومت در ماه‌های گذشته، به اندازه چندین سال تلاش کردند تا آمادگی خود را حفظ کنند.

دبیر کل حزب الله همچنین گفت: نفت و گاز امید مردم لبنان برای برون رفت از بحران اقتصادی است.

وی در نهایت گفت: دشمن اسرائیلی بیش از لبنانی ها، از جنگ می‌ترسد، ولی آنچه برای مقاومت اهمیت دارد، استخراج نفت و گاز از میادین لبنان است.

ناامیدی «نتانیاهو» در آستانه انتخابات نوامبر

این در حالی است که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی، «یائیر لاپید» نخست وزیر فعلی این رژیم را به تسلیم شدن در برابر حزب‌الله لبنان متهم کرد.

او که سودای بازگشت به قدرت را دارد، در فیلم ویدئویی که در صفحه توئیتری خود منتشر کرد، گفت: شهروندان اسرائیلی، من صحبت بسیار ناراحت کننده با شما دارم، لاپید در مقابل تهدیدات نصرالله کاملاً عقب نشینی کرده است.

وی افزود: نصرالله لاپید را تهدید کرد که اگر قبل از امضای قرارداد گازی با لبنان، میدان کاریش را عملیاتی کنیم به اسرائیل حمله خواهد کرد.

نتانیاهو در ادامه گفت: لاپید وحشت کرد و از استخراج گاز از میدان گازی کاریش منصرف شد و اکنون می‌خواهد بدون هیچ نظارتی از جانب ما، یک میدان گازی به ارزش میلیارد‌ها دلار را به لبنان بدهد، میلیارد‌ها دلاری که در خدمت حزب‌الله خواهد بود تا هزاران موشک و راکت را در اختیار بگیرد، تجهیزاتی که به سمت شهر‌های اسرائیل هدایت می‌شوند.

وی ادامه داد: با کمک شما، در اول نوامبر، لیکود به رهبری من، دولت ضعیف و خطرناک لاپید را با یک دولت راستگرای پایدار برای چهار سال آینده جایگزین خواهد کرد. دولتی که امنیت و عزت ملی را به اسرائیل باز می‌گرداند.

روز دوشنبه «عاموس یدلین» فرمانده سابق اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی هم گفته بود که این رژیم با تعیین مرز‌ها برای دفع خطر تشدید، به نفع لبنان امتیازاتی داده است.  

رژیم صهیونیستی قرار است در اولین روز از ماه میلادی نوامبر انتخاباتی برگزار کند که می تواند توافق را به تعویق بیندازد مگر اینکه قبل از آن نهایی شده باشد. 

این پنجمین بار طی ۴ سال گذشته است که رژیم صهیونیستی شاهد برگزاری انتخابات سراسری است.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر