صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هابل اشتباه ۵۰ ساله یک ستاره‌شناس را تصحیح کرد

«ترزان -۱» یکی از ۱۱ خوشه کروی است که توسط «آگوپ ترزان» ستاره‌شناس بین سال‌های ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۱ کشف شده است اما برای ثبت شماره این خوشه‌ها دچار اشتباه شد.
کد خبر : 808826

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، «ترزان -۱» (Terzan۱) یک خوشه ستاره‌ای کروی (Globular Cluster) است که در فاصله حدود ۲۲هزار سال نوری از زمین در صورت فلکی اسکورپیوس (Scorpius) قرار دارد .این یکی از ۱۱ خوشه کروی است که «آگوپ ترزان» ستاره‌شناس بین سال‌های ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۱ کشف شده است.

او برای ثبت شماره این خوشه‌ها دچار اشتباه شد و بعد نام خوشه ترزان -۱۲ را به ترزان-۱۱ تغییر داد، اما روشن نکرد که ترزان-۵ و ترزان-۱۱ در واقع یکی هستند.

یک ستاره‌شناس دیگر به نام «ایوان رابرت کینگ» با انتشار یادداشتی تلاش کرد این ابهام را برطرف سازد. این روزها در بسیاری از مقالات از ترزان -۵ اولیه و ترزان -۱۲ نام می‌برند و این مسئله عجیب را می‌پذیرند که ترزان-۱۱ وجود ندارد. اما در چند دهه گذشته مواردی از ابهام در متون علمی وجود داشته است.

ترزان-۱ هدف جدیدی برای هابل نیست. یک تصویر از این خوشه در سال ۲۰۱۵ منتشر شد که با دوربین WFPC۲ گرفته شده بود. این دوربین در جریان ماموریت سرویس هابل در سال ۲۰۰۹ با دوربین WFC۳ جایگزین شد . این دوربین جدید قدرت بیشتری دارد و وسعت دید آن هم گسترده‌تر و این تفاوت در عکس جدید مشخص است.

انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر