صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کدام کشورها به ایران برنج صادر کردند؟

«هند» در حالی صدرنشین واردات برنج به ایران در پنج ماه منتهی به مرداد نسبت به مدت مشابه سال قبل را به خود اختصاص داده است که چندی پیش بلومبرگ در گزارشی از کاهش سطح زیر کشت برنج هندی خبر داد
کد خبر : 808348

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بر اساس آمار اعلام شده از سوی گمرک در ۵ ماه منتهی به مرداد سال جاری در مجموع بیش از یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار برنج وارد کشور شده که بیشترین سهم در میان واردکنندگان به «هند» اختصاص داشته است.

بازار برنج در دست هندی‌ها؟

رصد داده‌های اعلام شده نشان‌دهنده آن است که در مدت زمان مورد بررسی برنج وارداتی مورد نیاز از پنج کشور «هند»، «پاکستان»، «تایلند»، «امارات متحده عربی»و‌ «مناطق آزاد» وارد کشور شده است. «هند» در حالی صدرنشین واردات برنج به کشور در پنج ماه منتهی به مرداد نسبت به مدت مشابه سال قبل را به خود اختصاص داده است که چندی پیش بلومبرگ در گزارشی از کاهش سطح زیر کشت برنج هندی خبر داد و اعلام کرد که کاهش بارندگی در بخش‌های از هند باعث شده که سطح زیر کشت برنج در این کشور به کمترین میزان در سه سال گذشته برسد.

خبر اعلام شده این نگرانی را به وجود آورد که با توجه به جنگ اوکراین و روسیه بازار مواد غذایی در دنیا به مشکل مواجه شود، اما گزارش منتشر شده نشان داد که «هند» همچنان بازار خود را حفظ کرده است.  

روند واردات برنج

بر اساس داده‌های اعلام شده برنج وارد شده از سوی هند برابر با ۵۸۳ میلیون و ۶۱۰ هزار دلار بوده و با این شرایط این کشور همچنان توانسته بیشترین حجم صادرات در مدت زمان مورد بررسی را به خود اختصاص دهد.

رشد خرید از هند در حالی رقم خورده که همه ساله با شروع فصل برداشت و ممنوعیت واردات برنج شاهد کاهش برنج در این مدت بودیم، اما در سال جاری با توجه به لغو ممنوعیت واردات برنج در دوره برداشت و نبود محدودیت برای واردات برنج شاهد ورود بیش از یک میلیارد دلار برنج به کشور بوده‌ایم.

در رتبه دوم واردکنندگان برنج هم «پاکستان» قرار دارد، بر اساس آمار در این مدت ۳۵۰ میلیون ۴۰۰ هزار دلار برنج از این کشور وارد ایران شده است.

به گفته دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در حال حاضر تقاضا در داخل کشور از برنج هندی به پاکستانی تغییر کرده به همین دلیل مصرف برنج هندی در کشور کاهش یافته است؛ دلیل این اتفاق هم شباهت برنج پاکستانی به برنج ایرانی به لحاظ پخت است با این تفاوت که برنج پاکستانی یک سوم قیمت برنج ایرانی در بازار عرضه می‌شود. اما دلیل اینکه همچنان برنج هندی بیشترین سهم را در میان برنج‌های وارداتی داشته به دلیل قیمت این مدل برنج بوده است.

مجموع واردات برنج از «تایلند» هم در این مدت برابر با ۷۹ میلیون و ۷۷۰ هزار دلار بوده که با این شرایط این کشور در رتبه سوم واردکنندگان برنج قرار گرفته است.

در میان کشور‌های صادرکننده برنج به ایران «امارات متحده عربی» هم دیده می‌شود بر اساس آمار اعلام شده ۶۰ میلیون و ۹۵۰ هزار دلار بوده و از مناطق آزاد هم در این بازه زمانی ۲۱ میلیون و ۶۳۰ هزار دلار برنج وارد کشور شده است.

انتهای پیام/۴۱۲۹/

 

انتهای پیام/

ارسال نظر