صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۸ - ۱۴ مهر ۱۴۰۱

زمان برداشت زیتون برای روغن گیری

بر اساس آمار به دست آمده، بیش از ۹۰درصد از زیتون‌های کشت شده در جهان صرف تولید روغن می‌شوند.
کد خبر : 808309

به گزارش خبرگزاری آنا، بر اساس آمار به دست آمده، بیش از ۹۰درصد از زیتون‌های کشت شده در جهان صرف تولید روغن می‌شوند.

حتما برایتان سوال پیش آمده است که مناسب‌ترین زمان برداشت زیتون برای روغن گیری چه موقعی است؟ آیا زمان برداشت زیتون روی کیفیت آن تاثیر می‌گذارد؟ یا آیا زمان برداشت بر مقدار روغن تولید‌شده از دانه زیتون رسیده یا نیمه‌رسیده موثر خواهد بود؟ اگر قصد دارید همه موارد مربوط به زمان برداشت زیتون برای روغن گیری را متوجه شوید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در ادامه مقاله به این سوال‌ها پاسخی کامل خواهیم داد.

آشنایی با عوامل موثر در زمان برداشت زیتون برای روغن گیری

زیتون در بخش‌های مختلفی از کشور کشت می‌شود و فصل برداشت زیتون برای روغن گیری در هر شهر متفاوت است؛ زیرا نوع زیتون، شرایط آب‌وهوایی، منطقه پرورش و رسیدگی‌های انجام شده روی نحوه رشد و به عمل آمدن این میوه بسیار موثر است. برای مثال زمان برداشت زیتون برای کنسرو با ترشی یا روغن‌کشی متفاوت است. زمان برداشت زیتون برای روغن گیری، هنگامی است که میوه کاملا رسیده و غنی از روغن باشد. اگر از این زمان بگذرد، عوامل اکسید‌کننده روغن افزایش پیدا می‌کنند و همچنین این موضوع باعث کاهش کیفیت روغن زیتون نیز می‌شود.

اگر به‌دنبال زیتون مناسب برای روغن‌گیری هستید در ابتدا باید نوع روغن مدنظرتان مشخص و سپس باتوجه‌به ویژگی‌های ذکر شده، دانه‌های زیتون را انتخاب کنید. اگر خواص روغن زیتون اهمیت ویژه‌ای برای شما دارد، روغن زیتون بکر انتخاب مناسبی است. روغن زیتون‌های بکر به دلیل نوع استخراج، ترکیب‌های مفید زیتون را در خود حفظ می‌کنند و برای پخت‌وپز با دمای متوسط بسیار مناسب هستند. برای خرید روغن زیتون بکر عمده یا شیشه‌ای حتما به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید تا از کیفیت محصول مطمئن شوید.

نحوه برآورد زمان مناسب برای برداشت زیتون

رابطه‌ای برای برآورد زمان برداشت زیتون رودبار، خوزستان، گلستان، یزد و سایر شهرهای زیر کشت زیتون، وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانید زمان تقریبی را با خطای پایین تخمین بزنید. این رابطه به اندیس رسیدگی معروف است. در ابتدا یک کیلوگرم زیتون به صورت تصادفی از درخت چیده می‌شود. سپس از میان آن‌ها ۱۰۰ عدد زیتون انتخاب و بر اساس رنگ پوست از سبز تیره تا سیاه به ۸ گروه تقسیم می‌شوند. با ضرب کردن تعداد زیتون‌های هر گروه در شماره گروه و تقسیم مجموع آن‌ها بر عدد ۱۰۰، برابر به اندیس زیتون دست پیدا خواهید کرد. درصورتی‌که این عدد نزدیک به ۵ باشد، بهترین زمان برای برداشت زیتون فرا رسیده است. یعنی میزان روغن و کیفیت آن در این مواقع بسیار مطلوب است. برای مثال زمان برداشت زیتون در گلستان، نیمه دوم آبان‌ماه تا اوایل آذر‌ماه در نظر گرفته می‌شود. انواع روغن‌هایی که از دانه‌های خوراکی تولید می‌شود، زمان مشخصی برای کشت دارند. به‌طورکل برای خرید روغن خوراکی عمده از جمله روغن زیتون باید به زمان برداشت محصول توجه ویژه‌ای داشته باشید؛ زیرا این موضوع کیفیت روغن‌ها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

نکات مهمی که در فاصله زمانی کشت تا روغن گیری باید رعایت کنید

در درجه اول باید به یاد داشته باشید که مناسب‌ترین زمان برداشت روغن در شیراز، یزد،‌ قم و اغلب شهرهای کشور، نیمه دوم آبان و حداکثر تا آذرماه است. در فاصله زمانی برداشت محصول تا روغن‌گیری باید برخی نکات را رعایت کنید تا کم‌ترین آسیب به زیتون‌ها وارد شود. در این بخش به برخی از این موارد مهم اشاره می‌کنیم.

  • فاصله بین برداشت محصول تا روغن‌گیری به حداقل ممکن برسد
  • در‌صورت‌لزوم میوه‌ها در سردخانه و با دمای ۵ (حداکثر ۱۵ روز) یا ۸درجه سانتی‌گراد (حداکثر ۳ روز) نگهداری شوند
  • حداکثر فاصله زمانی بین کشت و روغن‌گیری نباید بیش از ۱ ماه شود؛ زیرا کیفیت روغن و همچنین مقدار آن کاهش پیدا می‌کند.

با رعایت این نکات مهم می‌توانید به بهترین کیفیت روغن و بیشترین میزان آن دست پیدا کنید. اغلب مراکز عمده فروشی عطاری، انواع روغن زیتون را به مشتریان خود عرضه می‌کنند. هنگام خرید این روغن‌ها حتما به کیفیت آن‌ها دقت کنید.

انواع شیوه‌های روغن‌کشی؛ روش سنتی بهتر است یا مدرن؟

روغن‌های زیتون به دو روش مدرن و سنتی استخراج و وارد بازار می‌شوند و روش مدرن طرفداران بیشتری دارد؛ زیرا حجم روغن تولیدی در این روش بالاتر است و کلیه مراحل با استفاده از ماشین‌های پیشرفته و به حرفه‌ای‌ترین شکل انجام می‌شوند. این روغن‌ها در دسته‌بندی‌های مختلف مانند روغن زیتون بکر، روغن زیتون فرابکر، روغن زیتون معمولی و روغن زیتون مخصوص کارهای صنعتی قرار می‌گیرند.

روغن زیتون در انواع مختلف با روش‌های متفاوتی استخراج می‌شوند. امروزه برای تولید این روغن‌ها در حجم بیشتر، معمولا روش‌های مدرن مورد استقبال گسترده‌تری قرار می‌گیرند.

عرضه باکیفیت‌ترین روغن‌های گیاهی در ویترین مارکت

در این مقاله به مناسب‌ترین زمان برداشت زیتون برای روغن گیری پرداختیم و نحوه برآورد این زمان را شرح دادیم. روغن زیتون یکی از پرمصرف‌ترین روغن‌های خوراکی در دنیا است که خواص بسیار و انواع مختلفی دارد. اگر مالک عطاری هستید یا در زمینه فروش روغن خوراکی فعالیت می‌کنید، بهتر است روغن مصرفی مشتریان خود را از عمده‌فروشی‌های معتبر تهیه کنید.

ویترین مارکت، فروشگاه آنلاین شرکت ایران کلد پرسینگ، با در اختیار داشتن پیشرفته‌ترین دستگاه‌های روغن‌گیری پرس سرد در دنیا، باکیفیت‌ترین روغن‌های گیاهی را به مشتریان خود عرضه می‌کند. این فروشگاه توانایی تامین اقلام موردنیاز انواع کسب‌وکارها از جمله کارخانه‌های روغن‌گیری، عطاری‌ها و فروشگاه‌های روغن‌کشی را دارد و خدمات و محصولات خود را با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر وارد سایت این مجموعه به آدرس vitrinemarket.com شوید یا با شماره ۲۲۹۵۳۵۸۴-۰۲۱ تماس بگیرید.

انتهای رپرتاژ خبری/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر