صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۴ - ۱۱ مهر ۱۴۰۱
سیزدهمین نمایشگاه فناوری‌نانو؛

از شیشه‌های هواپیما تا ایمپلنت‌های پزشکی؛ نانوپوشش‌ها چه خواص ویژه‌ای ایجاد می‌کنند؟

یک شرکت دانش‌بنیان فعال در نمایشگاه ایران نانو موفق به تولید نانوپوشش‌های متنوعی شده که در شیشه‌ هواپیما، تجهیزات پزشکی، دوربین‌های حرارتی و... مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کد خبر : 807840

گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا؛ ردپای فناوری نانو را می‌توان در جای جای زندگی دید، از پزشکی گرفته تا صنایع هوایی نانوپوشش‌ها می‌توانند خواص منحصربفرد و ویژه‌ای را در محصولات ایجاد کنند که پیش از این دست یافتن به آن‌ها برای بشر یک رویا بود.

این روزها که سیزدهمین نمایشگاه فناوری‌نانو در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران درحال ‌برگزاری است به سراغ یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در این نمایشگاه رفتیم و با مدیرعامل آن درباره سبد متنوع نانوپوشش‌های تولیدی این شرکت فعال در حوزه نانو گفت‌وگو کردیم.

میلانی مدیرعامل شرکت صاپا (صنایع الکترو اپتیک صا ایران) با اشاره به فعالیت‌های فناورانه این شرکت گفت: ما در حوزه تولید لنزهای اپتیکی، سامانه‌های کمک بازرسی، مواد پوشش دهی، تجهیزات پزشکی، شیشه‌های هواپیما و عینک‌های آفتابی با بکارگیری فناوری نانو فعالیت می‌کنیم.

او در ادامه با اشاره به کاربرد نانو پوشش‌ها در حوزه تجهیزات پزشکی گفت: ایمپلنت‌های پزشکی، به خصوص ایمپلنت‌های پلیمری به دلیل داشتن سطوح غیر آبدوست، وقتی در داخل بدن قرار می‌گیرند ایجاد یک بافت استخوانی روی آن‌ها به شدت مشکل می‌شود. اما وقتی یک پوشش نانویی از جنس تیتانیوم روی آن قرار می‌گیرد سطح ایمپلنت آبدوست می‌شود و در نهایت تشکیل بافت روی آن تسهیل می‌شود. به کمک این فناوری احتمال شل شدن ایمپلنت و نیاز مجدد به عمل جراحی کاهش پیدا می‌کند.

مدیر این شرکت دانش‌بنیان در ادامه گفت: در دوربین‌های حرارتی نیز پوشش‌های نانومتری با کاهش بازتاب سطح، کیفیت تصویری که پشت دوربین تشکیل می‌شود را افزایش می‌دهند.

او ادامه داد: یکی از پوشش‌های نانومتری که بر روی سطح لنزهای بیرونی استفاده می‌شود، پوشش‌‌های آبگریز هستند. این پوشش‌ها باعث می‌شوند روی سطح لنز دوربین، در اثر باران و گرد غبار لکه ایجاد نشود و کیفیت تصاویر و ویدئو ها کاهش پیدا نکند. از پوشش‌های دیگری که روی لنزها استفاده می‌شود پوشش‌های سخت و ضدخش هستند که مقامت لنز را نسبت به خش پذیری افزایش می‌دهند.

میلانی با اشاره به کاربرد فناوری نانو در صنایع هوایی گفت: در شیشه‌های هوایی نیز نانو پوشش‌‌ها می‌توانند از یخ زدگی شیشه‌های هواپیما جلوگیری کنند.

در عینک‌های آفتابی نیز پوشش‌های نانویی ضدبازتابی داریم که UV نور خورشید را فیلتر می‌کند تا به چشم فرد آسیب نرسد.

مدیر این مجموعه فناور با اشاره به فناوری نوین بکارگرفته شده در این محصولات توضیح داد: شرکت‌ ما در حوزه نانوپوشش‌های دوربین‌های حرارتی در بعضی از گرید‌ها تنها تولید کننده در کشور است. در بحث عینک‌های آفتابی نیز با این کیفیت و جنس، تنها تولیدکننده کشور هستیم. در حوزه ایمپلنت‌های داری پوشش نانومتری نیز تقریبا تنها تولیدکننده در کشور هستیم.

او درخصوص صادرات محصولات این شرکت‌ دانش‌بنیان به کشورهای خارجی گفت: خوشبختانه تاکنون در حوزه تجهیزات پزشکی، دوربین‌های حرارتی و شیشه‌های هوایی توانسته‌ایم به بازارهای صادراتی راه پیدا کنیم. 

 

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر