صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۵ - ۰۹ مهر ۱۴۰۱
به رغم وعده های توخالی؛

آمریکا آب پاکی را روی دست اوکراین ریخت

اوکراین در حالی خواستار تعجیل در پیوستن به ناتو شده که حلقه معتمدان کاخ سفید به این مسئله روی خوش نشان نمی‌دهند.
کد خبر : 807563

به گزارش سرویس جهان خبرگزاری آنا، بعد از گذشت ۶ ماه از جنگ اوکراین به نظر می‌رسد که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور این کشور هنوز به عدم صداقت آمریکا و شرکایش پی نبرده که همچنان به باز بودن در‌های ناتو و عضویت در این پیمان خوشبین است.

در مواجهه با الحاق چهار منطقه از اوکراین به روسیه، زلنسکی بار دیگر خواستار تعجیل ناتو در پذیرش درخواست عضویتش شده است حال آنکه این پیشنهاد با پاسخ سرد دو تن از بلندپایه‌ترین مقامات دولت آمریکا مواجه شد که اصلی‌ترین تأمین کننده هزینه‌های پیمان آتلانتیک شمالی است.

در همین راستا، نشریه «پولیتیکو» گزارش داد که «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین حمایت می‌کند، اما از موافقت صریح با تقاضای کی یف برای عضویت در ناتو طفره می رود.

در همین حال، آنگونه که «واشنگتن اگزماینر» گزارش داده است، به نظر می‌رسد که «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید دست کم صراحت لهجه بیشتری در قبال این موضوع دارد.

وی در رابطه با تصمیم کی یف برای ارائه درخواست عضویت فوری در ناتو گفته بود: ایالات متحده معتقد است که این درخواست باید در زمان دیگری مورد بررسی قرار بگیرد.
سالیوان در توجیه این مطلب افزود: دیدگاه ما این است که بهترین راه برای پشتیبانی از اوکراین از طریق حمایت عملی و روی زمین (میدانی) است و روند عضویت در ناتو باید از طریق بروکسل و در زمان دیگری پیگیری شود. 

البته شنیدن چنین اظهاراتی از زبان مقامات واشنگتن جای تعجب ندارد. ناتو درحالیکه هرگز قصد پذیرش عضویت اوکراین را نداشت، از ترغیب این کشور به تقاضا برای الحاق به پیمان آتلانتیک شمالی، با هدف دامن زدن به تنش‌ها میان مسکو- کی یف استفاده کرد. از سوی دیگر، پیوستن اوکراین به ناتو خط قرمز روسیه بود چراکه به این ترتیب، نیرو‌های پیمان آتلانتیک شمالی بیش از پیش به مرز‌های روسیه نزدیک می‌شدند و این خطری مستقیم علیه امنیت ملی این کشور محسوب می‌شد.

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو هم اگرچه به شیوه معمول از حق اوکراین برای ارائه درخواست عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی سخن می‌گوید، اما روز جمعه بار دیگر تاکید کرد که این پیمان به هیچ وجه قصد درگیری مستقیم با روسیه را ندارد. این اظهارنظر به طور ضمنی حاکی از آن است که ناتو هرگز با درخواست کی یف موافقت نخواهد کرد- حقیقتی که زلنسکی همچنان از پذیرفتن آن طفره می‌رود.

انتهای پیام/ 

انتهای پیام/

ارسال نظر