پروسه حذف فغانی از 2 سال پیش آغاز شد/ هنر مدیریت استفاده از پتانسیل او بود نه اینکه نامش را حذف کنند
حیدر سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره حذف فغانی از لیست داوران بینالمللی گفت: فغانی با توجه به شرایط سنی که داشت خود به خود بعد از جام جهانی کنار میرفت، اما اینکه در آستانه جام جهانی، یک داور مطرح ایران را حذف کنند، به این معنی است که نمیخواهند از ظرفیت او در داوری استفاده کنند. کمیته داوران در توجیه حذف فغانی مسائل را مطرح کرده که اینطور برداشت میشود که گویا او فقط به درد استرالیا میخورد و دیگر برای ایران کارایی ندارد. در حالی که هنر مدیریت این بود که از فغانی برای بحث جانشین پروری استفاده میکردند.
کنار گذاشتن فغانی با این شکل کار درستی نبود
وی اظهار کرد: فغانی در عرصه بینالملل نفوذ دارد. فدراسیون فوتبال ایران میتوانست با توجه به نفوذ او، یک لیست جدید از داوران بینالمللی داشته باشد، به این شکل کنار گذاشتن او کار درستی نبود.فدراسیون به راحتی میتوانست از توانمندیهای این داور استفاده کند و حالا با حذف او تا ۱۰ یا ۱۵ سال آینده داوری در جام جهانی نخواهیم داشت، به این خاطر که داورانی که داریم در حد و اندازه او نیستند.
پروسه حذف فغانی از دو سال پیش شروع شد
وی گفت: پروسه حذف فغانی از دو سال پیش آغاز شده بود و آن زمان وقتی او را حذف کردند جامعه داوری نسبت به آن واکنش نشان دادند و مخالفت خود را اعلام کردند. به همین خاطر تصمیم گرفتند دوباره او را به لیست برگردانند. اگر آن زمان فغانی را حذف می کردند ما حتی در جام جهانی هم داور نداشتیم. حالا جای شکر دارد که حداقل یک کوبل داوری در جام جهانی داریم و آگر آن زمان فغانی را حذف میکردند همین را هم نداشتیم.
میتوانستیم از پتانسیل فغانی برای جانشینپروری استفاده کنیم
کارشناس داوری کشورمان اظهار کرد: همانطور که گفتم ما میتوانستیم از پتانسیل فغانی برای بحث جانشین پروری به خوبی استفاده کنیم، اما الان با حذف او و دلخوری که دارد این مسیر هم میسر نخواهد شد و قطعاً دیر یا زود در عرصه بینالمللی در بحث داوری دچار مشکل میشویم. در گذشته هم زمانی که فنایی در جام جهانی ۹۴ قضاوت کرد و پس از آن کنار رفت، کامرانیفر و فغانی به جای او آمدند اما زمان زیادی طول کشید. حالا هم همان اتفاقات رخ خواهد داد. در حالی که در کشورهای دیگر در بحث داوری به صورت سیستماتیک و جانشین پروری کار میکنند به این صورت که مدام از داوران مطرح برای آموزش دعوت میکنند یا داوران خود را به کشورهای مختلف اعزام میکنند.
داوران جوان هم دچار بیانگیزگی میشوند
حیدری ادامه داد: کشور ژاپن از سال ۱۹۸۶ زمانی که آرژانتین قهرمان جام جهانی شد تا به الان در بحث داوری به صورت سیستماتیک کار میکند و به همین خاطر است که ما الان داوران زیادی از این کشور را در عرصههای بینالمللی میبینیم. در واقع آنها از پتانسیل و ظرفیت داوران خود استفاده میکنند. در حالی که فغانی در کشور استرالیا حضور دارد و ما میتوانستیم با اعزام داوران به استرالیا و قضاوت آنها در لیگ این کشور، تجربه داوران خود را بالا ببریم. در کشورهایی مثل ژاپن و کرهجنوبی بحث انتقال تجربه از داوران مطرح به درستی انجام میشود، اما در ایران سرمایهسوزی میکنیم و از پتانسیل داوران خود استفاده نمیکنیم. همین موضوع باعث بیانگیزگی داوران جوان هم میشود. به عنوان مثال وقتی که دو سال پیش فغانی به لیست اضافه شد یک داور به نام عرب براقی حذف شد. در حالی که Afc او را از سن ۲۰ سالگی زیر نظر داشت اما تصمیمات اشتباه و حذف او، این داور را دچار بیانگیزگی کرد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/