صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۹ - ۰۹ مهر ۱۴۰۱
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

ساخت مسواک هوشمند با قابلیت تشخیص‌ پوسیدگی دندان/ وقتی فناوری هزینه‌های دندانپزشکی را کاهش می‌دهد

مخترع جوان کشورمان از اختراع مسواک تشخیص‌دهنده پوسیدگی دندان خبر می‌دهد، دستگاهی هوشمند و فناوری‌ای که به کمک کاهش هزینه‌های دندانپزشکی می‌آید.
کد خبر : 805786

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ امروز تولیدکنندگان، محصولات تخصصی تشخیص بیماری -که سال‌های گذشته فقط در آزمایشگاه‌های تخصصی می‌شد آن‌ها را پیدا کرد -را وارد خانه‌ها کرده‌اند، یعنی با تغییرات و نوآوری، استفاده از آنها را برای خانواده‌ها آسان و آنها را تبدیل به یکی از وسایل مورد نیاز خانواده کرده‌اند.

در این بین، دستگاه‌های قند خون یکی از بارزترین دستگاه‌هایی هستند که از آزمایشگاه‌ها به درون خانه‌ها نفوذ کرده‌‌اند و امروزه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دستگاه فشارسنج هوشمند یکی دیگر از این دستگاه‌های تخصصی است که وارد خانه‌ها شده است. این رویکرد جدید تولیدکنندگان محصولات تخصصی توانسته است در عرصه اقتصادی درآمد قابل توجهی را برای شرکت‌ها به همراه بیاورد و در عرصه زندگی مردم و کاهش هزینه‌های درمان کمک قابل توجهی به خانواده‌ها کند.

در این میان شاید از جمله دستگاه‌هایی که هنوز نتوانسته وارد عرصه خانواده شود، دستگاه‌های حوزه دندانپزشکی بوده و تاکنون دستگاه‌هایی که در تشخیص به موقع پوسیدگی دندان بتواند به خانواده‌ها کمک کند ساخته نشده است، این در حالی است که امروزه شکایت از درد دندان و در نتیجه آن هزینه‌های سنگین دندانپزشکی از بیشترین آمار برخوردار است.

این نقیصه سبب شد جرقه تولید وسیله‌ای آسان برای تشخیص پوسیدگی دندان‌ها در ذهن کاملیا سجده دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی زده شود و پس از بررسی و تحقیقات زیاد و به کمک استادان دانشگاه و دوستانش ایده اولیه طرح مسواک هوشمند تشخیص رنگ دندان را در مرکز رشد واحدهای فناور واحد آیت الله آملی تصویب کند.

سجده با همین ایده توانست در نمایشگاه عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی (خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران) حضور یابد و به معرفی محصول خود بپردازد.

خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با کاملیا سجده دانشجوی رشته میکروبیولوژی واحد آیت‌الله آملی به گفت‌وگو پرداخته است که این گپ و گفت را با هم می‌خوانیم.

آنا: لطفاً شرح مختصری از ایده خود و نحوه چگونگی کار محصول را بیان کنید.

سجده: مسواک تشخیص‌دهنده پوسیدگی دندان، دستگاهی هوشمند است که در واقع با تشخیص تغییر رنگ دندان آغاز پوسیدگی دندان را هشدار می‌دهد، خریدارن این مسواک برای استفاده از قابلیت تشخیص پوسیدگی، ابتدا باید یک اسکن اولیه کامل از دندان‌های خود توسط اسکنر‌های آزمایشگاهی و عکسبرداری تهیه کنند.

این داده‌ها باید در نرم‌افزار مخصوص مسواک در گوشی‌های اندروید بارگذاری شود و پس از تهیه بانک اولیه وضعیت دندان، مسواک هوشمند با توجه به اسکن نوری که در حین مسواک کردن از دندان انجام می‌دهد، تغییر رنگ دندان را -که نشانه اولیه پوسیدگی است - به گوشی ارسال می‌کند و می‌تواند با تشخیص به‌موقع پوسیدگی از پرداخت هزینه‌های سنگین عصب‌کشی جلوگیری کند.

آنا: آیا از این نوع مسواک تاکنون ساخته نشده یا اینکه محصول هوشمند شما منحصربه‌فرد است؟

سجده: اکنون نوعی مسواک هوشمند ساخته شده که فقط میزان جرم دندان را تشخیص می‌دهند و امکان تشخیص پوسیدگی در آن وجود ندارد؛ بنابراین از جهت تشخیص پوسیدگی، طرح «مسواک تشخیص دهنده پوسیدگی دندان» منحصربه‌فرد است.

آنا: طرح «مسواک تشخیص دهنده پوسیدگی دندان» در چه مرحله‌ای از ساخت قرار دارد؟

سجده: طرح اولیه مسواک ساخته شده است؛ اما بودجه و امکانات مالی و امکان ساخت طرح آزمایشی آن را نداشته‌ایم؛ بنابراین اکنون منتظر تهیه منابع مالی هستیم تا بتوانیم ساخت آزمایشی مسواک تشخیص دهنده پوسیدگی دندان را آغاز کنیم.

آنا: آیا از امکانات مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی استفاده نکرده‌‌اید؟

سجده: طرح مسواک تشخیص دهنده پوسیدگی دندان در مرکز رشد واحد آیت الله آملی تأیید شد و از امکانات مرکز استفاده کرده‌ایم و اکنون در مرکز رشد مشغول فعالیت هستیم؛ اما هنوز بودجه مورد نیاز در اختیار طرح قرار نگرفته است و منتظر انجام امور اداری و حقوقی هستیم.

آنا: در نمایشگاه عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی که در مصلای تهران برگزار شد، حضور داشتید، آیا این نمایشگاه دستاوردی برای شما داشته است؟

سجده: بله، نمایشگاه عصر امید دانشگاه بسیار خوب بود، مدتی که در نمایشگاه عصر امید حضور داشتیم، توانستیم دو سرمایه‌گذار را برای ساخت تجاری مسواک تشخیص دهنده پوسیدگی دندان جذب کنیم؛ اما از آنجایی که طرح آزمایشی آن را نساخته بودیم، نتوانستیم کار را با سرمایه‌گذار‌ان تمام کنیم؛ بنابراین قرار شد بعد از ساخت آزمایشی مسواک، آن را به سرمایه‌گذار‌ان ارائه کنیم و امیدواریم زودتر بتوانیم این کار را به نتیجه برسانیم.

آنا: تصور می‌شود قیمت نهایی محصول مسواک تشخیص دهنده پوسیدگی دندان گران باشد، بفرمایید برای کاهش هزینه‌های خرید این محصول از سوی خانواده‌ها چه روندی را پیش‌بینی کرده‌اید؟

سجده: قیمت محصول مسواک تشخیص دهنده پوسیدگی دندان به مراتب از مسواک‌های عادی دیگر بسیار گران‌تر خواهد بود؛ بنابراین برای اینکه میزان هزینه خانواده را در خرید مسواک هوشمند کاهش دهیم، مسواک را طوری طراحی کرده‌ایم که یک خانواده فقط لازم است یک مسواک اصلی خریداری کند و برای دیگر افراد خانواده از یک سری متفاوت و مجزای مسواک استفاده کند، یعنی در واقع هزینه اصلی خانواده خرید یک مسواک مادر است و هزینه سری‌ها، قیمت زیادی نخواهد داشت.

آنا: شما گفتید که مسواک مورد نظر با تشخیص رنگ دندان نسبت به پوسیدگی دندان هشدار می‌دهد. آیا جرم دندان یا خورده غذا‌های لابه‌لای دندان‌ها بعد از صرف غذا در تشخیص دستگاه اختلال ایجاد نمی‌کند؟

سجده: یکی از شرایط استفاده از مسواک تشخیص دهنده پوسیدگی دندان، رعایت اصول اولیه بهداشت دندان است، قبل از مسواک کردن باید حتماً از نخ دندان استفاده شود.

برای اسکن اولیه حتماً باید دندان‌ها از قبل کاملاً تمیز و جرم‌گیری شده باشد تا اطلاعات مورد نیاز نرم‌افزار مسواک هوشمند اشتباه نباشد.

آنا: پیش بینی شما از آینده محصول مسواک تشخیص دهنده پوسیدگی دندان چیست و چه مشکلاتی پیش رو دارید؟

سجده: امیدوارم که محصول مسواک تشخیص دهنده پوسیدگی دندان به تولید تجاری و انبوه برسد و یکی از محصولات پراستفاده باشد؛ چراکه این محصول می‌تواند به کمک خانواده‌ها، مراکز بهداشتی و مدارس بیاید.

دغدغه اصلی، توجیه اقتصادی طرح مسواک تشخیص دهنده پوسیدگی دندان نیست؛ بلکه سرمایه اولیه است که بتوانیم این محصول را تجاری‌سازی کنیم.

برآورد اولیه برای ساخت مسواک آزمایشی هوشمند مبلغی حدود ۲۰ میلیون تومان است که اگر این مبلغ تهیه شود، بلافاصله مسواک هوشمند آزمایشی را برای ارائه به سرمایه‌گذار‌ان خواهیم ساخت.

گفتگو: مجتبی هدایتی

انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر