هشدار به افراد ناشنوا با ساخت «دستگاه دتکتور نشت گاز و وقوع زلزله»
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ مهران هوشیار- شرکت دانشبنیان «هوشمان پیشرو امید» مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بهتازگی موفق به کسب عنوان دانشبنیانی نوع ۳ برای محصول دستگاه دتکتور گاز و زلزله منازل مسکونی با عملکرد ثابت در شرایط محیطی متفاوت با قابلیت ارتباط با موبایل و اعلام خطر به افراد ناشنوا شده است.
بعد از ارزیابی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تأیید شرط سطح فناوری و تحقیق و توسعه، این شرکت موفق به کسب عنوان دانشبنیانی نوع ۳ شده و اکنون در حال توسعه محصولات خود در حوزه الکترونیک و کامپیوتر است.
خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت همین موفقیت و به منظور تشریح فعالیتها، کارکردها و برنامههای شرکت دانشبنیان «هوشمان پیشرو امید» با حامد عباسی استادیار پایه هفت، عضو هیئت علمی تماموقت گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و مدیرعامل این شرکت گفتوگو کرده است.
عباسی با تعداد قابل توجهی مقاله بینالمللی، ثبت اختراع و یک طرح پژوهشی برون دانشگاهی در حوزه طراحی، ساخت مدارهای الکترونیکی، برنامهنویسی، برنامهنویسی موبایل فعال است.
در ادامه گفتوگوی خبرنگار خبرگزاری آنا با این فعال حوزه علم و فناوری را میخوانیم.
آنا: مختصری درباره چگونگی راهاندازی شرکت متبوع خود بگویید و اینکه اکنون چه تولیداتی دارد و هدف از این تولیدات و اهمیت آن چیست؟
عباسی: شرکت، ابتدای کار با هدف حل مسئله و تولید محصول تشکیل شد؛ چراکه مسائل و مشکلات بسیار زیادی در بخش صنعت و بازار داریم. شرکت اکنون در مرکز رشد واحد کرمانشاه مستقر و دارای تولیدات متنوعی است و در راستای R&D یا تغییر و توسعه فعالیتهای زیادی انجام میدهیم.
از محصولات تولیدی شرکت میتوان «دستگاه دتکتور نشت گاز و بروز زلزله در منازل مسکونی با عملکرد ثابت در شرایط محیطی متفاوت دما و رطوبت با قابلیت ارتباط با تلفن همراه و اعلام خطر به افراد ناشنوا» را نام برد. نرمافزار تحت اندرویدی برای این دستگاه طراحی شده است که ارتباط دوطرفه با کاربر برقرار میکند.
این دستگاه ویژه افراد ناشنوا طراحی شده و زمان بروز زلزله یا نشت گاز از طریق نرمافزار خاص به گوشی پیام، تصویر و آلارم ارسال میکند و در هر شرایط محیطی و آب و هوایی قابلیت کار دارد به این معنی که سنسورهای ویژه موجود در دستگاه در هر شرایطی از کار نمیافتند.
این محصول توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارزیابی شده و بعد از تأیید شرط سطح فناوری و تأیید تحقیق و توسعه، شرکت موفق به کسب عنوان دانشبنیانی نوع ۳ شده است.
طراحی برنامهای که کار مهندسان ناظر ساختمان را راحت میکند
آنا: چگونه یک محصول میتواند دانشبنیان شود و آیا محصول دیگری نیز دارید؟
عباسی: برای دانشبنیان شدن هر محصول باید دو شاخص وجود داشته باشد، یکی سطح فناوری و دومی سطح تحقیق و توسعه شرکت تأیید شود که این موضوع در مورد شرکت ما صدق داشت و توانستیم نکات مد نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را تأمین و تأییدیه دریافت کنیم.
محصول دیگر شرکت، طراحی نوعی برنامه تلفن همراه برای مهندسان ناظر ساختمان است که با استفاده از آن، موضوع نظارت و ارسال گزارش در حین کارهای ساختمانی، بسیار راحت میشود. در مورد این محصول در حال مذاکره با سازمان نظام مهندسی و انجام کارهای تکمیلی محصول هستیم و بهزودی راهی بازار خواهد شد.
آنا: تازهترین فعالیتها و برنامههای در حال اجرا و اهداف و برنامههای پیش روی شرکت متبوعتان را بیان کنید.
نوعی برنامه روی تلفن همراه برای مهندسان ناظر ساختمان طراحی کردهایم که با استفاده از آن، موضوع نظارت و ارسال گزارش در حین کارهای ساختمانی، بسیار راحت میشود.
عباسی: دو محصول یادشده محصولات آماده شرکت هستند که در بخش فروش و بازاریابی قرار دارند. محصولات دیگری در دست اقدام، تکمیل و توسعه داریم، ازجمله محصولاتی که در حوزه الکترونیک، کامپیوتر، برنامهنویسی و سختافزار هستند و اکنون در این حوزهها فعالیت داریم و امیدوارم با تلاشی که انجام میشود، هرچه سریعتر این محصولات راهی بازارهای مصرف شوند.
آنا: نواقص و کمبودها در راه تجاریسازی محصولات فناورانه محققان از نظر شما چیست؟
عباسی: اصلیترین مشکل تجاریسازی محصول محققان، نبود سرمایه اولیه و سرمایه در گردش است، یعنی آن سرمایهای که برای تولید محصول نیاز دارند، جزء نواقص کار بوده و خیلی سخت است که یک محقق سرمایه کافی را داشته باشد. محققان یا باید از هزینه اولیه خود استفاده کنند که هزینه خیلی زیادی است و یا اینکه قید به مرحله تولیدرساندن محصول را بزنند.
اکنون متخصص و نیروی انسانی داریم؛ اما سرمایه و اعتمادسازی آغاز کار را نداریم. با توجه به اینکه دانشبنیان شدهایم میتوانیم سرمایه را از محل صندوق پژوهش و نوآوری و یا سایر محلهایی که معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری اعلام میکند، تأمین کنیم، این سرمایهها به صورت وام هستند و فرصت تنفس ۶ ماهه دارند؛ اما بعد از ۶ ماه باید مجدد هزینه اولیه را با هزینه سنگین بازپرداخت وام داشته باشد که این برای یک شرکت نوپا خیلی سخت و حتی نشدنی است.
اگر مدت تنفس وام بیشتر شود یا کمکهای بلاعوض وجود داشته باشد، خیلی خوب میشود؛ البته راهها و فضاهایی هم برای دریافت سرمایه گذار وجود دارد؛ اما بیشتر مواقع با توقع نابرابری از سرمایه گذار همراه است.
آنا: آیا با گذشت چند سال از عمر فعالیتهای فناورانه، مراکز علمی و محققان توانستهاند ارتباط خوبی برقرار کنند و نحوه حمایت از آنها چگونه است؟
عباسی: اگر منظور مراکز رشد و پارکهای علمی و فناوری است، خیلی خوب است. به عنوان مثال در استان کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی یک مرکز رشد دارد که برای اعضای هیئت علمی دانشگاههایی که قصد ورود به این حوزه را دارند، خیلی خوب است، حتی بخش اسکان دارد و اعضای هیئت علمی و دانشجویان میتوانند در حین تحصیل در محل مستقر شوند و کارهای علمی فناوری و تحقیقات را ادامه دهند.
اعضای هیئت علمی علاوه بر ساعات تدریس باید ساعات مازاد خود را در مرکز رشد دانشگاه مستقر شوند و فعالیتهای پژوهشی انجام دهند؛ چراکه این امر از نظر جذب دانشجو و تولید محصول و درآمدزایی از محل فروش محصولات بازدهی خوبی برای دانشگاه دارد.
آنا: برای رشد و شکوفایی مراکز رشد دانشگاهها چه پیشنهادی ارائه میدهید؟
عباسی: وقتی دانشجویان متوجه شوند که ما در دانشگاه محلی برای پژوهش و تحقیق داریم و شرکتهای دانشبنیانی وجود دارند که میتوانند در این شرکتها وارد شده و کار کنند، جذب دانشجو در دانشگاه و اعتماد بیشتری انجام میشود و در جذب دانشجو هم موفقتر عمل میکنیم و از طرفی با وجود پارک علم و فناوری در کرمانشاه ارتباط بین مراکز علمی و تحقیقاتی محقق میشود.
حمایت از محققان در تأمین سرمایه اولیه
آنا: و کلام آخر....
عباسی: مراکز رشد واحدهای فناور برای شرکتهای فناور دوره برگزار میکنند که در این دورهها، شرکتها با بازار، فن بازار، توسعه محصول، پرزنت محصول، روابط عمومی، رویه تولید محصول، راهکارهای شرکتداری، بیمه، مالیات و سایر موارد آشنا میشوند.
توسعه دورههای آموزشی مورد نیاز شرکتها باعث رشد و شکوفایی مراکز رشد شده و مراکز با این آموزشها باید محققان را حمایت کنند. بدون شک یک محقق به واسطه پیگیریهای تحقیقاتی و علمی زیاد وقت ندارد که در زمینه شرکتداری اطلاع داشته باشد و این وظیفه مراکز رشد است.
مرکز رشد واحد کرمانشاه مشوق ما در بخش توسعه محصول، رساندن محصول به نتیجه، برگزاری دورههای آموزشی و ارتباط با سرمایهگذار بوده است؛ اما در زمینه سرمایه اولیه باید محققان را حمایت کرد تا با آرامش خاطر کار کنند.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/