صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۴ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۱

سجادی: به فدراسیون گفتم اگر زیدان را هم بخواهید پولش را می‌دهیم/ شنیدم بحث استیضاح به خاطر تاج است

وزیر ورزش و جوانان گفت: بلاتکلیفی مالیات، بدهی سنگین، پرونده باز و ... از مشکلات مطرح استقلال و پرسپولیس بود.
کد خبر : 804902

به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، سید حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان در نشست خبری، گفت: یکسال پیش که کار را شروع کردیم بد نیست بدانید شرایط چطور بود. ۳ شهریور احکام را از ریاست جمهور گرفتیم و دوران خدمت آغاز شد. این در حالیست که ۲۸ مرداد اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی توسط وزیر ورزش ابلاغ شد.

نگاهی به مشکلات ورزش در زمان ورود سجادی

وی افزود: چالش‌هایی که ما در برگزاری مجامع داشتیم با موضوع اساسنامه مرتبط بود چون نیاز به آیین‌نامه داشت تا هیات‌ها انتخابات خود را برگزار کنند. بلاتکلیفی فدراسیون‌ها و همین طور دعواهای حقوقی بین‌المللی را آن زمان داشتیم. مجامع معوقه انتخابات هم مطرح بود بنابراین کار سنگینی پیش روی معاونت قهرمانی بود. یک هفته بعد خبر به من رسید مهلت حرفه ای شدن سرخابی‌ها گذشته و خطر جدی‌تر از آنچه بود که به ما ابلاغ شد‌.

* بلاتکلیفی مالیات، بدهی سنگین، پرونده باز و ... از مشکلات مطرح سرخابی‌ها بود

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه رای حذف سرخابی‌ها همان موقع صادر شد، گفت: تکالیفی که از سال ۲۰۱۶ تعریف شده بود روی زمین مانده بود که مهم‌ترین آن مالکیت باشگاه بود یعنی دولت مالک مشترک است. بلاتکلیفی مالیات، بدهی سنگین، پرونده باز و ... از مشکلات مطرح استقلال و پرسپولیس بود. زمانی که خارجی‌های تیم می‌خواستند تیم را ترک کنند با بدهی و دلخوری می‌رفتند، اکثریت هم تهدید می شد الان ببینید ۲ تیم چه آرامشی دارند. کار تیمی حکومتی رخ داد و واگذاری سهام انجام شد. دورخیز ما این است در مرحله اول ۵۱ درصد سهام واگذار شود.

* شرکت توسعه از تراز منفی درآمد

وزیر ورزش افزود: حوزه جوانان در سایه بود، شورای عالی جوانان نه سال بود که تشکیل نمی‌شد، اما در دوره اخیر این اتفاق با حضور رئیس‌جمهور رخ داد. هدف اصلی ما این است که شورای عالی جوانان به یک قرارگاه و پایگاه تبدیل شود. الان معاون من دبیر شورای عالی جوانان شده و از سایه بیرون آماده است و به مدت 6 ماه هم فعالیت می‌کند.


* شرکت توسعه به سوددهی رسیده است

وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: مدیرعامل شرکت توسعه گفت به هفت میلیارد بودجه برای پرداخت حقوق کارمندان نیاز دارد. این شرکت مسئول پروژه‌های سنگین کشور است. خوشبختانه الان این شرکت تراز منفی ندارد و به سوددهی هم رسیده است. خیلی از موارد در وزارت ورزش و جوانان از بلاتکلیفی خارج شده است. این شرکت تمام تلاش خود را به کار گرفته تا پروژه‌های نیمه تمام را تکمیل کند. از شش هزار پروژه نیمه تمام به پنج هزار رسیده‌ایم که قابل توجه است.


* توجه به ورزش بانوان اصلی‌ترین هدف ما بود

وی اظهار کرد: خوشبختانه شرایط در حوزه بانوان بهتر شده است، گزارش کم‌توجهی به ورزش بانوان را دریافت کردیم که اقداماتی صورت گرفت. در فوتبال بحث تبلیغات محیطی داشتیم، تیم ملی در مسیر جام جهانی و در کوران مسابقات بود، یک مقدار اختلافات حقوقی بین دستگاه ورزشی و رسانه‌ها وجود داشت که تلاش کردیم با تعامل این مسائل حل شود.


* تعلیق فدراسیون جودو اتفاق خوبی نبود

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به تعلیق فدراسیون جودو اظهار کرد: تعلیق جودو اتفاق خوبی نبود و در حال پیگیری آن هستیم. در سفر به سوئیس مجوز را از کمیته بین‌المللی المپیک گرفتیم که ورزشکاران ایران با پرچم این نهاد در مسابقات کسب سهمیه و رقابت‌های بین‌المللی شرکت کنند. حتی در مجمع جودو هم این مسئله مورد موافقت قرار گرفت. من این را خودم از IOC خواهش کردم و آنها موافق بودند که ورزشکاران متضرر نشوند.

* افزایش سیزده درصدی صدور مجوز سمن‌ها 


سجادی با اشاره به افزایش صدور مجوز سمن‌ها گفت: قانون شرح اهداف و وظایف وزارت ورزش نیاز به 10 آیین‌نامه داشت که همه آنها آماده شده‌اند و مشکلی در این بابت نداریم. در طول یک سال گذشته سیزده درصد افزایش صدور مجوز سمن‌ها داشتیم. الان سمن‌های فعال ما در حوزه جوانان 4033 سمن هستند. همچنین 109 خانه جوان در کشور فعال هستند و 70 خانه دیگر در حال ساخت داریم.

* سیاست ما استقلال ورزش بانوان است

سجادی خاطرنشان کرد: 1500 مدال در مسابقات آسیایی، جهانی و بین‌المللی در این مدت کسب شده که تعداد قابل توجه است. با افتخار می‌گویم چهلمین سفر استانی را پست سر گذاشته‌ام. ما در تمام مکاتبات تأکید داشتیم که نباید ورزش گران شود. در مورد مجموعه انقلاب هم همین موضوع را تأکید کردیم، اما عنوان کردند که هزینه‌ها بالا رفته است. به شرکت توسعه گفتم که یک افزایش منطقی انجام شود، نه اینکه یکدفعه دو برابر شود. سیاست دیگر ما استقلال ورزش بانوان است. ورزش بانوان در 49 فدراسیون فعال است.

* مشکل 262 ورزشکار حل شد

وزیر ورزش به وضعیت استخدام ورزشکاران که در دیدار با مقام معظم رهبری نسبت به این موضوع گلایه داشته‌اند، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در همان نشست دستور رسیدگی به این مسائل را دادند. ما هم موضوع را به رئیس جمهور انتقال دادیم و ٤٨ ساعت بعد در هیئت‌ دولت تاکید شد که ورزشکاران مشکل معیشتی نداشته باشند، در همین راستا تا به امروز ٢٦٢ ورزشکار مشکل استخدام شان حل شده است. همچنین مشکل بیمه ورزشکاران را هم حل می‌کنیم، در این رابطه در صندوق حمایت از قهرمانان و ورزشکاران طرحی در حال بررسی است که بعد از تصویب نهایی اجرا می‌شود، بر این اساس دوره ورزش ورزشکاران جزء بیمه آنها حساب می‌شود. همچنین پیگیر وضعیت بیمه حوادث ورزشکاران هم هستیم، شخصا این مسئله را دنبال می‌کنم و آن را به هیچ یک از معاونت‌ها ارجاع نداده ام.

* فعالیت ۴۹ فدراسیون در حوزه بانوان

وزیر ورزش با بیان اینکه در حال حاضر ٤٩ فدراسیون در حوزه ورزش بانوان فعال هستند، فعالیت در این بخش را به عنوان دیگر دستاورد حوزه ورزش نام برد.


* ژیمناستیک و دوچرخه سواری در پروسه انتخابات هستند

سید حمید سجادی در ادامه در رابطه با تعلیق ژیمناستیک و دوچرخه سواری اظهار کرد: در سفر لوزان چند جلسه مهم داشتیم که مهمترینش با توماس باخ بود، همچنین با مسئولان جهانی این دو رشته نشستی برگزار کردیم. پرسشی که از ما مطرح کردند این بود که مسئول ژیمناستیک چه کسی است؟ چون ایمیل‌های ارسالی از ایران هنوز از رئیس سابق است! آنها گفتند مشکلی بابت انتخابات نداریم اما باید این ابهام برطرف شود، در تهران در نشست مشترکی که با کمیته ملی المپیک داشتیم این موضوع را بررسی کردیم، مشکلی برای برگزاری انتخابات در فدراسیون نداریم اما طبق اساسنامه اگر امروز اراده شود ٤ ماه طول می کشد به زمان انتخابات برسیم، اما بدانید هر دو فدراسیون در پروسه انتخابات به سر می برند، نامه ای در مورد تعلیق آنها هم نرسیده است.


* امکان دارد مجلس دوباره از من سوال کند

وزیر ورزش در رابطه با استیضاح از سوی مجلس شورای اسلامی، گفت: سر منشا این مسائل را نمی‌دانم، اما به هر حال استیضاح و پرسش و پاسخ از وزرا جزء وظایف مجلس است و قطعا باید پاسخگو باشیم. یکبار سوالی از بنده مطرح که اعلام کردیم قانون وظایف و اختیارات وزارت ورزش وجود دارد و بر اساس آن ۶ ماه وزارتخانه مهلت داشته تا آیین نامه مربوط به این آیین نامه را مدنظر قرار دهد. به مجلس شورای اسلامی هم توضیحات را ارائه دادیم و اعلام کردیم از ظرفیت‌های قانونی استفاده کرده‌ایم و همواره ورزش کشور طی ۴۰ سال گذشته در فراز و فرود بوده است. کارت زرد دادند ما هم احترام گذاشتیم. امکان دارد باز هم از من سوال کنند. 


* استیضاح در فضای مجازی رخ نمی‌دهد


وزیر ورزش و جوانان در واکنش به این سوال که انتخاب مهدی تاج موضوع استیضاح شما است، اظهار کرد: در فضای مجازی کسی را استیضاح نمی کنند، من هم شنیدم اما هر دستگاهی بخواهد باید پاسخ بدهیم، اصلا واژه وزیر از «وزر» می‌آید، باید پاسخ بدهیم. شاید شما دوست داشته باشید از واژه استیضاح استفاده کنید اما من پاسخگوی مجلس و سایر دستگاه ‌ها خواهم بود.

* افزایش 9 درصدی بودجه فدراسیون‌های ورزشی

وزیر ورزش و جوانان در مورد میزان بودجه تخصیص یافته به فدراسیون‌ها عنوان کرد: اینها کمک دولت برای توسعه ورزش است و بودجه نیست. معاونان و اعضا با روسای فدراسیون‌ها  به صورت تیمی جلسه برگزار و میزان آن را حساب می‌کنند. به فدراسیون‌ها علی‌الحساب پرداخت شده، ولی گفته‌ام که شش دوازدهم پرداخت شود. تفاهم نامه‌ها در حال امضا است، ولی خواهش کردم که به شش دوازدهم برسانند. اختیارات این موضوع برای پولادگر است و او پیگیر موضوع است.اگر موردی هم باشد ورود می‌کنیم تا مشکلی نباشد. 

*حق پخش در بودجه به صداوسیما تعلق می‌گیرد

سجادی همچنین درباره حق پخش گفت: قانون حق پخش در آمریکا از نیم قرن پیش در فوتبال شروع شد و ده سال هم طول کشید تا به تصویب برسد. این اخبار به اطلاع فیفا رسید و آن‌ هم استقبال کردند و به همه اعضای خودشان ابلاغ کردند.  الان حق پخش تلویزیونی به یک شاخص امتیازدهی به عملکرد تیم‌ها از سوی نهادهایی همچون AFC  تبدیل شده است. این یک شاخص برای امتیازدهی است، من در پست‌های مختلف این مسئله را پیگیری می‌کردم و حتی در مجمع تشخیص این کار را انجام می‌دادم. در واقع با این موضوع درگیر بودم. حق پخش در بودجه دیده شده که به صداوسیما داده شود، چون صداوسیما دولتی است.
وی تأکید کرد: در حالی که حق پخش به تلویزیون کابلی تعلق می‌گیرد و این در دنیا مرسوم است. ما یک رسانه ملی داریم و باید در ردیف بودجه، حق پخش تلویزیونی هم دیده شود.  در فیفا و آسیا هم حق پخش شرایط قانونی خاص خودش را دارد و یک امتیاز محسوب می‌شود.  قرار شد نامه‌ای به مخبر معاون اول رئیس جمهور بنویسیم و موضوع حق پخش را مطرح و پیگیری کنیم. ما به دنبال حق پخش قانونی هستیم.

* اساسنامه و آیین‌نامه فدراسیون‌ها به بازنگری نیاز دارد 

سجادی درباره فدراسیون‌های بلاتکلیف و همچنین روسای بازنشسته اظهار کرد: قانون سه دوره حضور رئیس فدراسیون در حال بررسی است، در زمان وزارت قبلی  آیین‌نامه‌ای تدوین شده بود که چند ایراد داشت و روسای فدراسیون‌ها گفتند باید بازنگری شود. بر همین اساس فدراسیون‌ها آمدند و کمی بازنگری شد، اما هنوز هم اساسنامه و آیین‌نامه نیاز به بازنگری دارد.

* انتخابات سوارکاری نیاز به تکرار دارد

وی درباره انتخابات سوارکاری و ابطال آن از سوی وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: در مورد فدراسیون سوارکاری جلسات زیادی داشتیم، امکان دارد انتخابات باز هم تکرار شود. البته انتخابات بدمینتون و شمشیربازی باید به سرعت برگزار شود و در دستور کار قرار بگیرد. از دوران سرپرستی استقبال نمی‌کنیم چون القای بلاتکلیفی است. کیکاووس سعیدی بازنشسته است و خسروی‌وفا چندروز درخواست کرد که مهلت برای حضور وی وجود داشته باشد. در نهایت باید طبق قانون احترام بگذاریم.

* متهم به انجام کار غیرحرفه‌ای شدیم

سجادی درباره وضعیت نیمکت تیم ملی فوتبال و جلسه با بازیکنان در قطر گفت: بازیکنان تیم ملی پیگیر پاداش‌هایشان بودند و ما به کار غیرحرفه‌ای متهم شدیم، در حالی که به دستور رئیس‌جمهور رفتم تا چند مسئله دیگر را نیز پیگیری کنم.

* درخصوص انتخاب سرمربی تیم ملی چیزی نشنیده‌ایم 

وزیر ورزش و جوانان افزود: امیدوارم هر تصمیمی که گرفته می‌شود به صلاح تیم ملی باشد. ما نباید به جای آن‌ها فکر کنیم. آن‌ها اگر زیدان را هم می‌خواهند باید مذاکره کنند و پولش را می‌دهیم. در مورد کی‌روش یا هر کس دیگر هم همین نظر را داشتیم. به فدراسیون فوتبال هم گفتیم هر تصمیمی بگیرند پای آن ایستادیم و از آن‌ها حمایت می‌کنیم. در هیئت‌رئیسه هم رای به تثبیت اسکوچیچ دادیم و ما حمایت کردیم. برای نیمکت تیم ملی حتی نام دایی و نکونام هم مطرح شد که باز هم ما اعلام کردیم هر کسی که باشد مشکل مالی نداریم و باید خود فدراسیون به جمع‌بندی نهایی برسد. الان هم فدراسیون فوتبال هر تصمیم فنی که بخواهد بگیرد، ما حمایت می‌کنیم.

سجادی تأکید کرد: در مسائل فنی فدراسیون‌ها به هیچ عنوان ما ورود نمی‌کنیم. آن زمان که فدراسیون با سرپرست اداره می‌شد هم به ماجدی گفتیم که تصمیم خرد جمعی باشد از آن حمایت می‌کنیم.  فدراسیون باید جمع‌بندی و مطالعه کند و پای آن هم بایستد. برخی مسائل را در فضای مجازی می‌شنویم و چیزی را مستقیم درخصوص انتخاب سرمربی تیم ملی نشنیده‌ایم.

* برگرداندن رای حذف سرخابی‌ها از آسیا سخت بود

سجادی درباره حذف سرخابی‌ها از لیگ قهرمانان گفت: همان زمان با تاج جلسه‌ای برگزار کردیم که 2.5 هم طول کشید. در آن جلسه عنوان شد که برگرداندن رای سخت است. رکن صادر کننده این موضوع در ایران از سوی AFC تعلیق است و دی ماه این زمان تمام می‌شود و باید تا آن زمان کارها را انجام بدهیم تا به نقطه مورد نظر برسیم. کارهای زیادی انجام شده و در حال پیگیری هستیم، به زودی این دو باشگاه‌ها به 51 درصد واگذاری خواهند رسید. آنها الان نزدیک به 350 میلیارد پول در بانک گذاشته‌اند و کارها را انجام می‌دهند. این یک کار نشد بود، ولی انجامش دادیم.

* از عملکرد پولادگر راضی هستیم

وی در مورد درگیری پولادگر با دبیر و حواشی که به وجود آمد، عنوان کرد: وجه مدیریتی پولادگر غیرقابل انکار است. از عملکرد او در این پست راضی هستیم. ما ده‌ها انجمن و فدراسیون‌ها داریم که نشان می‌دهد کار زیاد است،  زمانی که خودم می‌خواستم معاون سعیدلو شوم، عنوان کردم که می‌شود در سایپا بمانم و دیرتر بیایم؟ چون بزرگان زیادی در پست‌های مدیریتی حضور داشتند. در واقع کسی را باید انتخاب می‌کردیم که توانمند باشد و ارتباط خوبی با فدراسیون‌ها ایجاد می‌کرد.

* حرف معاونم را وتو نکردم/ دبیر حرص و جوش می‌خورد

وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد: در مورد بودجه فدراسیون‌ها هم من نخواستم حرفم معاونم را وتو کنم، بلکه تبصره 14 را پیگیری کردم و 330 میلیارد تومان به ورزش تعلق گرفت که به فدراسیون‌ها رسید. من پیگیری کردم که تبصره 14 کشتی زودتر به دستش برسد. بحث و اختلاف نظر دبیر و پولادگر روی مبلغ تفاهم‌نامه بود. دبیر برای کشتی حرص و جوش می‌خورد، به هر حال این رشته ورزش اول ایران است و باید مورد توجه قرار بگیرد.

* در ورزش نیاز به روحیه گذشت داریم

سجادی اظهار کرد: در ورزش باید دوستی و رفاقت و گذشت داشته باشیم. ما در ورزش نیاز به بزرگان داریم. مدیری که زیر فشار شرایطی است که به او ارث رسیده و بخواهیم از او ایراد هم بگیریم دور از جوانمردی است. در گذشته وقتی دو نفر با هم اختلاف داشته‌اند، آن‌ها را آشتی می‌دادند اما متأسفانه الان به اختلافات دامن زده می‌شود. مدال‌های افتخار و پست‌ها می‌آیند و می‌روند اما آن چیزی که می‌ماند روحیه گذشت است.  من نهایتاً دو دوره وزیر باشم، حالا اگر یکی دو سال شود، باید سعی کنیم در همان مدت کوتاه درست رفتار کنم.

* اختلاف دبیر و پولادگر حاد نیست!

وزیر ورزش همچنین در مورد امضا نکردن صورت‌جلسه از سوی پولادگر در مجمع کشتی و ادامه اختلافات با دبیر اظهار کرد: من توضیحات کامل را دادم، صورت جلسه مجمع به مشکل نخواهد خورد، هنوز هم البته اعلام نشده که چرا امضا نشده است. اگر صورتجلسه دیر امضا شود، بخش حقوقی رسیدگی می‌کند و اجازه نمی‌دهیم کشتی با مشکل مواجه شود. اختلاف نظر پولادگر و دبیر حاد نیست و به مسائل کاری برمی‌گردد.

* استادیوم آزادی به استحکام بنا نیاز دارد

وی در ادامه صحبت‌هایش به پروژه‌های ورزشی اشاره کرد و گفت: اتمام پروژه‌های نیمه تمام یکی از دغدغه‌های ماست ، اطراف تهران پروژه‌های زیادی ناتمام است، در البرز حتی یک زمین خاکی ورزشی وجود ندارد، در یکی از سفرها به همکارم گفتم واقعا این همه منابع داریم، نمی‌شود از آنها استفاده کرد، البته بخشی از این موضوع به خلاقیت برمی‌گردد. یکسری فعالیت‌ها مانند دوومیدانی و کوهنوردی به سالن نیاز ندارد، اما گذشته از اینها نبود امکانات در شهرها و استان‌ها روی روحیه تاثیر منفی می‌گذارد. من به عنوان وزیر ورزش می‌خواهم سرانه ورزش کشور بالا برود.

سجادی تاکید کرد: باید خودمان را جای مردم بگذاریم. این پروژه‌ها روی روحیه مردم تاثیر منفی می‌گذارد. پس نیاز داریم که این پروژه‌ها تماما سود باشد، اما در واقعیت ما نزدیک 1300 میلیارد بودجه عمرانی داریم و اگر همه را بخواهیم بهره‌برداری و تمام کنیم، نیاز به 48 هزار میلیارد تومان داریم. تازه این موضوعات مربوط به پروژه‌های فعال است و کاملاً تعطیل نیستند. نزدیک به 600 پروژه کاملا تعطیل هستند. با منابع دولتی تکمیل این پروژه‌ها نیم قرن طول می‌کشد، ولی قانون شکل‌ها و راه‌های مختلف را پیش روی ما گذاشته است تا انجام بدهیم. بودجه شرکت توسعه 540 میلیارد است، در حالی پروژه‌های این شرکت نیاز به 13 هزار میلیارد تومان برای تکمیل دارد. ما در حال بررسی راه‌های مختلف مشارکت و ... هستیم. 


وی افزود: باید از ظرفیت‌ها برای تکمیل پروژه‌ها استفاده کنیم، ولی گاهی اوقات با پرونده‌های حقوقی مواجه می‌شویم. برای مثال ورزشگاه نقش جهان 110 معارض دارد که باید حل شوند. در تلاش هستیم تا این پروژه‌ها را به سرانجام برسیم، ولی سنگین بودن حجم کار، ما را آزار می‌دهد. استادیوم آزادی هم نیاز به استحکام بنا در برخی نقاط دارد. بحث برق مجموعه و ... انجام شد و در بودجه هم دستمان خیلی باز نیست که بتوانیم برای این ورزشگاه هزینه کنیم. نگهداری اینها مثل یک پروژه ساخت است. ان‌شا‌الله اقدامات مربوط به مجموعه آزادی هم انجام شود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

برچسب ها: سید حمید سجادی
ارسال نظر