حذف نیاز کاربران ایرانی به پلتفرمهای معاملاتی بینالمللی با محصولی دانشبنیان
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ با توجه به افزایش تحریمهای مالی بینالمللی علیه ایران، استفاده از رمزارزها یکی از راهحلهای مناسب برای دورزدن این تحریمهاست.
تیم توسعهدهنده صرافی رمزارزی ارزپلاس شرکت «پردیس نیکان» شرکتی دانشبنیان است که از سال ۱۳۹۷ با هدف از میان برداشتن تحریمهای مالی در حال فعالیت در زمینه رمزارزها و تبادلات رمزارزی است.
اواخر سال ۱۴۰۰ با افزایش محبوبیت رمزارزها میان کاربران، افزایش فشارها، تحریمها و در نتیجه محدودیتهای بسیار در استفاده از صرافیهای رمزارزی بینالمللی، تصمیم به ایجاد یک محصول جدید با امکانات و قابلیتهای بیشتر و کاملتر جهت فعالیت راحتتر کاربران داخلی گرفته شد و در نتیجه این تصمیم صرافی رمزارزی ارزپلاس از اوایل سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرد.
خبرنگار خبرگزاری آنا بهعنوان دیدهبان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری در قالب پرونده «شرکتهای دانشبنیان» سراغ سیدحامد شاهرخی مدیرعامل شرکت پردیس نیکان رفته و درباره فعالیت مؤثر شرکت در حوزه رمزارزها و کاربرد محصول جدید رونمایی شده در هفته دولت با عنوان «صرافی رمزارزی ارزپلاس» با وی به گفتوگو پرداخته است.
مشروح گپ و گفت آنا با شاهرخی در پی میآید:
بهرهمندی صرافی رمزارزی ارزپلاس از بازار معاملاتی
آنا: حوزه فعالیت شما در شرکت چیست و تاکنون چه اقداماتی انجام داده است؟
شاهرخی: از ابتدای فعالیت شرکت تاکنون مقالات، اخبار و ویدیوهای متعددی با هدف آموزش و اطلاعرسانی در حوزه رمزارزها در اختیار کاربران قرار گرفته است.
فعالیت اصلی شرکت در زمینه مبادله رمزارزهاست. اکنون صرافی رمزارزی ارزپلاس با بهرهمندی از امکانات مختلفی مانند کیف پول اختصاصی، بازار معاملاتی، امکان سفارشگذاری و تعیین قیمت، امکان معامله با استفاده از ریال و تتر، امکان استیکینگ (نگهداری رمزارز و کسب سود) و ... در تلاش است تا بهترین خدمات را با بیشترین سرعت در اختیار کاربران قرار دهد و به مرور امکانات دیگر موجود در صرافیهای بینالمللی را به پلتفرم خود اضافه کند.
اکنون بهدلیل وجود تحریمهای مالی بینالمللی، افراد و کسب و کارهای زیادی بوده که نیاز به استفاده از رمزارزها را احساس میکنند یا در حال استفاده از خدمات رمزارزی برای مبادلات خود هستند.
نیاز کاربران به استفاده از پلتفرمهای بینالمللی راکم کردیم
آنا: آیا به تازگی از محصول جدید رونمایی کردهاید؟ توضیح دهید و بگویید چه برنامههایی برای توسعه فعالیت خود دارید؟
شاهرخی: بله. صرافی رمزارزی ارزپلاس محصول جدید شرکت بوده که اوایل سال ۱۴۰۱ به طور رسمی آغاز به کار کرده است.
هدف از راهاندازی این محصول ارائه بیشترین خدمات با حداکثر سرعت به کاربران است تا بتوانند فعالیتها و مبادلات رمزارزی خود را در یک پلتفرم داخلی و با راحتترین و سریعترین حالت ممکن به انجام برسانند.
در ارزپلاس لیست زیادی از رمزارزها و خدمات معاملاتی را ارائه کردهایم و با برنامهریزی برای بهروزرسانیها و اضافه کردن امکانات جدید در تلاشیم تا حد زیادی نیاز کاربران کشور را به استفاده از پلتفرمهای معاملاتی بینالمللی کم کنیم.
افرادی که دنبال فعالیت و معامله در بازارها یا صرافیهای بینالمللی برای کسب سود از رمزارزها هستند میتوانند از صرافی ارزپلاس استفاده کنند. تمام کسب و کارهایی که برای مبادلات مالی خود با مشکلات مربوط به تحریمها دست و پنجه نرم کردهاند، میتوانند از پلتفرم ارزپلاس برای تبادلات رمزارزها استفاده کنند.
تیم توسعهدهنده ارزپلاس در تلاش است تا با الگوگیری از صرافیهای رمزارزی موفق بینالمللی به مرور و طی چند مرحله تمام امکانات مورد نیاز کاربران داخل کشور را فراهم کند.
اضافه کردن بلاکچینهای مختلف، امکانات سفارشگذاری حرفهای، امکانات درآمدزایی، خدمترسانی به کاربران با بالاترین کیفیت و برخی موارد دیگر در برنامه توسعه پلتفرم وجود دارد.
آنا: چه عواملی موجب شد تا احساس کنید جامعه به وجود چنین محصولی نیاز دارد؟
شاهرخی: مهمترین مورد وجود تحریمهای مالی بینالمللی و تمایل افراد به فعالیت و کسب سود از بازارهای مالی جهانی بوده است. با راهاندازی یک صرافی رمزارزی با عنوان صرافی ارزپلاس در تلاشیم تا حد زیادی نیاز کاربران به استفاده از پلتفرمهای بینالمللی را کم کنیم.
آنا: درباره کاربرد محصولات تولیدشده شرکت بهخصوص محصولی که هفته دولت با حضور استاندار و مسئولان رونمایی شد، توضیح دهید.
شاهرخی: اکنون مهمترین محصول شرکت، صرافی رمزارزی ارزپلاس است. این پلتفرم با تعداد بسیار زیاد رمزارز، پشتیبانی از بسیاری از شبکهها و رمزارزهای محبوب بازار، امکانات سفارشگذاریهای مختلف و کیف پول اختصاصی میتواند نیاز کاربران ایرانی در این حوزه را کاملاً مرتفع کند.
محصول حاضر توانایی رقابت با برترینهای بازار داخلی و بسیاری محصولات مشابه خارجی را دارد. حفظ امنیت دارایی و اطلاعات کاربران همواره جزء دغدغههای اصلی مجموعه ما بوده است. دارایی کاربران نیز در بالاترین سطح امنیت نگهداری میشوند.
الگوگیری از صرافیهای رمزارزی موفق بینالمللی
آنا: آیا محصول تولیدشده شرکت شما دانشبنیان شده و در این باره و سابقه فعالیت و تعامل شرکت با پارک علم و فناوری توضیح دهید.
شاهرخی: بله. از یکسال و نیم قبل تیم صرافی ارزپلاس در محل پارک علم و فناوری استان قم مستقر شدهاند. این پلتفرم سال ۱۴۰۰ موفق به دریافت مجوز دانشبنیان شده است.
با مهیاکردن امکانات موردنیاز کاربران و استفاده از روشهای تبلیغاتی موثر و گسترده، طراحی کمپینهای مختلف تبلیغاتی و ارائه جوایز در قالبهای مختلف در حال شناساندن محصول به افراد و جذب کاربر هستیم. همواره در این پلتفرم هدف ما رفع نیاز کاربران داخلی بوده است؛ بنابراین تمام نیازهای اصلی کاربران این حوزه شناسایی شده و پلتفرم با توجه به این نیازها طراحی و ارتقا پیدا کرده است.
آنا: آیا محصول تولیدشده فقط برای قشر خاصی از جامعه مفید است و به عبارتی جامعه هدف شما چه کسانی هستند؟
شاهرخی: خیر. همانطور که گفته شد علاوه بر کسب و کارهایی که برای تبادلات مالی خود از رمزارزها استفاده میکنند، همه افراد دیگر جامعه میتوانند با صرف مقداری زمان برای آموزش در زمینه این حوزه از نوسانات این بازار مانند بازارهای مالی داخلی و خارجی دیگر کسب سود و درآمد داشته باشند.
اکنون براساس تخمینها ۱۲ میلیون نفر در ایران وارد حوزه رمزارزها شدهاند که با توجه به محبوبیت این بازار، سالهای آینده این آمار بسیار بیشتر خواهد بود.
آنا: نواقص و کمبودها در راه تجاریسازی محصولات فناور و دانشبنیان را بیان کنید.
شاهرخی: اکنون حمایتهای مالی و پشتیبانی از کسب و کارها از مهمترین عوامل است. در مورد کسب و کار ما نیز بهدلیل نبودن قوانین مشخص و شفاف در حوزه رمزارزها، در بسیاری از موارد چالشها و عدم حمایت برای تمام کسب و کارهای فعال در این حوزه ایجاد میشود که صرافی رمزارزی ارزپلاس نیز از این موارد مستثنی نیست.
آنا: بحران کرونا چه تأثیری در فعالیت شما داشته و آیا در زمینه مقابله با کرونا هم محصول یا خدماتی داشتهاید؟
شاهرخی: ابتدای همهگیری کرونا تمام بازارهای مالی بینالمللی تحت تأثیر این موضوع دچار ریزش و افت شدید شدند که طبیعتاً بر میزان عرضه و تقاضا و در نتیجه کل کسب و کار ما نیز تأثیرگذار بود؛ اما به مرور و بعد از گذشت مدتی از این موضوع اوضاع بهتر شد و بسیاری از افرادی که به دلیل تعطیلی کسب و کارها در خانه بودند به معاملهگری در بازارهای مالی داخلی و رمزارزها روی آوردند.
آنا: آیا حمایت لازم را از سوی مراکز و نهادهای مربوط داشتهاید؟ انتظارتان از مسئولان چیست؟
شاهرخی: خیر. تاکنون به شکلی که مورد انتظار ما بوده است، حمایتها از ما بهعنوان یک شرکت دانشبنیان با ظرفیت اشتغال ۴۰ نفر که تا یکسال آینده به ۶۰ نفر خواهد رسید، بسیار کم بوده است. بروکراسی اداری پیچیده، نبود قوانین مدون برای پلتفرمهای تبادل و بسیاری موارد دیگر، مشکلاتی است که شرکتهای دانشبنیان با آنها دست و پنجه نرم میکنند.
اگر تقویت اقتصاد دانشبنیان در دستور کار دولت است، حتماً نیاز هست که مشکلات شرکتهای دانشبنیان دقیقتر بررسی شود و با توجه به نیازهای این شرکتها، سیاستهایی در پیش گرفته شود که این موانع رفع شود.
نخستین انتظار از مسئولان تدوین قانون مشخص و دقیق با استفاده و مشورت متخصصان این حوزه در دستور کار بانک مرکزی قرار گیرد. تغییر قوانین حاکم بر کشور ازجمله قوانین مالیاتی هم بارها موجب مشکلاتی برای ما و مجموعههای مشابه شده است.
مشکل دیگر اینکه کسب و کارهای دانشبنیان بهخصوص در این حوزه با سرعت زیادی در حال پیشرفت و تغییر هستند، در حالی که قوانین، مجوزها و روال صدور مجوزهای دولتی و صنفی بسیار کند و راکد است. ما برای دریافت یک مجوز ساده از هر ارگانی باید ماهها زمان و هزینه صرف کنیم.
بسیاری موارد بوده که بعد از گذشت زمان، مجوز مربوطه ارزش خود را از دست داده است، بهعنوان مثال میشود کارگروهی در استانها تشکیل شود که توانایی پیگیری امور در همه سطوح در کشور را داشته باشد.
این کارگروه به پیگیری دقیق نیازهای کسب و کارهای دانشبنیان مبادرت ورزد و این شرکتها را همیاری کند تا مشکلات عدیده آنها کمتر شده و بتوانند به حیات خود ادامه دهند.
آنا: و سخن پایانی...
شاهرخی: اقتصاد آینده جهان اقتصاد بلاکچین یا زنجیره بلوکی است. ورود به حوزه بلاکچین در اقتصاد برای ایران که همواره تحت تحریمهای شدید بوده است، بسیار حیاتی است. شرکتهای دانشبنیان بهترین محل برای پیشرفت دانش کشور هستند و میتوانند موجب پیشرفت اقتصاد و دانش کشور شوند.
با توجه به این موارد ابتدا باید هرچه سریعتر قوانین دقیق درباره پلتفرمهای تبادل در بانک مرکزی با مشورت اهل فن تدوین شود. دوم اینکه شرکتهای دانشبنیان و کسب و کارهای مبتنی بر دنیای وب نیاز به ثبات اقتصادی دارند. مشکلات فراوانی که این شرکتها با آن دست و پنجه نرم میکنند، بسیار زیاد است.
در حوزه تبادل که حوزه جدیدی است، این مشکلات بسیار بیشتر است. رفع این نیازها و مشکلات شرکتهای دانشبنیان در دستور کار قرار گیرد.
گفتوگو از حسین غمخوار سرایدشتی
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/