صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۶ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۱

معرفی ۴ مکمل‌ خوراکی جدید برای آبزیان توسط محققان ایرانی

مکمل‌های خوراکی جدیدی برای بهبود رشد و سلامت صنعت تولید خوراک آبزیان توسط محققان ایرانی معرفی شد.
کد خبر : 804728

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، براساس یافته‌های پژوهشگران گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، چهار مکمل خوراکی جدید برای بهبود رشد و سلامتی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان و تاسماهی سیبری به صنعت تولید خوراک آبزیان معرفی شد.

این تحقیقات توسط مهدی شمسایی مهرجان و سید پژمان حسینی شکرابی با همکاری مشترک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، شرکت چندملیتی EVONIK دگوسا (بزرگترین شرکت تولید و تحقیق در زمینه آمینواسید در جهان)، شرکت تولید خوراک آبزیان کیمیاگران تغذیه و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران انجام شده است.

مهدی شمسایی مهرجان درباره این پژوهش گفت: طی این تحقیقات، آثار چند محصول گیاهی بر رشد، بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی و تقویت سیستم ایمنی ذاتی ماهی‌های آزمایشی، بررسی شد و نتایج نشان داد که استفاده از این مواد ارزان قیمت در جیره، می‌تواند طول دوره پرورش ماهی‌ها را بیش از ۵۰ درصد و ریسک مرگ و میر آن‌ها را در مواجه با برخی عوامل بیماری‌زا تا حدود ۷۰ درصد کاهش دهد.

وی با بیان این مطلب که دستاورد قابل توجه این نتایج برای صنعت آبزی‌پروری، کاهش چشمگیر و همزمان طول دوره پرورش ماهی و مصرف آب است، ادامه داد: با توجه به خشکسالی‌های پی در پی کشورمان در سال‌های اخیر و نیاز قابل توجه صنعت آبزی پروری به آب، استفاده از چنین مکمل‌هایی در تغذیه آبزیان می‌تواند از طریق کاهش طول دوره آبزی پروری، هدر رفتن آب شیرین را به طور قابل ملاحظه‌ای در این صنعت کاهش دهد.

عضو هیئت علمی واحد علوم و تحقیقات، افزود: این پژوهش منجر به استخراج و چاپ ۵ مقاله در مجلات معتبری همچون Aquaculture و Fish and shellfish immunology شده است.

به گفته وی از ویژگی‌های بارز این پژوهش می‌توان همکاری تنگاتنگ دانشگاه با بخش‌های خصوصی، دولتی و موسسات بین المللی و همچنین کاربردی شدن محصولات ناشی از این پژوهش‌ها توسط یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خوراک آبزیان کشور یعنی شرکت کیمیاگران تغذیه را ذکر کرد.

انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر