شارژ کامپیوتر با امواج رادیویی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Popsci، قدرت یک محدودیت محسوب میشود و زمانی که وسیلهای برقی تولید میشود، باید راهی برای استفاده از انرژی تولیدشده از آن پیدا کرد. راحتترین راه نیز محدود کردن دستگاه به کابل برق یا استفاده از باتری است که آن هم عمر کوتاهی دارد. اما اگر یک مهندس معمار بخواهد حسگرهایی را داخل تونل یا یک پل تعبیه کند تا از طریق آنها، فشار واردشده را طی یک دهه مورد ارزیابی قرار دهد، به سیستم پیچیده سیمکشی در حسگرها یا جایگزینی آنها با باتریها نیاز دارد.
«پلاتفرم دریافت و تشخیص بیسیم» نوعی کامپیوتر بیسیم با قابلیت برنامهریزی است که نیروی مورد نیاز خود را از امواج رادیویی دریافت می کند. این سیستم نیز مانند تشخیص فرکانس رادیویی عمل میکند.
در واقع، در این پلاتفرم، یک انتقالدهنده سیگنالهایی را ارسال میکند و امواج رادیویی باعث روشن شدن کامپیوتر میشوند و سیگنالی را در واکنش به سیگنال اول ارسال میکند.
این سیستم را گروهی از محققان دانشگاه فناوری «دلفت» هلند و دانشگاه واشنگتن با همکار هم ابداع کردهاند. با قدرت این کامپیوتر بیسیم میتوان حسگرها را تا حد متوسط شارژ کرد و نتایج به دستآمده را به ثبت رساند.
محققان تاکنون دستگاههای دیگری نیز به منظور مدیریت و مهار امواج رادیویی ابداع کردهاند اما «پلاتفرم دریافت و تشخیص بیسیم» در میان آنها پیشگام است. این دستگاه با بلوتوث و با کمترین مصرف انرژی کار میکند و کاربران بیشتر از بلندگو و هدفون بیسیم آن استفاده میکنند.
محققات تحقیق روی این پروژه را از سال 2006 آغاز کردند. این سیستم هنوز در ابتدای راه قرار دارد و محققان اعلام کردهاند که این پلاتفرم در آیندهای نزدیک به بخش مهمی از سازه ساختمان به شمار میرود به طوریکه با قرار دادن مانیتورهایی در اطراف ساختمان، میتوان در هر زمانی محیط زندگی خود را تحت کنترل بگیرید.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/