فرآیند پذیرش در آزمون دستیاری رشته پزشکی/ «پشتکار» و «ممارست در یادگیری» ۲ مؤلفه برای موفقیت
فربد نوربینی دانشجوی برتر رشته پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در آزمون دستیاری و المپیاد کشوری در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در شاهرود، فرآیند پذیرش در این آزمون را تشریح و بیان کرد: بعد از پایان درس دانشجویان پزشکی، دختران باید طرح بگذرانند و پسران نیز طرح یا سربازی را بگذرانند؛ اما یکسری آییننامههایی وجود دارد که دانشجویان قبل از گذراندن طرح یا سربازی در دوران تحصیلشان اجازه دارند تا در دوره دستیاری شرکت کنند.
وی ادامه داد: به این آییننامهها استریتی میگویند و چند حالت دارد. یکی از حالتها به صورت رینگ استریت است و در مورد دانشجویان متأهل کاربرد دارد که میتوانند در دوره تحصیل در آزمون شرکت کنند. دیگری کسب دو و نیم درصد برتر کشوری در آزمونهای جامع علوم پایه یا پیش کارورزی توسط دانشجو است که او را مجاز به شرکت در آزمون دستیاری میکند و دیگر اینکه کسانی که جزء سه درصد اول معدل در دانشگاه محل تحصیل باشند نیز شامل حال این قانون میشوند.
دانشجوی برتر آزمون دستیاری و المپیاد کشوری بیان کرد: این فرایند در دانشگاه آزاد اسلامی هم به این صورت است که در کل واحدهای دانشگاهی که دانشجوی پزشکی میپذیرند و یا سایر واحدهایی از این دست، دانشجویان را به لحاظ معدل مقایسه میکنند که سه درصد اول آنان استریت محسوب میشوند و میتوانند امتحان بدهند.
نوربینی یادآور شد: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود دو و نیم درصد اول پرنترنی دو نفر به نامهای حمیدرضا اسفندیاری با رتبه ۹۹ کشوری پرنترنی و این جانب رتبه هفتم کشوری در پرنترنی بودیم که توانستیم از این قانون استفاده کنیم و استریت شویم و بتوانیم در آزمون دستیاری شرکت کنیم.
وی درباره سیستم معدل برای ورود به آزمون دستیاری توضیح داد: در مورد سیستم معدل برای احراز شرایط استریت در واقع یک تا سه درصد یعنی یک درصد اول، یک دوم و یک درصد سوم از کل واحدهای دانشگاهی که دانشجوی پزشکی میگیرند، معرفی شدند که این جانب، حمیدرضا اسفندیاری، سیدامیر حسینی و آراد زیدنورمحمدی، چهار نفر از واحد شاهرود بودیم.
دانشجوی برتر رشته پزشکی افزود: شرط دیگر، رینگ استریتی یا همان ازدواج است که نیلوفرالسادات طباطباییان با همین آیتم توانست در آزمون شرکت کند و در مجموع پنج نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد شاهرود توانستند در آزمون دستیاری شرکت کنند که همگی دارای رتبههای زیر هزار بودند.
نوربینی درباره نفرات برتر المپیاد پزشکی هم تشریح کرد: المپیاد دانشجویان پزشکی در ۶ حیطه برگزار میشود که یکی از این حیطهها -که سختترین آن نیز محسوب میشود و تمایل دانشجویان پزشکی به آن بیشتر از بقیه است که بتوانند وارد این حیطه بشوند- استدلال بالینی است.
وی با بیان اینکه در دوره سیزدهم سه نفر از دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد شاهرود در حیطه استدلال بالینی پذیرفته و جزء ۹۰ نفر اول شدند به آنا گفت: در المپیاد دانشجویان پزشکی از ۹۰ نفر به ۲۰ نفر مدال میدهند و به ۲۰ نفر هم دیپلم افتخار. امسال از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد شاهرود سه نفر معرفی و غربالگری قبول شدند و شهریور در مرحله دوم شرکت میکنند.
دانشجوی برتر رشته پزشکی در آزمون دستیاری و المپیاد کشوری عوامل موفقیت خود را تشریح و بیان کرد: پشتکار و ممارست در یادگیری باعث موفقیتم شد و اکنون مهمترین توصیهام به دانشجویان، هدفگذاری مناسب و باور به توانایی هایشان است، موضوعی که سعی میکنم مرتب به دانشجویان ترمهای پایینتر یادآوری کنم.
این دانشجوی موفق در پاسخ به این پرسش که چه چیز باعث شد رشته پزشکی را انتخاب کنید و در این رشته ادامه تحصیل بدهید، اظهار کرد: از کودکی بسیار علاقهمند بودم، حتی یادم هست در دوران دبستان پایان مشقهایم امضا میکردم و مینوشتم «دکتر فربد نوربینی».مسیر رسیدن به درآمد هم در رشته پزشکی آنقدر طولانی است که بعید میدانم کسی صرف مادیات بخواهد وارد این رشته شود؛ زیرا برای رسیدن به درآمد راههای سادهتری نیز وجود دارد.
نوربینی در ارزیابی خود از سطح آموزش رشتههای پزشکی و پیراپزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود گفت: آموزش گروه پزشکی ما اگرچه با چالشهایی مواجه است؛ اما استادان برای علم آموزی دانشجویان از اکثریت توان خود استفاده میکنند. امیدواریم شرایط خدمت فارغالتحصیلان به منظور انجام فعالیتهای پزشکی در مجموعه پزشکی دانشگاه برای مدتی مهیا شود.
گفتوگو: سیدامیررضا حسینینژاد
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/