صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۸ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۱
خاکسار:

کاهش سرمایه‌گذاری در مراکز رشد واحدهای فناور آسیب‌شناسی شود

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: به اندازه کافی در مرکز رشد واحدهای فناور سرمایه‌گذاری نداشته‌ایم به همین دلیل نباید توقع خروجی داشته باشیم و این موضوع باید آسیب‌شناسی شود.
کد خبر : 803670

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از مشهد، جلیل خاکسار در جلسه مشترک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی اظهار کرد: در حوزه توسعه و مدیریت منابع سعی بر این بوده که نگاهمان را عوض کنیم و به سمت تحول برویم؛ چراکه به اندازه کافی سرمایه‌گذاری در مرکز رشد نداشته‌ایم به همین دلیل نباید توقع خروجی داشته باشیم که این موضوع باید آسیب‌شناسی شود.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد افزود: باید مشخص شود که آیا در مرکز رشد واحدهای فناور به دنبال درآمد جاری هستیم یا منافع آتی برای ما مهم است؟ نگاه این بوده که باید بازنگری در مرکز رشد اتفاق بیفتد و مدل همکاری با شرکت‌ها تغییر پیدا کند و شرکت‌هایی را وارد قرارداد کنیم که مشارکتی کار کنند و از ظرفیت‌ها، امکانات و خدمات صندوق پژوهش استان نیز استفاده کنیم.

لازمه تغییر نگاه، تغییر سبک و شیوه است

محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی نیز لازمه تغییر نگاه را تغییر سبک و شیوه دانست و عنوان کرد: اگر تغییر در روش‌ها داشته باشیم نگاه هم تغییر می‌کند. نگاه به مرکز رشد و سرای نوآوری، نگاه حمایتی است. این آمادگی را داریم مرکز رشد هرچقدر درآمد داشته باشد برای خودش هزینه کند.

نگاه حمایتی دانشگاه به مراکز رشد و سراها

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز با بیان اینکه مطابق شرایط جدید سازمان مرکزی مراکز رشد در زیرمجموعه سرا‌های نوآوری قرار خواهند گرفت، گفت: به لحاظ ساختاری، مرکز رشد بخشی از سرای نوآوری بوده و این نگاه سازمانی است. باید ساختار خودمان را اصلاح کنیم. ابتدا باید ۷۰ درصد هزینه کنیم بعد توقع درآمد داشته باشیم. مرکز رشد کار حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان را انجام دهد و سرای نوآوری به کار تجاری‌سازی بپردازد و دانشگاه نیز نگاه حمایتی از این مراکز داشته باشد.

جواد بهارآرا اضافه کرد: دانشگاه‌ها برای رشد و ارتقای خود و رسیدن به نسل چهارم و کارآفرین، لازم است کتابخانه، مراکز رشد و مراکز تحقیقاتی داشته باشند؛ اما نه با نگاه درآمدزایی. درباره قرارداد‌ها نیز پیشنهاد می‌شود کمیته‌ای تشکیل شود تا بتوانیم آنها را به نفع دانشگاه اصلاح کنیم.

داود تفضلی معاون پشتیبانی پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز با اعلام آمادگی حمایت این پارک از مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان، بر توسعه مراکز رشد با نگاه برنامه‌ریزی بلندمدت برای این مراکز تأکید کرد.

کسب رتبه برتر توسط مرکز رشد واحد مشهد

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد نیز گزارشی از فعالیت‌های مرکز رشد در یک سال گذشته را ارائه و با اشاره به پراکنش فضا‌های علم و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در شهر بیان کرد: مرکز رشد این واحد دانشگاهی در دو سال گذشته سطح یک مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی کشور را به خود اختصاص داده و رتبه‌بندی مرکز رشد واحد مشهد بین ۱۹ دانشگاه سطح کشور، رتبه چهار بوده که در این باره رتبه‌بندی خودمان را در چند سال گذشته حفظ کردیم.

جاوید نوبخت ادامه داد: اکنون ۱۴ هسته و ۱۲ واحد فناور در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد فعال هستند که ۴۲ محصول تاکنون ارائه شده و از این تعداد برای ۱۲ محصول مجوز اخذ شده است. ۱۰ استاد و ۲۵ دانشجو در هسته‌ها و واحد‌های فناور این مرکز اکنون همکاری می‌کنند و تاکنون ۲۰ دوره، رویداد و کارگاه تخصصی توسط مرکز رشد این واحد دانشگاهی برگزار شده است.

محمدحسین معطر مدیر سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات، عملکرد و دستاورد‌های این سرا را از زمان تأسیس تاکنون ارائه کرد.

انتهای پیام/۴۱۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر