صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۷ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

تولید محصولات صنعتی برای جلوگیری از اتلاف انرژی/ از انقلاب در صنعت آب تا کاربرد در فولاد و صنایع سنگین

مدیر عامل یک شرکت دانش‌بنیان صنعتی با تشریح و معرفی محصولات تولیدشده در این شرکت، کاربرد این محصولات را جلوگیری از اتلاف انرژی و رفع نیازهای صنعت فولاد نام برد.
کد خبر : 802542

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ شرکت پژوهشی صنعتی آبریزان با برند تجاری میتره با هدف کمک به شکوفایی صنایع و در راستای جلوگیری از اتلاف انرژی‌های کشور و به تبع آن رشد اقتصادی بیشتر در پارک علم و فناوری شیراز و مرکز رشد فرآورده‌های دارویی و بیولوژیکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مقام یکی از برترین شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت‌های خود را ادامه داده و در تولید فناوری‌های مرتبط پیشتاز است.

ازجمله مهم‌ترین اختراعات و تولیدات این شرکت انواع محلول رسوب‌بردار، انواع ضدرسوب و ضدخوردگی، انواع آنتی بایوفولینگ و آنتی اسکالانت و دی‌اسکلرهای خاص، محلول رسوب‌بردار با پایه ترکیبات خنثی ویژه دیگ‌های بخار فشار بالا و … است.

محصولات صنعتی شرکت عبارتند از محلول‌های رسوب‌بردار، محلول‌های ضدرسوب و ضدخوردگی، محلول‌های ضدآلاینده‌های زیست‌محیطی، محلول‌های تخی ضدیخ، منعقدکننده‌ها، محلول‌های ویژه کشتی، محلول‌های ویژه خودرو، آنتی‌اسکالانت‌ها. این شرکت در زمینه تولید محصولات صنایع نفت، گاز و پتروشیمی هم فعالیت می‌کند. این محصولات را محلول‌های ویژه برج‌های خنک‌کننده، محلول‌های ویژه مبدل‌ها، محلول‌های ویژه آبشیرین‌کن‌های چندمرحله‌ای، محلول‌های ویژه دستگاه‌های R.O و موادشیمیایی تصفیه آب و پساب صنعتی تشکیل می‌دهند.

یکی از محصولات شیمیایی تولید شده محلول رسوب‌‌بردار بوده که رقیب بلامنازع انواع روش‌های فیزیکی و شیمیایی رسوب‌برداری است. این محلول روش ایمنی است که خطر اسید و هزینه روش‌های شیمیایی و فیزیکی را ندارد؛ چراکه در زمان کار سیستم می‌توانید از آن استفاده کنید. مشکل خوردگی آن کمتر بوده و خوردگی میتره کنترل شده و دوست‌دار محیط زیست است.

محلول رسوب‌‌بردار به جنگ رسوباتی می‌رود که در تأسیسات مختلف تشکیل می‌شود؛ رسوبات ترکیبات کربناتی و سولفاتی هستند که با توجه به سختی آب مورد استفاده در سیستم‌های حرارتی و برودتی، تشکیل می‌شوند، بر اثر حرارت و یا کاهش دما و یا نوسانات دمایی که اتفاق می‌افتد املاحی مانند سولفات‌های کلسیم و منیزم و کربنات‌ها  رسوب می‌کنند.؛ بنابراین محلول رسوب‌‌بردار با رسوب‌برداری از کم شدن قطر لوله‌ها به‌دلیل وجود رسوب جلوگیری کرده و در نتیجه در انتقال حرارت به‌دلیل کاهش حجم جریان آب اختلال ایجاد نمی‌شود، همچنین در دیگ‌های بخار سبب افزایش نرخ گرما می‌شود.

خبرگزاری آنا به عنوان دیده‌بان علم، فناوری و نوآوری به منظور کمک به رشد و توسعه عرصه علم و فناوری کشور و در راستای معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان، زمینه فعالیت‌، تولید و دستاوردهای علمی آنها گفت‌وگویی را با محمدهادی شعله، مخترع، محقق و مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان آبریزان ترتیب داده است تا جزئیات فعالیت این شرکت را بررسی کند.

محصولات پرکاربرد صنعتی؛ از محلول رسوب‌بردار تا ضدآلاینده زیست‌محیطی

آنا: ابتدا شرکت صنعتی خودتان و محصولات کاربردی و تولیدی آن را معرفی کنید. 

شعله: شرکت پژوهشی صنعتی در راستای کمک و شکوفایی صنایع کشور و جلوگیری از اتلاف انرژی با همکاری گروهی از محققان و مخترعان فعالیت خود را از سال ۱۳۷۹ با تولید محصولات شیمیایی آغاز کرد.

این شرکت دانش‌بنیان با اختراع و تولید محلول‌های رسوب‌بردار، ضد رسوب و ضد خوردگی و تولید انواع آنتی بایونولینگ و آنتی اسکالانت و ... در کارخانجات بزرگ صنعتی و موتورخانه‌های صنایع سنگین ازجمله صنعت فولاد کاربرد مؤثر دارد.

شرکت پژوهشی صنعتی محصولات متنوع و پرکاربردی تولید می‌کند که می‌توان محلول‌های ویژه رسوب‌بردار، ضد رسوب و ضد خوردگی، محلول‌های تصفیه آب و محلول‌های آبشیرین‌کن، محلول‌های ضدآلاینده زیست‌محیطی و کیت‌های اندازه‌گیری قلیایی و محلول‌های ضدعفونی‌کننده اتاق عمل و ده‌ها محصول دیگر را ذکر کرد.

یکی از دغدغه‌های ما در شرکت تحول در نحوه نگهداری از تأسیسات و کاهش استهلاک بر اثر خوردگی و رسوب ایجادشده در صنایع است که با ابداع و تولید محلول‌های ویژه در این شرکت کمک بسیار بزرگی به صنایع و کارخانجات شده و با برگزاری همایش و سمینارهای عمومی و تخصصی در پی آگاه‌سازی، صاحبان صنایع و مدیران فنی و کارشناسان بوده‌ایم.

آنا: با توجه به حجم بالای محصولات تولیدی به‌عنوان نمونه محلول رسوب‌‌بردار ویژه آبشیرین‌کن‌های چندمرحله‌ای چه مزایایی دارد؟

شعله: استفاده از رسوب‌بردار‌های غیراسیدی با پایه ترکیبات فسفاته درمواردی استفاده می‌شود که حساسیت بالا باشد و از نظر خوردگی سیستم در شرایط مطلوبی نباشد؛ بنابراین نیاز است که از محلولی با ایمنی بالا استفاده شود یا اگر رسوب در سیستم کم باشد، موارد مشابه پیشنهاد می‌شود.

محلول Mitreh ۱۱۵۸ با خواص ویژه در مدت زمان طولانی‌تری نسبت به محلول‌های Mitreh ۸۳۳ و Mitreh ۰۱۵۱ و درحین کار سیستم رسوب‌های ایجاد شده در سیستم را در درون آب حل می‌کنند.
این محلول نه‌تنها هیچ گونه خوردگی ایجاد نمی‌کند؛ بلکه یک corrosion inhibitor نیز است و از سیستم در برابر خوردگی محافظت می‌کند.

برای حذف رسوب‌های ایجاد شده در آبشیرینکن‌های چند مرحله‌ای با توجه به آنالیز آب خوراک و میزان رسوب تشکیل شده در سیستم، دُز مصرف محلول متفاوت و درمواردی نیاز به شوک اولیه دارد. آنالیز آب سیستم و نمونه رسوب تشکیل شده در تأسیسات، برآورد مقدار تقریبی رسوب موجود در تأسیسات، حجم آب میکاپ در طول شبانه‌روز و جنس آلیاژهای بخش‌های مختلف سیستم قبل از انجام عملیات رسوب‌برداری الزامی است.

تعیین نیازمندی‌های صنعت کشور و رفع آن

آنا: با توجه به شیوع ویروس کرونا کدام‌ یک از محصولات شما قابلیت ضدعفونی کردن محیط را دارد؟

شعله: دیگ‌های بخار فشار بالا این قابلیت را داشته و معمولاً دارای آب تغذیه با کیفیت بالا بوده و در ضدعفونی کردن خاک نیز بسیار مناسب است. استفاده از آب عاری از کاتیون و آنیون، دیگ‌ها را مستعد به خوردگی کرده‌اند؛ البته آب با کیفیت بالا نیز دارای مقادیری هرچند ناچیز، ترکیبات قابل ترسیب(افزودن مواد شیمیایی برای تغییر حالت مواد جامد محلول برای تسهیل جداسازی) است که در نتیجه تبخیر آب در دیگ باقی می‌مانند و روی جداره‌ها رسوب می‌کنند.

از معایب وجود این گونه رسوب‌ها ایجاد خوردگی زیر رسوبی، عدم انتقال حرارت کافی و مصرف بیشتر انرژی است. بهترین راه برای محافظت از دیگ‌های بخار فشار بالا استفاده از محلول Mitreh ۱۱۶۷ است که با تزریق این محلول به آب تغذیه این گونه دیگ‌ها، علاوه بر حذف رسوب‌ها از جداره دیگ، به‌دلیل خنثی بودن این محلول از ایجاد خوردگی در سیستم جلوگیری می‌شود.

از مزایای دیگرMitreh ۱۱۶۷ قابلیت رسوب‌برداری از دیگ در حین کار است. از سویی برای حذف رسوب‌های تشکیل شده در دیگ‌های بخار فشار بالا بسته به میزان رسوب موجود در سیستم حجم مصرف محلول متفاوت است.

آنالیز آب سیستم و نمونه رسوب تشکیل شده در تأسیسات، برآورد مقدار تقریبی رسوب موجود در تأسیسات، حجم آب میکاپ در طول شبانه‌روز و جنس آلیاژهای بخش‌های مختلف سیستم قبل از انجام عملیات رسوب‌برداری نیاز است.

آنا: در حوزه شیمی، نفت، آب و فاضلاب دارای تیم تخصصی هستید؟

شعله: دقیقاً. وجود آزمایشگاه‌های بزرگ، مجهز، بسیار پیشرفته و ارتباط مؤثر با پارک علم و فناوری تهران و شیراز و مراکز رشد فرآورده‌های دارویی و بیولوژیکی دانشگاه علوم و پزشکی شیراز، این شرکت را به‌عنوان یکی از برترین شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی می‌کند.

آنا: اختراعات، موفقیت‌ها و دستاوردهای شرکت دانش‌بنیان چه بوده است؟

شعله: آبریزان دارای گواهینامه‌های ملی و بین‌المللی معتبری بوده که تأییدکننده کیفیت محصولات ما در داخل و خارج است. گواهینامه استاندارد از ایران و بسیاری از کشورهای اروپایی و حضور در جشنواره‌ها و همایش‌های معتبر و کسب صدها مقام و عنوان برتر فقط گوشه‌ای از دستاوردهای شرکت بوده و سال ۱۳۸۵ موفق به اختراع و ثبت محلول بی‌نظیر میتره شد که این محلول را می‌توان انقلابی در صنعت آب دانست‌.

آنا: شرکت پژوهشی صنعتی چه نیازی از نیازهای جامعه را برطرف می‌کند و انتظار شما از مسئولان چیست؟

شعله: شرکت پژوهشی صنعتی در شهرک صنعتی شهرستان بیضا واقع شده و اکنون صدها کارشناس مجرب و متخصص در آن فعالیت می‌کنند و تلاش می‌کنیم در راستای تعیین نیازمندی‌های صنعت کشور و برآورده کردن ارتقای سطح کیفیت و بهبود مستمر مدیریت کیفیت گام برداریم.

هرچند کشور ما دچار تحریم‌های ظالمانه دشمنان است؛ اما حمایت جدی و مؤثری از سوی دولت و مسئولان از شرکت آبریزان صورت نگرفته، در حالی که انتظار داریم دولت با حمایت خود به‌خصوص در خارج از مرزهای کشور در صادرات و معرفی محصولات به ما یاری رساند که این مهم می‌تواند نقش بسیار بزرگی در توسعه شرکت ایفا کند.

آنا: برای رشد و شکوفایی مراکز رشد دانشگاهی چه پیشنهادی دارید؟

شعله: راه رشد و شکوفایی مراکز رشد دانشگاه در ارتباط مستقیم و واقعی با صنعت نهفته است و دانشجویان، استادان، فارغ‌التحصیلان و فعالان مراکز علمی باید با صنعت ارتباط مستقیم و البته واقعی و مستمر و تخصصی داشته باشند، چراکه صنعتگران به علم نیاز دارند و دانشگاهیان به تجربه که برای این مهم ، تشکیل کارگروه‌های تخصصی و مستمر بهترین پیشنهاد است.

گفت‌وگو: مهدی خانی

انتهای پیام/۴۰۷۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر