صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۱
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

روایت متفاوت دوران اسارت از زبان سردار آزاده/ اسیری که به جرم قرائت زیارت عاشورا شلاق خورد

سردار آزاده جبهه را جنگ سخت و اسارت را جنگ نرم عنوان کرد و گفت: در اسارت تمام منفذ‌های نفوذ دشمن بسته و بستر ایمانی و اعتقادی ایجاد شد.
کد خبر : 802524

سردار آزاده میکاییل فرج‌پور کردآسیابی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قائم‌شهر به مناسبت 26 مرداد سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی از نحوه اسارت و آزادی خود گفت و بیان کرد: سال ۱۳۶۳ در عملیات گشت شناسایی توسط دشمن کمین خورده و اسیر شدیم و تعدادی از رزمندگان در این عملیات به درجه شهادت نائل شدند.

وی که بعد از ۶ سال اسارت، سال ۱۳۶۹ آزاد و به میهن اسلامی بازگشته است، گفت: روایت اسارت، روایت حضور اقشار و لایه‌های مختلف اجتماعی بوده که هر کدام اثر، کارکرد‌های خاص و سبک زندگی خود را بر فضای اسارت داشتند.

فرج‌پور ادامه داد: در جریان اسارت، زندگی جاری بود و در ۶ سالی که در اسارت بودم، خاطرات جذاب و اتفاقات تلخ و شیرین زیادی دارم، یکی از خاطرات که همیشه به یادش هستم قرائت زیارت عاشورا توسط یکی از اسراست. دشمن در اسارت زیارت عاشورا را یک دعای سیاسی می‌دانست؛ اما یکی از اسرا به نام شعبان حسین‌زاده هر روز صبح بعد از نماز صبح زیر پتو این دعا را قرائت می‌کرد تا اینکه یک روز سرباز نگهبان متوجه شد و در انظار عمومی او را شلاق زدند و تمام سلول‌های بدنش منهدم شد و دو ماه بعد از اسارت به شهادت رسید.

سردار آزاده با بیان اینکه بچه‌ها همه‌جوره در اسارت مقاومت کردند و ایمان آنان مانع از هر تهاجمی بود، اضافه کرد: این ایمان به همنوعان کمک و از آنان دستگیری کرد. ایمانی که انسجام و ید واحدی ایجاد کرد تا دشمن نتواند سوء استفاده کند.

نویسنده کتاب یوحنا (خاطرات جنگ و اسارت) جبهه را جنگ سخت و اسارت را جنگ نرم عنوان کرد و گفت: در اسارت تمام منفذ‌های نفوذ دشمن بسته و بستر ایمانی و اعتقادی ایجاد شد. ایمان و اخلاص آزادگان باعث می‌شد تا یکایک اسرا از خدمات مختلف یکدیگر استفاده کنند. ایمان و حفظ ارزش‌های دینی از مؤلفه‌های دوام اسرا در اسارت بود که اگر ایمان و اراده بالای قلبی نبود، قطعاً اسرا می‌باختند.

فرج‌پور، حجت الاسلام ابوترابی را طلیعه‌دار تبلور ایمان معرفی کرد و گفت: او صدفی بود که ذخایر انقلاب اسلامی در قلبش بود و متأسفانه رسانه‌ها دیر به سراغش رفتند. ابوترابی با تأکید بر ارزش‌های اخلاقی، اسارت را برای اسیر به عنوان اجتماع واحد دینی درست هدایت کرد.

این آزاده دفاع مقدس گفت: دانشگاه باید رابطه بین موضوع ارزش و مصداق ارزش را نزدیک‌تر کند تا جوانان لمس کنند؛ زیرا با ارزش‌های جامعه فاصله گرفته‌اند. جوانان دل و ذهن پاکی دارند و می‌توانند با سخنان خوب جذب شوند. در قبال آنان وظیفه داریم تا تمام حقایق‌ را برملا کنیم.

به گزارش آنا، مهرداد زارع‌نژاد سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر در ویژه برنامه روایت آزادگی با حضور سردار آزاده میکاییل فرج‌پور کردآسیابی از این آزاده سرافراز به مناسبت روز ورود آزادگان به میهن اسلامی تجلیل کرد.

گفت‌وگو: عطیه آرام

انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

برچسب ها: اسارت دفاع مقدس
ارسال نظر