صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۹ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۱

ائتلاف سعودی حدود ۱۰ میلیارد دلار نفت یمن را غارت کرد

وزیر نفت دولت نجات ملی یمن آماری منتشر کرد که نشان می‌دهد ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی از سال ۲۰۱۸ تا به امروز، میلیارد‌ها دلار نفت یمن را غارت کرده است.
کد خبر : 802519

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «احمد دارس» وزیر نفت دولت نجات ملی یمن شامگاه شنبه خبر داد که از سال ۲۰۱۸ تا جولای سال جاری میلادی، بالغ بر ۱۳۰ میلیون و ۴۱ هزار و ۵۰۰ بشکه نفت این کشور غارت شده است.

دارس به شبکه خبری المسیره گفت: ارزش پولی نفت غارت شده یمن توسط ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی، فقط از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۹ میلیارد و ۴۹۰ میلیون و ۶۳۹ هزار و ۴۱۵ دلار برآورد شده است.

وی ادامه داد: آنچه فقط در سال ۲۰۱۸ غارت شد، از مرز ۱۸ میلیون و ۸۰ هزار بشکه با متوسط قیمت ۷۲ دلار در هر بشکه، به ارزش یک میلیارد و ۳۰۱ میلیون دلار گذشت.

وزیر نفت یمن تصریح کرد: آنچه در سال ۲۰۱۹ غارت شد، بیش از ۲۹ میلیون و ۶۹۲ هزار بشکه به ارزش ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار با متوسط قیمت هر بشکه ۷۷ دلار بود.

دارس در پایان خاطر نشان کرد که ائتلاف سعودی در سال ۲۰۲۱ نیز، ۳۱ میلیون و ۶۲۷ هزار بشکه به قیمت هر بشکه ۴۹ دلار به ارزش ۲ میلیارد و ۲۴ میلیون و ۱۴۹ هزار دلار نفت را از یمن غارت کرده است.

درباره ارقام واقعی حجم صادرات و درآمد نفت خام یمن توسط دولت مستعفی وابسته به عربستان سعودی و تحت حمایت آمریکا، شک و شبهه‌های بسیاری وجود دارد؛ به گونه‌ای که بسیاری از گزارش‌های از غارت مستمر منابع این کشور حکایت دارد.

مرکز موسوم به «المعهد الیمنی لحریه الاعلام» اردیبهشت ماه گذشته با انتشار گزارشی به ابعاد این غارت پرداخت و گزارش داد، در اظهارات رسمی مسئولان دولت مستعفی در طول هفت سال گذشته یا قبل از آن، آماری از میزان واقعی صادرات نفت یمن وجود ندارد؛ صادراتی که به گفته کارشناسان، حتی در اوج درگیری‌های بین دولت مستعفی با دولت نجات ملی یمن متوقف نشد.

به گزارش این مرکز، با وجود صادرات نفت خام یمن به خارج از این کشور، هنوز بحران فرآورده‌های نفتی در داخل یمن به قوت خود باقی است؛ هر چند که محموله‌های حامل فرآورده‌های نفتی تجاری، وارد بندرگاه‌های یمن می‌شود.
انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر