اولیانوف: روسیه هرگز مانعی برای احیای برجام نبوده و نخواهد بود
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در پایتخت اتریش و مذاکرهکننده ارشد این کشور در مذاکرات وین تاکید کرد کشورش هرگز مانعی برای احیای برجام نبوده و نخواهد بود.
این دیپلمات روس در پاسخ به سوالی درباره مشورت با وی در خصوص متن پیشنهادی اتحادیه اروپا پیش از ارائه آن و این که آیا هیأت مذاکرهکننده روسیه در صورت پذیرش ایران، آن را خواهد پذیرفت، گفت: «از "پیشنویس اتحادیه اروپا" اطلاعی ندارم. متن روی میز توسط همه شرکتکنندگان در گفتگوهای وین تهیه شده است. اتحادیه اروپا هشتم اوت تنها چند اصلاحیه در آن ارائه کرد». وی در ادامه تاکید کرد: روسیه هرگز مانعی بر سر راه احیای برجام نبوده و نخواهد بود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) ۲۴ مردادماه در مراسمی، با بیان اینکه تا ۱۲ امشب آخرین جمعبندی خود را به صورت مکتوب به هماهنگکننده اتحادیه اروپا ارائه میدهیم، تصریح کرد: اگر آمریکا انعطاف نشان دهد در روزهای آینده به نقطه توافق میرسیم. آنها از پلان B (طرح جایگزین) صحبت میکنند، ما هم پلان B خودمان را داریم.
بعد از اتمام دور جدید مذاکرات، مقامهای آمریکا و اتحادیه اروپا مدعی شدند که یک «متن نهایی» به همه طرفها ارائه شده که قابل تغییر نخواهد بود و بایستی یا پذیرفته شود و یا شکست مذاکرات اعلام شود. این ادعا از سوی یک مقام وزارت خارجه ایران رد و اعلام شد: «با توجه به ادامه بحثها درباره چند موضوع مهم باقیمانده، هنوز در مرحلهای قرار نداریم که از نهایی شدن متن توافق در وین سخن بگوییم».
این مقام ایرانی افزود: در روزهای گذشته مذاکرات فشردهای در خصوص چند موضوع باقیمانده برای اطمینان از تامین ملاحظات و نگرانیهای کشورمان برگزار شد. در جریان این گفتگوها ما مواضع خود را با طرفهای مقابل به اشتراک گذاشتیم و در برخی موضوعات نیز پیشرفتهای نسبی حاصل شد. بدون تردید اصل اساسی برای ما حراست از حقوق و تأمین منافع ملت ایران است. احقاق این حقوق و تامین منافع و تضمین اجرای پایدار تعهدات طرف مقابل و جلوگیری از تکرار رفتارهای غیرقانونی آمریکا دغدغه جدی تیم مذاکرهکننده است.
جمهوری اسلامی ایران دو مقوله «راستیآزمایی رفع تحریمها» و «اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام» را اصلیترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریمها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبهای که در ازای برخی محدودیتها، نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی میداند و آن را میپذیرد.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/