فراخوان اعطای تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان صنعت برق
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد: به اطلاع شرکتهای فعال در حوزه صنعت برق و اصلاح الگوی مصرف میرساند با توجه به همکاری وزارت نیرو، شرکت توانیر و صندوق نوآوری و شکوفایی، برنامه ویژهای برای حمایت از تولید محصولات (کالا و خدمت) دانشبنیان این گروه شرکتها تدوین شده است.
در این برنامه ویژه، صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری وزارت نیرو و شرکت توانیر برای حمایت از تولید محصولات (کالا و خدمت) دانشبنیان این گروه شرکتها، سر فصلهایی نظیر تکمیل و ارتقاء محصولات دانشبنیان، توسعه زیرساخت تولید محصولات دانشبنیان، تولید محصولات و خدمات دانشبنیان، تحریک تقاضا و توسعه بازار محصولات دانشبنیان و توسعه فعالیتهای شتابدهی و فضای نوآوری را تدوین کرده است.
در ادامه شرح هر یک از این خدمات ذکر شده است:
* تکمیل و ارتقاء محصولات دانش بنیان
شرکتهایی که قصد نمونهسازی صنعتی (تکمیل یا ارتقای اساسی محصول دارای تاییدیه دانشبنیان) یا ظرفیتسازی برای ورود محصول دانش بنیان به بازار از طریق تولید تعداد محدودی از آن را دارند میتوانند جهت تامین هزینههای تحقیقاتی یا تولید در مقیاس محدود شامل نیروی انسانی، مواد اولیه، برونسپاری و تجهیزات ضروری (در مقیاس محدود) از «تسهیلات نمونهسازی» بهرهمند شوند.
شرایط و ویژگیها:
- کارمزد 4% و حداکثر زمان تنفس و بازپرداخت 3 سال
- پرداخت به صورت مرحلهای و متناسب با پیشرفت طرح
- الزام به ارائه طرح (فنی، بازار و مالی) با تکمیل کاربرگ درخواست «تسهیلات نمونهسازی»
* توسعه زیرساخت تولید محصولات دانش بنیان
شرکتهایی که جهت ایجاد ظرفیتهای جدید، افزایش ظرفیت تولید یا کیفیسازی تولید محصولات دانشبنیان نیاز به سرمایهگذاریهای زیرساختی دارند، جهت تامین هزینههای احداث محل تولید (در مقیاس محدود)، خرید تجهیزات و ماشین آلات، تاسیسات، تجهیزات آزمایشگاهی، کنترل کیفی و تجهیزات کمکی تولید، میتوانند درخواست خود را در قالب «تسهیلات تولید صنعتی» در سامانه غزال ثبت کنند.
شرایط و ویژگیها:
- نرخ سود 11% و حداکثر زمان تنفس و بازپرداخت 7 سال
- پرداخت به صورت مرحلهای و متناسب با پیشرفت طرح
- الزام به ارائه طرح (فنی، بازار و مالی) با تکمیل کاربرگ درخواست «تسهیلات تولید صنعتی»
* تولید محصولات و خدمات دانشبنیان
شرکتهایی که مجوزهای لازم برای عرضه محصولات دانش بنیان در بازار را اخذ کردهاند و نیاز به تامین هزینههای جاری تولید و فروش محصول دانشبنیان یا تامین کسری نقدینگی مورد نیاز برای اجرای قراردادهای جاری مربوط به محصولات دانشبنیان دارند، جهت تامین هزینههای مورد نیاز از قبیل نیروی انسانی، مواد اولیه، برونسپاری، اجاره محل و انرژی میتوانند درخواست خود را در قالب «تسهیلات سرمایه در گردش» یا «سهیلات سرمایه در گردش بانکی» در سامانه غزال ثبت کنند.
شرایط و ویژگیها:
- نرخ سود 11% و حداکثر مجموع زمان تنفس و بازپرداخت 2 سال
- پرداخت به صورت مرحلهای و متناسب با پیشرفت طرح
- الزام به ارائه طرح (فنی، بازار و مالی) با تکمیل کاربرگ درخواست «تسهیلات سرمایه در گردش» (درخصوص تسهیلات سرمایه در گردش بانکی نیازی به طرح توجیهی نیست)
* تحریک تقاضا و توسعه بازار محصولات دانش بنیان
توسعه بازار و کمک به فروش محصولات دانش بنیان از طریق تامین بخشی از منابع مورد نیاز خریداران با «تسهیلات لیزینگ (فروش اقساطی)» یا «تسهیلات استصناع (سفارش ساخت)» میسر است. «تسهیلات لیزینگ (فروش اقساطی)» به محصولات دانش بنیانی که مجوزهای لازم را برای عرضه در بازار را اخذ کرده، تولید شده و یا آماده فروش هستند تعلق میگیرد. «تسهیلات استصناع (سفارش ساخت)» به محصولات دانش بنیان که سفارشیساز بوده و مشتری مشخصی دارد و نقدینگی مورد نیاز برای تامین هزینههای جاری ساخت محصول (از قبیل نیرویانسانی، مواد اولیه، برونسپاری، اجاره محل و انرژی) از محل پیش پرداخت مشتری قابل تأمین نیست تعلق میگیرد. در هر دو نوع از تسهیلات، مشتری محصول در صورت فروش اقساطی نسبت به خرید یا سفارش ساخت اقدام خواهد کرد.
شرایط و ویژگیها:
- نرخ سود 10% برای مواردی که شرکت کمتر از 10 میلیارد تومان از این تسهیلات استفاده کرده باشد.
- نرخ سود 14% برای مواردی که شرکت بین 10 تا 20 میلیارد تومان از این تسهیلات استفاده کرده باشد.
- نرخ سود 18% برای سایر موارد
- حداکثر مجموع زمان تنفس و بازپرداخت 3 سال
توجه: برای شرکتهای فعال در حوزه ماشینسازی و محصولات بدون مشابه داخلی، سقف بندهای فوق 10 میلیارد تومان بیشتر میشود.
- پرداخت به صورت یکجا برای «تسهیلات لیزینگ (فروش اقساطی)»
- پرداخت به صورت مرحلهای و متناسب با پیشرفت طرح برای «تسهیلات استصناع (سفارش ساخت)»
* توسعه فعالیتهای شتابدهی و فضای نوآوری
تسهیلات «توسعه خدمات شتابدهی» در راستای کمک به راه اندازی کسب و کارهای استارت آپی از طریق تامین مالی شتابدهندههای دانش بنیان است. در این تسهیلات تامین بخشی از هزینههای نیروی انسانی مستقر در هستهها، مواد اولیه مورد نیاز جهت نمونهسازی، برونسپاری، مشاوره و منتورینگ هستههای شتابدهنده ارائه میشود.
شرایط و ویژگیها:
- نرخ 4% و مجموع زمان تنفس و بازپرداخت 3 سال
- سقف تسهیلات 3 میلیارد تومان
- هر شتابدهنده متناسب با فعالیتهای قبلی شتابدهنده با توجه به تعداد هستههای مستقر قبلی، نیروی انسانی، هزینههای قبلی انجام شده و فضای استقرار و موفقیت در تبدیل هستههای قبلی به شرکتهای تجاری امتیازی را کسب میکند و متناسب با آن تسهیلات اعطا میشود.
- اخذ مجدد این تسهیلات مشروط به رشد امتیاز کسب شده نسبت به تسهیلات قبلی و تسویه حداقل 20% از تسهیلات قبلی امکانپذیر است.
* سرمایه بذری شتابدهندهها
این تسهیلات در ازای جذب تیمهای استارت آپی/ هستههای فناور توسط شتاب دهندههای دانش بنیان و پس از عقد قرارداد شتابدهی قابل پرداخت است. این تسهیلات قرارداد محور است و مبلغ آن بر اساس قراردادهای شتاب دهنده با هستهها تعیین میشود.
شرایط و ویژگیها:
- نرخ 2% و مجموع زمان تنفس و بازپرداخت حداکثر 3 سال
- هر شتابدهنده پس از عقد قرارداد شتابدهی با تیمها از سرمایه بذری شتابدهندهها متناسب با فعالیت تیم استارت آپی میتواند استفاده کند.
- شتابدهنده مورد حمایت از طریق این تسهیلات نباید با حمایت انجام شده در قالب همسرمایهگذاری با شتابدهندهها همپوشانی داشته باشد.
- مانده تسهیلات سرمایه بذری هر شتابدهنده حداکثر 500 میلیون تومان است.
گفتنی است شرکتهای دانشبنیانی که متقاضی این تسهیلات و خدمات هستند میتوانند به سامانه «غزال» صندوق نوآوری و شکوفایی مراجعه کرده و هر یک از خدماتی را که متقاضیان آن هستند ثبت کنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/