ارائه مدل سیاستگذاری خدمت سربازی با تاکید بر وضعیت فرهنگی و اجتماعی
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از دانشجویان گروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی امروز به عنوان اولین فارغالتحصیل این پژوهشگاه از رساله خود در مورد ارائه مدلی برای سیاستگذاری خدمت سربازی با تاکید بر وضعیت فرهنگی اجتماعی ایران دفاع کرد.
سیاستگذاری در حوزه خدمت سربازی هم به بعد سیاستگذاری اجتماعی و هم به سیاستگذاریهای دفاعی کشور مرتبط است، بنابراین ابعاد جامعه، فرهنگ، امنیت و اقتصاد را میتوان در پیوند با هم در این موضوع مهم معطوف به قشر جوان کشور ملاحظه کرد.
به عقیده این پژوهشگر، سیاست خدمت سربازی به تغییرات جمعیتی جامعه و اشتغال جوانان نیز ربط دارد. همچنین ژئوپلیتیک ایران، سازماندهی نیروی انسانی ارتش و ساختار سازمانی آن و همچنین تخصصی شدن و تغییر الگوی جنگها نیز در آینده بر سیاستگذاری خدمت سربازی موثر است.
در این رساله سعی شد مدلی از یک سیاست کلی، جامع و فراگیر برای خدمت سربازی و طیفی از سیاستگذاریهای خرد در سطح سازمانهای سربازپذیر و همچنین جامعه تامین کننده سرباز برای ارتش ترسیم و ارائه شود.
سوال اصلی پژوهشگر این بوده که چه مدلی از سیاستگذاری خدمت سربازی در ایران مطلوبیت دارد؟ که یکی از سوالات رایج در مورد این مسئله مهم و فراگیر برای بسیاری از جوانان ایرانی است. در پاسخ به سوال اصلی، محقق این فرضیه را مطرح میکند که مدل مطلوب سیاستگذاری خدمت سربازی در ایران ترکیبی از سیاستهای سربازی وظیفه و سربازی غیراجباری است.
انتهای پیام/