کیستون چیست؟
به گزارش خبرگزاری آنا؛ کیستون شبکه یا پریز شبکه یکی از تجهیزات مهم و کارآمد در شبکه های LAN به شمار می آید. این نوع تجهیزات دارای اشکال و ابعاد مختلفی هستند و هرکدام از آن ها در مکان هایی خاص مورد استفاده قرار می گیرند.
پریز شبکه در اصل به عنوان یک کانکتور مادگی سوکت RJ-۴۵ نیز معرفی می شود و کابل هایی که به سوکت RJ-۴۵ مجهز هستند، به آن وارد می شوند.
معرفی کیستون
کیستون شبکه یا پریز شبکه، یکی از قطعات مورد نیاز در ساختار فیزیکی شبکه میباشد. از این قطعه برای ارتباط دادن کابل شبکه با دیگر تجهیزات مانند روتر، سوئیچ و … مورد استفاده قرار میگیرد. کیستون از یک طرف به کابل شبکه وصل میشود و از طرف دیگر به یک پورت مادگی مانند RJ-45 و… و ارتباط راحتی را به وجود میآورد. کیستون در قسمتهای مختلفی در شبکه مانند داخل پچ پنل، فیس پیلیتهای روی ترانکینگ، باکسهای روکار برای نصب روی دیوار و … مورد استفاده قرار میگیرد. برای اولین بار از کیستون در سال 1979 شرکت AMP، برای کابل کشی تلفن بهره گرفت.
انواع کیستون چیست؟
پریز از لحاظ گروه می تواند انواع مختلفی داشته باشد. امروزه پریزهای شبکه زیر، انواع پرکاربرد این نوع تجهیزات به شمار می آیند:
- کیستون شبکه Cat۵
- کیستون Cat۵e
- کیستون شبکه Cat۶
- کیستون Cat۶a
- کیستون Cat۷
- کیستون Cat۷a
- کیستون Cat۸
در شبکه هایی که به سرعت بالا مانند ۱۰ گیگابیت در ثانیه و پهنای باند ۲۵۰ مگاهرتز نیاز است، می بایست از پریز شبکه Cat۶ استفاده شود و برای شبکه هایی با سرعت و پهنای باند معمولی، پریز شبکه Cat۵ گزینه مناسبی محسوب می شود.
کاربرد کیستون شبکه
کیستون جهت برقراری ارتباط کابل با دیگر تجهیزات شبکه مانند سوئیچ، روتر و … مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله از یک طرف به کابل شبکه با سوکت RJ-۴۵ و از طرف دیگر به پورت مادگی RJ-۴۵ متصل می شود.
لازم به ذکر است که کاربرد کیستون محدود به تلفن و تجهیزات شبکه نیست، بلکه هر کجا که کابل از یک طرف به دستگاهی با پورت مادگی متصل شود، به پریز شبکه احتیاج است. معمولاً در تمامی پروژه های نصب ترانک و باکس کف زمین، از کیستون نیز استفاده می شود.
از یک کیستون چگونه استفاده می شود؟
به طور معمول برای هر نوع از کیستونها یک جدول رنگی وجود دارد که فرد نصاب به کمک آنها بتواند به راحتی و روش صحیح اتصالات را با استفاده از کیستون برقرار کند. جدول رنگی مربوط به هر کیستون شامل دو ردیف رنگ است که هر کدام از رنگ ها بیانگر کلاس A و کلاس B میباشد.
برای نصب درست کیستون در بیشتر مواقع یه یک آچار نیاز است. آچار پانچ کاربرد زیادی در اتصالات شبکه مانند اتصال کابل شبکه به پچ پنل شبکه دارد. نصاب باید دقت داشته باشد که در قسمت داخلی کیستون هیچ گونه گرد و غباری وجود نداشته باشد. بسیاری از نصابها برای راحتتر شدن کار خود، مقدار بیشتری از روکش بیرونی PVC را برمیدارند و تاب موجود در کابلها را بیش از اندازه باز میکنند، که کار اشتباهی است و تاثیر بسیار منفی را در عملکر نهایی شبکه خواهد داشت. با توجه به این که تابیدگی موجود در کابلهای شبکه باعث کیفیت ارتباط و جلوگیزی از اتفاقاتی مانند همشنوایی میشود، باز کردن بیش از اندازهی این تاخوردگی، میزان همشنوایی را افزایش میدهد.
محل قرارگیری کیستون ها در شبکه
- کیستون توکار
- کیستون دیواری شبکه
- برروی پچ پنل
- باکس روکار جهت نصب روی دیوار
- باکس های توکار جهت نصب داخل دیوار
- باکس های کف خواب
- فیس پلیت جهت نصب روی ترانکینگ
انواع برندهای کیستون چیست؟
بهترین برندهایی که در این محصولات میتوان پیدا کرد به شرح زیر است:
- لگراند
- AMP
- نگزنس
اما شاید این برندها به دلیل فروش زیاد و استفاده و جایگیری در بازار هزینه زیادی را بر شبکه شما بوجود آورند. نگران نباشید شما میتوانید از محصولات ارزان قیمتتر که تولید داخلی هستند استفاده کنید و همان کیفیت را انتظار داشته باشید.
نصب کیستون UTP cat6 چگونه انجام می شود؟
این نوع کیستون نصب تقریبا سادهای دارد. نصب کیستون UTP cat6 شبکه و در پریز شبکه انجام میشود. برقراری ارتباط بین کابل شبکه به کیستون شبکه UTP cat6 را به وسیله ی یک آچار پانچ می توان انجام داد، انجام این کار بدون استفاده از آچار پانچ نیز ممکن است. موارد کاربرد این کیستون در پچ پنل، ترانکینگها و … است. برای هرچه صحیحتر و راحتتر نصب کردن کیستون UTP cat6 میتوان از جدول رنگ که بر روی کیستون وجود دارد استفاده کرد. از این مدل کیستون در پریزهای توکار و روکار و خارج از شبکه نیز میتوان استفاده کرد.
انتهای رپرتاژ خبری/ ر
انتهای پیام/