از کم اهمیت بودن فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها تا دخالت تشکلهای دانشجویی در لیستهای سیاسی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بیست و سومین نشست سالیانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور با «حیات عدالت، حکمرانی با درایت و صداقت» از تاریخ ۲۳ تا ۲۹ مردادماه ۱۴۰۱ در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حال برگزاری است؛ که در این نشست باحضور امیرعباس دردانه، دبیرسابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، محسن شکیبامنش، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند و سجاد مشهدی حسن، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سمنان به برگزاری میزگرد دانشجویی با موضوع ضرورت و لازمه فعالیت دانشجویی در دانشگاه پرداختند.
تشکلهای دانشجویی یک حرکت نو را ایجاد میکنند
ابتدا سجاد مشهدی حسن، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سمنان درخصوص چرایی فعالیتهای دانشجویی گفت: بحث در حوزه دانشگاهی و چرایی فعالیت در دانشگاهها بخاطر اینکه ما الان دانشجو هستیم و لزوما دانشجو متناسب با ویژگیهای معین خود در دانشگاه فعالیت میکند.
مشهدی حسن ضمن اشاره به اهمیتها و اثرگذاریهایی که در فعالیت تشکیلاتی در دانشگاه وجود دارد گفت: تشکلهای دانشجویی برای رسیدن به تمدن اسلامی نقش حلقههای میانی در جامعه را دارند که اثرگذاری تشکلهای دانشجویی در این حوزه یک حرکت نو را ایجاد میکنند.
وی در ادامه گفت: دفاتر و تشکلهای دانشجویی برای خود سازی و اثرگذاریهای کلان باید برنامه داشته باشند. یکی از عواملی که کار تشکیلاتی را نمایان و زنده میکند ویژگی زندگی جمعی است که انسان را به خودشناسی میرساند.
دانشگاه مبدا تحول است
سپس محسن شکیبامنش، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند در این خصوص به صحبت پرداخ و گفت: دانشجویان و دانشگاه یکسری پتانسیل و استعدادهایی دارد که متناسب با آن دانشجویان میتوانند ظهور و بروز داشته باشند.
شکیبامنش در ادامه با پرداختن به صحبتهای امام درخصوص دانشگاه افزود: دانشگاه در واقع به گفته امام (ره) مبدا تحول است که این باعث میشود برای دانشجویان ضرورت فعالیت و کارهای دانشجویی در فضای دانشگاه افزایش پیدا کند.
تشکلهای دانشجویی یک جنبش صنفی نیست
در ادامه امیرعباس دردانه، دبیرسابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: درواقع باید به این فکر کرد که چه شد دانشجو و تشکلهای دانشجوی در دانشگاه ماندگار شدند. یکی از ویژگیهایی که که میتوان برای دانشگاه و دانشجو نام برد بحث علم و عمل است. دانشگاه محل تلاقی تفکرات و افراد مختلف است و این تضارب آرا باعث پویایی جنبش دانشجویی در دانشگاه است.
دردانه افزود: برای درک بهتر جنبش دانشجویی باید تاریخچه جنبش دانشجویی باید خونده شود. تشکلهای دانشجویی یک جنبش صنفی نیست چرا که اگر صرفا صنفی بود تاکنون ماندگاری نداشت و هیمن گستره فعالیت اجتماعی و دربرگیری بیشتر جامعه آماری باعث حضور ماثر آن در دانشگاه شد.
تشکلهای دانشجویی باید فضاهای خالی را پر کنند
در ادامه باری دیگر نوبت به مشهدی حسن رسید که وی افزود: اتحادیههای دانشجویی و بخصوص دفاتر تشکلهای دانشجویی یک فضای آرمان خواهی و باانگیزهای برای اصلاح جامعه دارد که از نگاههای مختلف به آن پرداخته میشود.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سمنان با اشاره به به دیدگاه فرهنگی گفت: هنور نگاه به کار فرهنگی در دانشگاهها کم اهمیت است به نحوی که پس ماندههای بودجه را برای کار فرهنگی در نظر میگیرند اینجاست که دانشجو باید ورود کند و در این حوزه فضاهای خالی را پر کند.
وی در ادامه با اشاره به توقع شرکت کنندگان در انتخابات تشکلهای دانشجویی گفت: اعضای تشکلهای دانشجویی نسبت به دانشجویانی که آنها را انتخاب کردند باید دغدغه داشته باشند و برای پیگیری مطالبات آن تلاش کنیم.
مطالبات دانشگاهی پیگیری شود
سپس دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند در ادامه گفت: دفاتر و اعضای تشکلها درواقع از دانشجو و برای دانشجو است نباید صرفا مسائل کلان دنبال شود و مطالبات دانشگاهی نیز پیگیری شود. مثلا در حوزه حجاب که یک مسئله کلی و کلان است ما در دانشگاه خود نیز پیگیر این موضوع و مطالبات متناسب با آن باشیم. درواقع تشکلهای دانشجویی باید مطالبات را در دانشگاه دنبال و در حوزه کلان کشور و مسائل دانشگاه باید متناسب باهم حرکت کند.
بدبختی تشکلهای دانشجویی دخالت در لیستهای سیاسی بود
در پایان امیرعباس دردانه با اشاره به دو نوع سیاست زدگی و سیاست زدایی در دانشگاه گفت: ما باید سعی کنیم از سیاست زدگی و سیاست زدایی دوری کنیم چرا که هردو آنها برای دانشگاه زیان آور است.
وی ادامه داد: سیاست زدگی باعث ایجاد تنش و ابطال برنامههای مختلف تشکلهای دانشجویی در دانشگاه میشود و سیاست زدایی هم باعث لودگی دانشجو میشود.
دبیرسابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در خصوص راهکارهای پیشنهادی خود گفت: ما میتوانیم با ایجاد مناظرات و کرسیهای مختلف در دانشگاه ذهنیتها را تغییر دهیم و مطالبات را در حوزههای مختلف و از افراد مختلف پیگیری کنیم.
وی با انتقاد از برخی از اعضای تشکلهای دانشجویی گفت: عمده دانشجوهای تشکیلاتی معطوف به قدرت حاکم عمل میکنند و شاید ابتدا قصد کار برای خدا را داشته باشند در ادامه بعد از ورود به تشکلهای از مسیر حود منحرف میشوند.
امیرعباس دردانه در پایان در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درخصوص کاهش تاثیرگذاری تشکلهای دانشجویی با گذشت زمان گفت: یکی از عوامل دخالت در لیستهای سیاسی بود که باعث انشعابهای مختلف شد و امروز عدهای با چهار یا پنج نفر در کنار حسینیه جماران عکس میگیرند درحالی که ابتدای انقلاب آن حسینیه پر بود.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/