صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۸ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۱
وزیر علوم:

۳۵ هزار شغل توسط دانش‌بنیان‌های مستقر در پارک‌های علم ‌وفناوری ایجاد شده است/نمایه بین‌المللی شدن ۱۸ مجله داخلی در سال‌۱۴۰۰

زلفی‌گل با اشاره به اینکه ماموریت وزارت علوم زایش شرکت‌های دانش‌بنیان است، گفت: بالغ بر ۳۵ هزار شغل توسط دانش‌بنیان‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری ایجاد شده است.
کد خبر : 801414

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدعلی زلفی‌گل در نشست خبری تشریح اقدامات یکساله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه خبرنگاران، جهادگران عرصه تبیین هستند و با تهنیت به مناسبت روز خبرنگار، خاطرنشان کرد: شما صاحب قلم هستید و صاحب قلم نیازی به عصا ندارد و شما عزیزان توسعه دهنده دانایی در کشور هستید و احترام شما واجب است.

وی با تقدیر از همراهی تمامی جامعه دانشگاهی در از سرگیری آموزش حضوری، افزود: بازگشایی دانشگاه‌ها و همچنین آموزش ترکیبی همچنان در مهرماه ادامه خواهد یافت و همچنان از تجربه آموزش مجازی استفاده خواهد شد.

وزیر علوم در خصوص تشریح اقدامات یکساله گفت: سالها است که دغدغه سیاست‌گذاری علم و فناوری داشته‌ام، تصحیح ساختار آموزشی از دغدغه‌ها است که از ۸۳ به بعد داشتم یکی از این ایده‌ها ایجاد ارتباط سازنده بین دانشگاه‌ها و صنعت بود و اینکه نیازهای جامعه را بستر و حلقه اتصال وجود نداشت دریکی از کارهای علمی مرکز جمع آوری نیازهای جامعه ایجاد سامانه ایده‌ها و نیازها با نام اختصاری نان بود که در بودجه سال گذشته مصوب شد و تمامی دستگاه‌ها و صنایع، ملزم به ثبت مسائل موجود و نیازهای خود در این سامانه شدند و دانشگاهیان می‌توانند نیازها و مسائل را ببینند و متقاضی انجام کار پژوهشی شوند برای انجام نیازها.

وی اقدام دوم را تاسیس صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد و گفت: اساسنامه‌اش تصویب و در قانون بودجه ۱۴۰۱ برای چه موضوعاتی استفاده شود.

زلفی گل اقدام بعدی را توجه به پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد اعلام کرد و گفت: خلق ثروت از دانش مهم است و اولین اقدام تاسیس معاونت فناوری و نوآوری بود و استاد ممتاز، خیرالدین را به این سمت منصوب کردیم و اتفاقات بسیار خوبی از نظر علم و فناوری داشته‌ایم و دستاوردهای قابل تقدیر دارد.

وی ادامه داد: اقدام بعدی به کارگیری و راه‌اندازی نظام انگیزشی جدید است که دانشگاهیان به هر اندازه تلاش می‌کنند، بهره‌وری داشته باشند لذا پایه تشویقی را تعریف کردیم و در بخش‌های مختلف مانند دیپلماسی علمی، فناوری و کارآفرینی و .‌‌ .. هر عضو هیئت علمی از پایه تشویقی بهره ببرد و همینکار را برای دانشجویان نیز که استعداد برتر، مدال آوران و ... طراحی کردیم و نطام انگیزش هم یکی دیگر بود.

زلفی‌گل افزود: در بخشی از حکم معاون پژوهشی وزیر علوم آوردیم که باید سالیانه درصدی از مجله‌ها را تحت نمایه علمی بین‌المللی دربیاورید و محققان خارج نیز مشارکت کنند در تدوین مقالات. در سال گذشته از کشور ۱۸ مجله ثبت نمایه بین‌المللی شدند در حالی که تنها ۱۰۹ مجله بعد از انقلاب اسلامی نمایه بین‌المللی شدند. اما در طی یکسال گذشته این رقم چشمگیر بود حمایت مالی کردیم و امتیازات ویژه قائل شدیم.

وی با اشاره به اینکه وزارت علوم با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تقابلی در بسط و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان با این معاونت ندارد، گفت: می‌خواهیم به‌صورت مشارکتی و هم‌افزا، این شرکت‌ها را توسعه دهیم تا با تولید محصولات جدید شاهد رشد اشتغال بیشتر باشیم. همانطور که ۳۵ هزار شغل توسط این شرکت‌ها در پارک‌های علم و فناوری ایجاد شده است. با توجه به اینکه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مربع فضا برای استفاده این شرکت‌ها وجود دارد ماموریت ما زایش هر چه بیشتر این شرکت‌ها محسوب می‌شود.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر