صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۹ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۱

خرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی

اگر یک برد الکترونیکی قدیمی، چه برای موبایل و چه برای سخت‌افزارهای کامپیوتری در اختیار دارید، احتمالاً بتوانید از آنها طلا استخراج کنید؛چرا‌که در گذشته در بردهای لوازم مختلف از طلا استفاده می‌شده است؛ البته برای اینکه بتوانید به این مهم دست یابید، باید شناخت کافی از انواع اسید‌ها داشته باشید که از‌جمله می‌توان به اسید نیتریک، اسید سولفوریک و اسید هیدروکلریک اشاره کرد.
کد خبر : 801108

به گزارش خبرگزاری آنا، اگر یک برد الکترونیکی قدیمی، چه برای موبایل و چه برای سخت‌افزارهای کامپیوتری در اختیار دارید، احتمالاً بتوانید از آنها طلا استخراج کنید؛چرا‌که در گذشته در بردهای لوازم مختلف از طلا استفاده می‌شده است؛ البته برای اینکه بتوانید به این مهم دست یابید، باید شناخت کافی از انواع اسید‌ها داشته باشید که از‌جمله می‌توان به اسید نیتریک، اسید سولفوریک و اسید هیدروکلریک اشاره کرد. به‌طور‌کلی اگر در این زمینه راغب و کمی هم خوش‌شانس باشید، می‌توانید با استفاده از روش‌هایی که در ادامه به آنها می‌پردازیم، از بردهای الکترونیکی قطعات کامپیوتر و یا موبایل، طلا استخراج کنید؛ بنابراین توصیه می‌کنیم برای آشنایی به این روش‌ها تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

 

دست یافتن به طلا از بردهای الکترونیکی کامپیوتر

همان‌طور که گفتیم در بردهای الکتریکی وسایلی مانند موبایل و کامپیوتر، قطعاتی وجود دارند که به علت افزایش رسانایی و یا مقاومت در برابر حرارت با استفاده از طلا آبکاری شده‌اند و یا حداقل روکش طلا دارند که از‌جمله می‌توان به پین‌های سی‌پی‌یو اشاره کرد؛ البته در پایه‌های کارت گرافیک و همین‌طور رم‌های کامپیوتر نیز چنین وضعیتی وجود دارد. ناگفته نماند که در سیستم‌های قدیمی‌تر امکان وجود طلا در بخش‌های عنوان شده بیشتر است؛ برای مثال سی‌پی‌یوهای سرامیکی نه تنها در بخش خارجی‌شان، بلکه در سطح داخلی نیز دارای طلا هستند که میزان طلا در این بردها معمولاً بین 4 الی 12 گرم طلای 24 عیار است. گفتنی است که بردهای موبایل نیز معمولاً از طلا، نقره، مس و... برخوردار هستند که طبیعتاً مقدارشان کمتر است.

روش‌های بازیافت طلا از قطعات عنوان شده

در‌حال‌حاضر اسیدکاری و تیزاب‌ کاری روش‌هایی هستند که برای قطعات آبکاری شده با طلا جواب می‌دهند، البته نه برای همه‌شان؛ بلکه فقط قطعاتی که ناخالصی نداشته باشند. به‌طور‌کلی این دو روش برای قسمت‌هایی از قطعات به‌کارگیری می‌شود که با طلا روکش یا آبکاری طلا شده باشند که از‌جمله می‌توان به بخش‌هایی مانند خازن‌ها، پین‌ها و مواردی از‌این‌دست اشاره کرد.

ناگفته نماند که روش‌های دیگری نیز برای بازیافت طلا از قطعات و بردهای الکترونیکی وجود دارد که به‌صورت آزمایشگاهی باید انجام شود و نیاز به استفاده از انواع ارلن و انواع اسید‌ها دارد، از اسیدهایی که در این خصوص می‌توان استفاده کرد عبارت‌اند از:

  • اسید نیتریک.

  • اسید سولفوریک.

در ادامه سعی می‌کنیم هر‌کدام را به اختصار شرح دهیم تا اگر نیاز به استفاده از هر‌کدام از این روش‌ها داشتید، بتوانید با دغدغه‌ی کمتری به آن بپردازید.

بازیافت طلا با اسید نیتریک

در ابتدا باید قطعات را اسید کاری کنیم که برای این منظور از اسید نیتریک استفاده می‌کنیم. دقت کنید تا حد امکان باید طلا از دیگر فلزات جدا شده باشد تا روش تیزاب کاری به‌آسانی پیش برود؛ پس‌از‌آنکه همه‌ی فلزات در اسیدنیتریک حل شدند، مواد باقی‌مانده را جداسازی کرده و با استفاده از آب مقطر به خوبی شست‌و‌شو می‌دهیم. ممکن است در این بخش به شیشه‌ آلات آزمایشگاهی نیز احتیاج داشته باشید که در صورت لزوم آنها را در‌نظر داشته باشید.

حال مواد جدا‌شده از مرحله را در انواع بشر شیشه ای که از قبل مهیا کرده‌اید ریخته و سپس به آنها اسید هیدروکلریک اضافه نمایید؛ سپس کم کم اسید نیتریک را نیز به محلول داخل بشر بیفزایید. انجام این موارد برای تولید تیزاب است. دقت کنید که در زمان تیزاب کاری باید به چند نکته مهم توجه ویژه داشته باشید؛ ابتدا اینکه اسیدنیتریک را باید در حجم‌های بسیار‌ کم به شیشه‌ آلات آزمایشگاهی اضافه کنید و دوم اینکه این کار باید کاملاً آرام‌آرام انجام شود.

ضمناً در‌نظر داشته باشید که این محلول در حین کار باید حرارت دیده باشد تا فلزات زودتر و بهتر در تیزاب حل شوند؛ سپس پس از اطمینان از اینکه فلزات به‌طور‌کامل در تیزاب حل شدند، صبر کنید تا محلول ته‌نشین شده و با استفاده از یک کاغذ صافی، محلول را فیلتر کنید و مواد باقیمانده را به‌طور‌کامل شست‌و‌شو دهید؛ پس‌از‌این کار طلا به‌طور‌کامل استخراج‌شده است و می‌توانید آن را در انواع بشر شیشه‌ای نگهداری دارید.

بازیافت طلا با اسید سولفوریک

از دیگر انواع اسید‌ها که با استفاده از آن می‌توان به استخراج طلا اقدام کرد، اسید سولفوریک است؛ در‌واقع قطعاتی که دارای طلا هستند باید تا حداکثر دمای 200 درجه سانتی‌گراد حرارت ببینند. برای اینکه بتوان از انواع ارلن استفاده کرد؛ بعد‌از‌این مرحله باید به جدا کردن پلاستیک‌های دور طلا که در فلزات مختلف وجود دارند، اقدام شود ناگفته نماند که در این مرحله حتماً باید از ماسک استفاده کنید؛ چرا‌که با گازهای سمی در ارتباط هستید.

حال بعد از جداسازی پلاستیک‌ها، نیاز است که مقداری اسید سولفوریک به آنها اضافه کنید و حداقل یک ساعت صبر کرده تا مواد اضافی از این اسید شناور شوند؛ سپس اسید را جدا کرده و باقی‌مانده مواد را تا دمای 800 درجه سانتی‌گراد حرارت دهید. پر‌واضح است که باید پس‌از این مرحله ضایعات را در محلی مشخص نگهداری کنید تا کاملاً خشک شوند؛ سپس بعد‌از‌این مدت به همه مواد، استیک اسید 10% به‌همراه روغن فالکسون اضافه کرده و به مدت 1 شبانه‌روز صبر کنید و بعد از آن به افزودن اسید هیدروکلریک 35 درصد اقدام کرده و حداقل 6 ساعت نگهداری کنید تا رسوب طلا و نقره ایجاد شود که پس از جداسازی آنها در انواع بشر شیشه ای، عیارشان مشخص خواهد شد.

خلاصه مطلب

در این مقاله سعی کردیم به اهمیت استفاده از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و همینطور لوازم و وسایل مختلف مانند شیشه آلات آزمایشگاهی، انواع ارلن، انواع اسید ها و... اشاره کنیم که هر کدام در موارد خاص مانند جداسازی طلا از بردهای الکترونیکی بکارگیری می‌شوند. اما باید بدانید که برای استفاده از این وسایل باید آنها را باکیفیت مناسب از مراکز معتبر تهیه کنید.

به طور کلی اهمیت خرید انواع مواد شیمیایی به گونه‌ای است که می‌تواند به کیفیت نتایج کار نیز ارتباط داشته باشد، بنابراین توصیه اکید داریم که در صورت نیاز به لوازم آزمایشگاهی حتماً آنها را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید تا علاوه بر کیفیت از قیمت‌های مناسبی نیز برخوردار باشند.

انتهای رپرتاژ خبری/

انتهای پیام/

برچسب ها: مواد شیمیایی
ارسال نظر