صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۲ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۱
سالاریه:

جاسوسی بودن ماهواره خیام از اساس اشتباه است

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: با توجه به نوع طراحی و کاربردهای ماهواره خیام جاسوسی بودن این ماهواره از اساس اشتباه و غیرتخصصی است.
کد خبر : 801003

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، حسن سالاریه در اولین نشست خبری ماهواره خیام که ظهر امروز در پایگاه فضایی ماهدشت برگزار شد، اظهار کرد: ماهواره خیام یک ماهواره سنجشی با دقت بالاست و بخش‌های زیادی از نیاز‌های کشور در صنایع مختلف و کشاورزی را برطرف می‌کند. امکان مدیریت منابع آب، محیط زیست، خدمات شهری با استفاده از اطلاعات ارسالی از ماهواره‌ خیام فراهم می‌شود. در واقع ماهواره خیام فرصت طلایی را پیش‌روی کشور قرار داده است.

وی افزود: سازمان فضایی ایران بنا دارد مسیر توسعه ماهواره‌های سنجشی را با قدت و شدت ادامه دهد و می‌کوشیم ماهواره‌هایی نظیر ماهواره خیام تا چند سال آینده به طور کامل بومی‌سازی شود. 

رئیس سازمان فضایی ایران در پاسخ به آنا در خصوص ادامه همکاری با روسیه برای اجرای برنامه‌های فضایی بیان کرد: تجربه‌های زیادی در سال‌های گذشته در حوزه فضایی کسب کردیم و در کشورهای صاحب فناوری فضایی نیز سراغ پیشروترین کشور در صنعت فضایی یعنی روسیه رفتیم. در همکاری خود با روسیه به دنبال رفع ابهامات خود و یافتن پاسخ در حوزه فضایی هستیم. ایران صاحب چرخه فضایی است و قطعا برای تحقق اهداف خود همکاری با روسیه را ادامه می‌دهیم.

سالاریه عنوان کرد: جاسوسی بودن ماهواره خیام از پایه اشتباه و غیرتخصصی است و این ماهواره کاملا برای اهداف غیرنظامی و مدیریتی طراحی شده است. اطلاعات ارسالی از ماهواره خیام پس از تعرفه‌گذاری استاندارد در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌گیرد. 

وی  در خصوص ساخت این ماهواره در داخل کشور خاطرنشان کرد: هر ماهواره سنجشی برای اینکه ساخته شود باید سفارش‌گذاری شود. در اواسط دهه ۹۰ باتوجه به نیاز کشور طراحی مفهومی ماهواره خیام انجام شد. باتوجه به اینکه فرایند مطالعاتی طراحی ماهواره یک یا دو ساله است پس از طی این زمان سازمان فضایی ایران شرکتی خوشنام برای سفارش‌گذاری ماهواره شناسایی و مطمئن شدیم که ماهواره تمام وظایف به درستی انجام می‌دهد. ماهواره خیام در ایران ساخته نشده بلکه طراحی و ساخت آن با تحت نظارت دائم نمایندگان ایران توسط یک شرکت روسیه‌ای بوده است. 

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: امروز شاهد رشد طراحی سریع ماهواره‌های سنجشی در ایران هستیم و اکنون می‌توانیم سنجنده‌های با دقت ۱۰ متر را در کشور تولید کنیم. البته نیاز کشور طراحی و ساخت سنجنده‌هایی دقیق‌تر است. سازمان فضایی ایران طی چند ماه آینده سنجنده‌هایی دقیق‌تر را طراحی و بومی‌سازی می‌کند. 

سالاریه گفت: طول عمر ماهواره‌های سنجشی ۵ سال است و به همین دلایل از حالا باید به فکر جایگزین ماهواره خیام باشیم. هزینه ساخت ماهواره‌ خیام در حدود ۴۰ میلیون دلار بود. صنعت فضایی دائما در حال به‌روزرسانی است و از همین رو ممکن است طراحی چنین ماهواره‌ای اکنون ارزان‌تر تمام شود. ماهواره خیام چهار بار در هر شبانه‌روز کره زمین را دور می‌زند و تصاویری که ارسال می‌کند پس از آرشیوبندی و تعرفه‌گذاری به فروش می‌رسد.

وی ادامه داد: باتوجه به ماهیت تخصصی کار سازمان فضایی ایران نمی‌خواستیم تا زمان پرتاب و قرار‌گیری ماهواره در مدار اطلاع‌رسانی در خصوص این پروژه انجام شود ولی سازمان فضایی روسیه به دلیل عدم اطلاع از دستورالعمل‌های اطلاع‌رسانی ایران خبری در خصوص پرتاب ماهواره خیام را در سایت خود منتشر کرد. از این پس خبرهای مربوط به ماهواره خیام به طور منظم از سمت سازمان فضایی ایران اعلام می‌شود. سازمان فضایی اعزام موجود زنده به فضا را نیز در دستور کار دارد و علمی‌تر از گذشته این موضوع را دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/۴۱۴۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر