صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۱ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۱
امیر عبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل متحد:

سلاح هسته ای در دکترین جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ندارد و مغایر با سیاست‌ها و اعتقادات ما است

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: سلاح هسته ای در دکترین جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ندارد و مغایر با سیاست‌ها و اعتقادات ما است.
کد خبر : 800707

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص برخی تحولات منطقه ای و بین المللی از جمله تحولات غزه و مذاکره رفع تحریم ها گفتگو و تبادل نظر کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتگوی تلفنی در پاسخ به تاکید گوترش مبنی بر ضرورت توافق هسته ای ، با اشاره به نشست سالانه (معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای) NPT در نیویورک و حضور فعال تیم اعزامی ایران ، گفت: فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت کاربرد سلاح هسته ای برهمگان حجت و روشن است.

امیرعبداللهیان افزود: سلاح هسته ای در دکترین جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ندارد و مغایر با سیاست ها و اعتقادات ما است.

وزیر امور خارجه اضافه کرد: امروز جهان از نظر صلح و امنیت بین المللی در شرایط حساس و شکننده ای قرار دارد. معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای حاصل یک توازن است و همواره نیز بر جنبه های مختلف این توازن تاکید شده است، اما برخی از کشورها به طور گزینشی با آن برخورد می کنند.

امیرعبداللهیان افزود: ما معتقدیم که جنبه های اجرا نشده این معاهده باید مورد توجه جدی قرار گیرد، از جمله خلع سلاح هسته ای و ایجاد  منطقه عاری از سلاح های هسته ای در خاورمیانه. جمهوری اسلامی ایران به عنوان مبتکر ایده ایجاد منطقه عاری از سلاح های هسته ای در خاورمیانه ، آمادگی خود را برای تداوم همکاری سازنده در این مسیر اعلام می دارد.

وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مذاکرات رفع تحریم ها گفت: ما برای رسیدن به یک توافق قوی و پایدار جدی هستیم. اکنون نیز مذاکرات در مسیر خود در وین با جدیت دنبال می شود، البته نتیجه این موضوع بستگی دارد به اینکه آیا آمریکا می خواهد توافقی صورت بگیرد؟ آیا آمریکا انعطاف و واقع بینی لازم را در عمل از خود نشان خواهد داد؟ ما اراده جدی و واقعی برای رسیدن به توافق قوی و پایدار را داریم و آنرا نشان داده ایم.

امیرعبداللهیان گفت: همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی استمرار دارد. اما  معتقدیم آژانس باید با فاصله گرفتن از موضوعات انحرافی و غیرسازنده سیاسی و از مسیر فنی موضوعات باقیمانده پادمانی را به طور کامل حل و فصل نماید. 

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به شروع تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به غزه و شهادت دهها تن از شهروندان ، کودکان و زنان فلسطینی تاکید کرد: در مکالمه تلفنی دبیرکل جهاد اسلامی اینگونه دریافتم که مقاومت فلسطین در ادامه دفاع از سرزمین و امنیت خود ، پاسخی قوی تر به رژیم صهیونیستی خواهد داد.

 امیرعبداللهیان افزود: ضروری است جامعه جهانی به وظیفه خود در برابر حمایت از مردم غزه و توقف فوری تجاوزات رژیم صهیونیستی عمل نماید.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در این گفتگوی تلفنی با ابراز حمایت از تداوم آتش بس در یمن، بر ضرورت رفع کامل محاصره انسانی در این کشور تاکید کرد.

امیرعبداللهیان با اشاره به سیاست خارجی دولت دکتر رییسی ، تقویت روند گفتگو و همکاری منطقه ای را مهم ارزیابی و از ابتکار منطقه ای دبیرکل استقبال کرد.

دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در این گفتگوی تلفنی، ضمن تاکید بر لزوم امحای سلاح های هسته ای در جهان و ضرورت عاری شدن خاورمیانه از سلاح های کشتار جمعی تاکید کرد: گفتگوهای برجام برای ما اهمیت زیادی دارد و ما در ارتباط با طرف های گفتگو بر مصالحه و انعطاف پذیری بیشتر در این مرحله تاکید داشته ایم.

آنتونیو گوترش درباره سالگرد وقوع فاجعه هیروشیما و ناکازاکی اظهار داشت: ما باید اطمینان پیدا کنیم که چنین اتفاقات وحشتناکی دیگر رخ نمی دهد و در این راستا موضوع خلع سلاح هسته ای و عدم اشاعه بسیار مهم است.

گوترش گفت: ما خواستار تلاش برای بسته شدن پرونده هسته ای ایران هستیم و به طرف های اروپایی و آمریکا نیز تاکید کرده ایم.

آنتونیو گوترش ابراز امیدواری کرد با ارائه یک پلتفرم جدید از سوی دبیرکل ، گام نوینی برای همگرایی بیشتر در منطقه خلیج فارس برداشته شود.
 
دبیرکل سازمان ملل همچنین ضمن ابراز نگرانی از وضعیت غزه تاکید کرد: ما در تماس با همکاران خود در غزه برای شروع اقداماتی سازنده و توقف فوی حملات هستیم.

دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص بحران یمن، از تلاش ها و مواضع سازنده جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تداوم آتش بس تقدیر کرد و خواستار تداوم نقش موثر ایران برای حل و فصل سیاسی بحران یمن شد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر