صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۵ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۱
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

رمــوز موفقـیت و رشــد ســازمانی چیست؟/ از مشـارکت و تبـادل دانـش تا اهمیت حفاظـت و حراسـت

مدیر یک شرکت صنعتی مشـارکت و تبـادل دانـش را رمــز موفقـیت و رشــد ســازمانی دانست و گفت:
کد خبر : 800643

سمانه درخشیده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در کرمانشاه مشـارکت و تبـادل دانـش را رمــز موفقـیت و رشــد ســازمانی قلمداد و اظهار کرد:  امـروزه اقتصـاد جهانـی نـگاه خـود را از اقتصـاد مبتنی بـر تولید و محصـول بـه اقتصـاد دانش‌محـور معطوف کـرده و مدیریت مؤثر سـرمایه‌های فکری از موضوعات مهمی اسـت که سـازمان‌ها بـا آن روبه‌ـرو هسـتند.

وی ادامه داد: مدیریـت دانـش و تجربـه، یعنـی مدیریت و ایجـاد یـک فرهنـگ سـازمانی که بـا به‌کارگیـری مناسـب دانش و تجربـه، انتقـال تجربیـات را تشـویق کند. از طرفـی بـا توجـه به اینکـه در هر صنعتی تجربه اهمیت بسـیار بالایی دارد، ایجـاد محیطـی کـه در آن کارکنـان به‌راحتـی بتوانند دانـش و تجربیـات خود را بـا دیگران به اشـتراک بگذارند، ضروری به نظـر می‌رسـد.

 تحقیق و توسـعه فناوری، محصـول و فرآینـد به مجموعـه زیـادی از دانش و تجربه نیـاز دارد 

مدیر اداری شرکت سیما فولاد جهان کرمانشاه بیان کرد: نکتـه دیگر این اسـت که تحقیق و توسـعه فناوری، محصـول و فرآینـد به مجموعـه زیـادی از دانش و تجربه نیـاز دارد و صنایع مختلف در کشـور نیـاز مبـرم و ضـروری بـه آن دارند ازجمله صنعت مهم فولاد که ایـن صنعـت در طـول دهه‌هـای گذشـته بـه دلیـل سـرمایه‌گذاری‌های بـالا و تعامل با شـرکت‌های با تکنولوژی بالا در سـطح بین‌الملل در بخش‌های مختلف خود تجربیات ارزشـمندی کسـب کرده اسـت.

درخشیده افزود: متأسـفانه گاهـی افـراد آموزش دیـده در صنعت از به اشـتراک گذاشـتن تجربیات و دانسـته‌های خود امتناع می‌کنند و از مهم‌ترین دلایلی کـه افـراد در عدم انتقال و اشـتراک تجربیـات بین یکدیگر اصرار دارند، این اسـت که غالبا احسـاس می‌کنند داشـتن تجربه و دانـش خاص قدرت محسـوب می‌شـود و دوم آنکه افتخار می‌کنند از اینکـه مجبـور نیسـتند از دیگران مشـورت و راهنمایـی بگیرند و می‌خواهنـد بـرای خـود روش‌هـای جدیـدی را در کار ایجـاد کنند.

وی ادامه داد: دلیـل دیگـر بی‌اعتمـادی اسـت و ایـن نگرش کـه اگر بخشـی از دانـش و تجربـه خـود را در اختیـار دیگران قـرار دهند، دیگـران آن را بـه نـام خـود ارائـه خواهنـد داد، از راهکارهـای مقابله با ایـن موانع و مدیریـت دانـش و تجربیـات در سـازمان می‌تـوان بـه برگـزاری جلسـات، بررسـی مسـائل کاری با محور ثبت و تبادل تجربیات مربوطه اشـاره کرد. ایجاد بسـتر و فرهنگ مناسب برای همـکاری و کار گروهـی در حل مسـائل و کارهای سـازمان و ایجاد رقابـت سـالم که باعث تبادل تجربیـات می‌شود، نیز مؤثـر خواهد بود.

مدیر اداری شرکت سیما فولاد جهان کرمانشاه در مورد مسئله اعتماد گفت: وجـود اعتماد میـان کارکنان به‌خصوص افراد باتجربـه یکی از مهم‌تریـن اقدامـات برای تسـهیل انتقـال تجربیات بیـن کارکنان است. در صورتـی کـه ایـن اعتمـاد بین کارکنـان وجود نداشـته باشـد، دانـش و تجربـه میـان آنـان احتـکار خواهـد شـد و هنگامی کـه دانـش و تجربـه مربوط فقط در اختیار افـراد محدودی باشـد، انحصـار به وجـود آمـده و ایـن افـراد بـر تصمیمـات مدیریـت تأثیـر می‌گذارنـد.

این مسئول ادامه داد: برای جلوگیری از چنین وضعیتی، مدیران ارشـد سـازمان باید محیطـی را فراهـم کرده و ارتقـا دهند کـه در آن محیط کارکنان بـرای ارائـه و انتقـال تجربیاتـی کـه به دسـت آورده‌انـد، حـس اعتماد داشـته باشند؛ چراکه بـا ایجاد نظـام مشـارکت و تأیید مشـارکت در ارزیابـی کارکنـان، برگـزاری کلاس‌هـای آموزشـی سرپرسـتان بـا کارکنان و تشـکیل جلسـات مسـتمر در این راسـتا باید فرهنـگ آموزش و انتقـال تجربـه را بین کارکنان شرکت‌ها ارتقـا داد.

اهمیت حفاظـت و حراسـت در سیستم‌ها و صنایع

درخشیده مسـئله حفاظـت و حراسـت را نیز امر مهم دیگری در سیستم‌ها و صنایع برشمرد و گفت: از روزگاران قدیـم یکـی از ارکان حیـات و بقـای هر موجـود زنـده‌ای حفاظت و حراست از حیات خویش بوده و انسـان‌ها در گذشـته چگونگـی مصـون مانـدن از گزند دشـمنان و حوادث طبیعـی را بـا ابتدایی تریـن روش‌هـا آموخته‌انـد و در طـول زندگـی آن را تکامـل بخشـیدند بـه طـوری کـه اکنـون پیچیده تریـن و پیشـرفته ترین روش‌هـا را بـرای حفاظـت از خـود برگزیده انـد.

وی تأکید کرد: بـرای بقـا و خوب زیسـتن، حفظ جان و تن بـه تنهایی کافی نیست؛ بلکـه مراقبـت و نگهـداری از وسـایل و ابـزار و امکانات و اماکـن مـورد اسـتفاده در زندگـی و محـل کار انسـان را نیز شـامل می‌شـود. بـه طـور کلـی هرکس بـه حفظ جـان خود فکـر می‌کنـد بـه نگهـداری و حفاظـت از ملک محـل کار و زندگـی خـود ماننـد اماکن تجهیـزات و تأسیسـات که موجب بقا و آسـایش حیات اوسـت نیز می‌اندیشـد و در زمینه حفظ و نگهداری از وسـایلی که ادامه حیاتش وابسـته به آنهاسـت نیـز چاره اندیشـی می‌کنـد و برنامه و روش‌هـای خاصی را در این راسـتا بـه کار می‌گیرد.

مدیر اداری شرکت سیما فولاد جهان توضیح داد: بـا گذشـت زمان اهمیـت و نقـش انتظامات و امـور نگهبانی بـه عنوان چشـم سـازمان برای بالابـردن ضریـب اطمینان و امنیـت دسـتگاه‌های مختلـف اعم از سـازمان‌ها و مؤسسـات شـرکت‌های صنعتی و خدماتی بیشـتر شـناخته شـده و امری ضـروری بـه نظـر می‌رسـد و از ایـن رو پرداختن بـه این مهم در دسـتور کار مدیـران و مسـئولان امور قـرار گرفته به نحوی کـه اسـتفاده از راهکارهـای علمـی و سیسـتم‌های پیشـرفته امـری اجتناب‌ناپذیـر بوده و عملکردهـای سـنتی جوابگوی احتیاجات امروزه نبوده و منسـوخ شده اسـت.

اصولی‌تریـن روش دسـتیابی بـه نتایج بهتـر

درخشیده بیان کرد: با توجه به اینکـه اصولی‌تریـن روش دسـتیابی بـه نتایج بهتـر در هر امری آمـوزش و آگاهـی مجریـان است، جـا دارد کارکنـان واحد انتظامـات و حفاظـت فیزیکـی در این وظیفه خطیـر با اصول کار و شـغل خـود کاملاً آشـنا بوده تـا با اسـتفاده از روش‌های جدیـد، محیـط منظم تـری داشـته باشـند؛ زیـرا در سـایه نظم اسـت کـه نتایج بهتـر حاصـل می‌شود و هیـچ کاری بدون نظـم و ترتیـب میسـر نمی‌شـود و نتیجـه مطلـوب گرفتـه نخواهد شـد.

وی اظهار کرد: از آنجایـی کـه اهمیـت وجـود حراسـت و نیروهای انتظامات در یـک شـرکت صنعتـی و خدماتـی بسـیار مهم و حیاتـی اسـت باید مجریـان آن ویژگی‌هـای خاصی داشـته باشـند که شـامل دلسوزی در کار، عدالت و مساوات، قاطعیت، رعایت شخصیت و حیثیت افراد، امین و قابل اعتماد بودن، هوش و حافظه، آگاهی و داشتن اطلاعات کافی از سازمان و شرکت، وقت شناسی، داشتن منش و اخلاق، سکوت به موقع و رازداری، تسلط بر اعصاب و خویشتن داری و صبور بودن، تأثیرگذاری بر دیگران و نحوه صحبت کردن است.

انتهای پیام/4062/

انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت اقتصاد فولاد
ارسال نظر