صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۸ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
نکات مهم انتخاب رشته؛

از کسب اطلاع از وضعیت دانشگاه‌ها تا انتخاب رشته واقع بینانه در کنکور

هم اکنون که نتایج اولیه انتخاب رشته کنکور اعلام شده بسیاری از داوطلبان در تب و تاب انتخاب رشته هستند.
کد خبر : 800637

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ هم اکنون که نتایج اولیه انتخاب رشته کنکور اعلام شده بسیاری از داوطلبان در تب و تاب انتخاب رشته هستند.  برخی با معلمان خود ارتباط می گیرند تا بفهمند چطور می توانند انتخاب رشته بهتری داشته باشند عده ای به داوطلبان سابق کنکور که توانسته اند با موفقیت این آزمون را پشت بگذارند تماس برقرار می کنند تا از نحوه انتخاب رشته آنها آگاه شوند و از آن طریق تصمیمهای بهتری درباره انتخاب رشته بگیرند. برخی هم به مشاوره ها پناه می برند تا بتوانند از طریق پرداخت هزینه انتخاب رشته بهتری داشته باشند.

با این حال لازم است داوطلبان به برخی از نکات مهم و اولویت ها توجه کنند. رشته‌های تحصیلی، بسته به کاربرد آنها و مطلوبیت جذب در بازار کار، میان داوطلبان کنکور از میزان علاقه‌مندی‌های متفاوتی برخوردارند؛ مثلاً رشته پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی، اکثر رشته‌های مهندسی، حقوق، طراحی صنعتی، مترجمی زبان انگلیسی، از رشته‌های پرطرفدار میان داوطلبان کنکور در گروه‌های مختلف آزمایشی هستند، و برای انتخاب این رشته‌های پر طرفدار، باید دقت بیشتری داشته باشند و حتماً رتبه خود و شهرهای انتخابی‌تان را مدّ نظر بگیرند.

کسب اطلاع دقیق از دانشگاه ها

علاقه‌مندی داوطلبان به تحصیل در بعضی از دانشگاه‌ها و بحث رده بندی کیفی دانشگاه‌ها در سطح تحصیلات عالی، از اهمیت ویژه‌ای نزد بخش گسترده‌ای از داوطلبان آزمون سراسری برخوردار است؛ به طوری که وزارت علوم نیز دانشگاه‌های تحت پوشش خود را سالیانه رده‌بندی می‌کند. طبیعتاً جذب و اشتغال در بازار کار در برخی از رشته‌ها و نیز در بعضی از مؤسسات، به دانشگاهی که متقاضی کار از آن فارغ التحصیل شده است، بستگی دارد؛ پس حتماً داوطلبان باید به این نکته توجه داشته باشند که به همین دلیل و نیز به دلیل امکانات بهتری که برخی از دانشگاه‌ها به داوطلبان خود ارایه می‌دهند، این دسته از دانشگاه‌ها متقاضیان و داوطلبان بیشتری دارند، و اگر داوطلبان احتمال می‌دهند که رتبه شان با قبولی در این دانشگاه‌ها هم خوانی ندارد، شانس خود را برای پذیرفته شدن در رشته مورد نظر در یک دانشگاه دیگر امتحان کنند؛ زیرا رشته برای داوطلب، مهم‌تر از دانشگاه است.

در نظر گرفتن شرایط شهری برای ادامه تحصیل

انتخاب شهر محل تحصیل، برای داوطلبان مهم است. هم اکنون، با توجه به آیین‌نامه‌های بومی گزینی و شرایط و محدودیت‌های خوابگاهی بسیاری از دانشگاه‌ها، داوطلبان ترجیح می‌دهند که در دانشگاه‌های معتبر در شهر محل سکونتشان ادامه تحصیل دهند؛ از طرفی، پراکندگی واحدهای دانشگاهی، نسبت به جمعیت هر شهر یا استان، یکسان نیست؛ به طوری که تعداد دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در بعضی از استان‌ها و ظرفیت پذیرش آنها، با توجه به جمعیت آن و تقاضاهایی که از سوی داوطلبان می‌شود، بالاتر از سایر استان‌هاست، و برعکس، در بعضی از استان‌ها تقاضای تحصیل، بیشتر از تعداد دانشگاه‌ها و ظرفیت پذیرش آنهاست؛ به همین دلیل، حتماً به شرایط این دانشگاه‌ها از نظر تعداد داوطلبان بومی و نظایر آن توجه شود تا با یک انتخاب اشتباه، فرصت از دست نرود.

اطلاع از رشته و دانشگاه‌های جدید

برخی از داوطلبان بر اساس رتبه ای که کسب می کنند نمی توانند در دانشگاه های پرمتقاضی وارد رشته های مورد علاقه خود شوند اما برخی از دانشگاه های جدیدالتاسیس نیز این رشته ها را در خود جای داده اند که داوطلبان می توانند با توجه به این دانشگاه ها، رشته های مورد علاقه خود را انتخاب کنند این رشته ها و دانشگاه ها همگی در دفترچه راهنمای انتخاب رشته گنجانده شده است.

مراقبت انتخاب رشته کامپیوتری

نکته‌ای که همیشه به داوطلبان گوشزد می شود، این است که به پیشنهاد مشاورنماها و انتخاب‌های کامپیوتری بسنده نکنند و در انتخاب رشته خود، از دبیران، دانشجویان رشته‌های مختلف، والدین و صاحب نظران بهره گیرند. عده‌ای از داوطلبان، با اکتفا به مشاورنماهایی که انتخاب رشته را منبع درآمدی برای خود تصور می‌کنند و با شیوه‌های غلط انتخاب رشته می‌کنند، نتایج بسیار بد و دور از انتظاری می‌گیرند؛ در حالی که ممکن است داوطلب دیگری در آن شرایط با بهره‌گیری از مشاوره خوب، نتیجه بسیار بهتری را بگیرد. بنابراین در این زمینه باید با اطلاعات کافی عمل کرد تا بهترین نتیجه حاصل شود.

انتخاب رشته خوشبینانه، واقع بینانه و بدبینانه

داوطلبان برای انتخاب رشته برای انتخاب رشته باید سه موقعیت خوشبینانه، واقع بینانه و بدبینانه را مدنظر داشته باشند. انتخاب رشته خوشبینانه انتخابی است که رشته یا دانشگاه مورد علاقه داوطلب با نمره و رتبه داوطلب فاصله دارد اما توصیه می شود که برخی از این انتخاب رشته در ابتدای فرم انتخاب رشته گنجانده شوند چراکه اینگونه داوطلبان آرامش خاطر خواهند داشت.

انتخاب رشته واقع بینانه مربوط به انتخابهایی است که با رتبه و نمره داوطلبان همخوانی دارد و احتمال قبولی در این رشته‌ها زیاد است. در این زمینه باید تمامی احتمالات باید در دسته انتخاب ها واقع بینانه جای گیرد. انتخاب های بدبینانه هم مربوط به رشته هایی که احتمال قبولی در آنها تقریبا نزدیک به صفر است این رشته ها هم توصیه می شود که در فرم انتخاب رشته درج شود.

انتهای پیام/4040/

انتهای پیام/

ارسال نظر